Mamy 2021 rok nowe regulaminy i opłaty. Postanowiłem przeczytać te nowe wypociny zamieszczone w Rapr na 2021 pzw Elbląg. Co mi sie żuciło w oczy i pewnie jest tak samo w innych okręgach,to chyba nieaktualność zapisu "zakaz wędkowania ze sprzetu pływającego niezarejestrowanego". Tym czasem nowe przepisy o rejestracji jednostek pływających z sierpnia 2021 eliminują obowiązek rejestracji pontonów i łódek do 7,5 m przeznaczonych do amatorskiego połowu ryb. Niech ktoś zmusi pania w starostwie , do zarejestrowania pontonu w myśl nowego prawa bo pzw ma inne dane. W drugą stronę łowić bez rejestracji i zamiast ryb łapać mandaty bo regulamin mówi co innego. Jak to ugryźć, czy zmusić pzw do aktualizacji regulaminu.
Witam. Panowie a kto mi odpowie na pytanie w zwiazku opłaceniem e-składki i otrzymaniu dwóch zezwolń na emaila które róznią sie zapisami (PZW Wrocław) tzn. Zezwolenie 1 "Wędkarz jest zobowiązany do wpisania daty i umeru łowiska niezwłocznie po złowieniu ryby przeznaczonej do zabrania" to w załączniku składki członkowskiej i rzeczywiście w roku 2020 był taki zapis. Natomiast w drugim zezwoleniu jest zapis "Wędkarz jest zobowiązany do wpisu i numery łowiska przed rozpoczęciem wędkowania" ten zapis jest w zezwoleniu na którym widnieje numer E/5.../2021 na każdej stronie zezwolenia. Które zezwolenie aktualne? (2021/01/26 20:21)