Zaloguj się do konta

Radomka - rozlewiska, starorzecza i dopływy

utworzono: 2011/01/09 09:55
bednar14

Witam założyłem to forum aby dowiedzieć się więcej o naszej kochanej Radomce do tej pory łowiłem w Rogowej,Jastrzębi,Goryniu,Lewaszówce i Gulinie chciał bym się dowiedziec coś o jakiś innych ciekawych miejscach najbardzie interesują mnie miejsca z dojazdem do wody.Łowi ktoś z was w Lisowie,Jankowicach lub Ryczywole?
[2011-01-09 09:55]

ja łowie na sosnowicy [2011-01-09 10:01]

mariuszek84

juz watek jest na forum tylko kolego trzeba poszukac .Ja bym proponowal jedlisk i piastow .
[2011-01-09 10:04]

bednar14

ja łowie na sosnowicy

I jakie efekty?możesz opisać mi tom miejscówkę
[2011-01-09 10:04]

jest to starorzecze radomki nurt szybki ale w pewnych miejscach są spowolnienia jest tam jedno miejsce z dostępem do tej wody ale mi wystarczy miałem na haku dużego leszcza poznałem po śluzie na żyłce ale sie spioł grube płocie największą złapałem 38 cm okonie bolenie rzadko ale jak sie trafi to naprawde jest duży ja złowiłem 3 kg,to było starorzecze jest rzeka regulowania w tej miejscowości wystarczy pojechać inną drogą złowiłem tam klenia,leszcza,płoc,jazia gdy w wakacje jeździłem  tam z tatą spotykaliśmy wędkarza który jek opowiadał w piastowie miał branie suma ale odrazu wjechał w krzaki i koniec.Z dojazdem nie będziesz miał problemu jak wiesz gdzie jest janiszew jedziesz ciągle prost dojedziesz do dąbrówek będzie skżyrzowanie jedziesz prosto piskową drogą dojedziesz do mostu i skręcasz odrazu za nim w lewo jedziesz prosto i widzisz rzeke

[2011-01-09 10:24]

mariuszek84

w piastowie to koles przy mnie wyjeol suma na rozlewisku na jednego czerwonego robaka
[2011-01-09 11:05]

w piastowie to koles przy mnie wyjeol suma na rozlewisku na jednego czerwonego robaka

będe musiał tam pojechać [2011-01-09 12:35]

Banisher10

Ja jeżdżę czasami na Ryczywół -płytka woda ,w lato nawet się kapią :D Największe co tam złapałem to 15 cm okoń a mój ojciec ok. 20 cm ploć oba na spławik,tam jest taki  dołek z 0,5 m i tam biorą takie gówna małe,a w głównym nurcie widać dno xd :D
[2011-01-09 18:10]

no byłem tam u cioci nic tylko kąpiący sie ludzie na środku rzeki woda po pas [2011-01-09 18:50]

mariuszek84

witam interesuje mnie czy byl juz ktos ze splawikiem nad radomka czy jest sens jechac.
[2011-02-05 18:26]

bednar14

Wydaje mi się że jest sens.W czasie ostatnie odwilży słyszałem od jednego z wędkarzy którego spotkałem w wędkarskim że w Rogowej ładne płocie gruntowe łowią.Kupił paczkę czerwonych robaków i pojechał ale podobno ludzi tam tyle że samochód trzeba było na ulicy zostawiać.Ja czekam do ferii i mam zamiar wpaść na Rogową to zdam relacje  [2011-02-05 21:25]

mariuszek84

ja jutro jade na piastów .zobaczymy moze cos sie zlapie a jak nie to sie swiezego powietrza czlowiek na lapie.jak wroce to napisze co sie dzialo
[2011-02-05 22:14]

mariuszek84

Bylem dzisiaj na radomce w piastowie woda fajna ,ludzi pelno krecilo sie nad woda z wedkami .Rozczarowalo mnie to ze niemal wszyscy wedkarze bedacy nad woda lapali na zywca .jeden nawet wyjol szczupaka z 70 cm i do wora (Paranoja).JA pojechalem ze splwikowka i naprwde troszke polapalem brala ladna plotka maly okon i nawet trafil sie 35 cm jaz.
[2011-02-06 20:38]

matigol

I gdzie tu maja byc szczupaki w sezonie jak klusole je w okresie ochronnym wytrzepia,nedza i rozpacz
[2011-02-06 21:49]

Conquistador

chłopska mentalność... ręce opadają. No i gdzie straż? [2011-02-07 01:24]

matigol

A straz w przyslowiowym lesie,ja kiedys duzo wedkowalem na Radomce,wlasnie w okolicy Piastowa i nigdy kontroli nie mialem.
[2011-02-07 13:12]

bednar14

Widzę że do Piastowa warto się wybrać ale najpierw odwiedzę Rogową [2011-02-07 18:10]

mariuszek84

jutru ruszam nad radomke .mam jechac na pisastow moze ktos mnie skusi w inne miejsce.jak ta w rogowej
[2011-02-11 20:40]

dany21

A czy tam w okolicach niema żadnego strażnika z SSR, wystarczyłoby go powiadomić o tym że łowią na żywca a on powinien poinformować policję.
[2011-02-11 23:17]

bednar14

jutru ruszam nad radomke .mam jechac na pisastow moze ktos mnie skusi w inne miejsce.jak ta w rogowej

Do rogowej wyskoczę może w poniedziałek 14 jak będzie pogoda a jak nie to w weekend 19 i 20 luty.Jak coś to dam znać [2011-02-12 08:19]

No masakra na radomce i domaniowie mój wojek ma karte od 25 lat i raz go kontrolowali na radomce i nie siedzał w jakiś tajnych miejscowkach tylko w okolicach plaży,zatoce idt [2011-02-12 10:15]

dany21

Radomka jest piękną rzeczką a jest omijana przez PSR, w ogóle u mnie nad Pilicą ich niema to co ich obchodzi jakaś tam Radomka. Strażnicy są codziennie w terenie tylko ciekawe w którym miejscu skoro ich nie widać.
[2011-02-12 12:41]

bednar14

Byłem dziś z kumplem na Radomce czy Szabasówce sam nie wiem co to w końcu za rzeka? w Rogowej.Obok głównej drogi wjazdowej do Rogowej {chodzi mi o tą co na drzewie wisi figurka} jest lasek sosnowy.Ostatnio miejscowi wycinali tam krzewy i większe sosny.I dobrze zrobili.W zasadzie to tak myślałem. Wjechaliśmy do Rogowej przez ten lasek omijając pierwszy dół.I co nas spotkało?Następny dół nas spotkał. Przed tym małym leśnym parkingiem co widać z niego leśniczówkę jest drugi dół.Tego już nie daliśmy  rady objechać.Zostawiliśmy samochód i dalej poszliśmy pieszo.Dosyć ciężko się szło bo na rzece jest duży stan wody i wylała na łąki i pola.Cały czas szliśmy po strzelającym lodzie aż do samej rzeki.Wydawało mi się że choć ten tydzień był mroźny to rzeka nie zamarzła.I tu się myliłem.Rzeka jest calutka pokryta lodem. Próbowaliśmy zrobić  jakąś dziurę w lodzie ale nawet nie było za bardzo czym.Zrobiłem zdjęcie rzece w tym miejscu wieczorkiem je tu wstawię.Miało to być moje rozpoczęcie sezonu... zabrałem z sobą 2 feedery i kupiłem pinkę,ochotkę,białe robaczki i 2kg zanęty na płoć.Troszkę jestem smutny ale dogadałem się ze znajomym że jutro wybiera się na Radomkę do Jastrzębi {w Jastrzębi nie zamarzła}.Pojadę razem z nim ale juto to chyba raczej wezmę bolonkę.Na zakończenie dodam że wracając do domu pojechaliśmy jeszcze na tamę do Domaniowa zobaczyć jak przedstawia się sytuacja na zbiorniku.Lód jest naprawdę gruby choć przy brzegu jest ciapa.W pobliżu tamy były chyba jakieś zawody bo z pod lodu obok siebie łowiło około 23 wędkarzy.Wieczorem wstawię dwa zdjęcia.Jak macie jakieś info gdzie teraz można jechać to piszcie. [2011-02-19 12:22]

matigol

To kiszka,mialem jutro z chlopakami jechac na Rogowa ale widze ze nici z tego jak rzeka wylala.
[2011-02-19 14:14]

bednar14

Taki jest stan wody na rzece w Rogowej.Dla nie zorientowanych dodam że jest to w pobliżu rozlewiska. [2011-02-19 19:57]

bednar14

A tylu było wędkarz na Domaniowie łowiących z pod lodu [2011-02-19 19:59]