Witam kolegów,mam pytanie, zgodnie z porozumieniami PZW na jakim odcinku Wisły mogę łowić należąc do PZW Kielce.prosił bym o podanie linku który mi pomoze lub na podaniu miejscowości od której do której. z góry dziekuję
Masz wykaz wód w zezwoleniu. Same Kielce nie mają dostępu do Wisły ale dzięki porozumieniom możesz wędkować na odcinku (nie pamiętam dokładnie) od okolic Kazimierzy Wielkiej do wysokości Grójca?. Najlepiej pojeździj palcem po mapie na podstawie zapisów w zezwoleniu o udostępnieniu wód (2011/05/13 15:03)
A ja się poprawię bo mnie poniosło. nie mam mapy rzek wytatuowanych na dłoniach. Wg zapisów w zezwoleniu i dzięki porozumieniom mamy w Kielcach dostęp do Wisły na odcinkach od ujścia Wisłoki okolice Połańca do ujścia Sanu/kilka km ok. 10 od Sandomierza, od Sanu ujścia Sanny/miejscowość Annopol. Okręg Tarnobrzeg odpowiednio obwody rybackie Wisła nr 6, 7. Dalej od Sanny do ujścia rz. Wieprz/Dęblin Okręg Lublin, Wisła nr 1 Od Wieprza do ujścia Pilicy/okolice Warki. Okręg Radom, Wisła nr 2 Dalej to już mazowieckie i nie ma porozumienia. PS. Na studiach wyrywałem się z Krakowa nad Wisłę w okolice Opatowca i Nowego Korczyna.Wędkowałem na Wiśle bez problemów. Kontrole były dość częste ponoć z powodu przepraw promami. A w rozmowie z Kontrolą (nie jeden raz) "łowisz z terenu kieleckiego, Nie będziemy chodzić z miarką jak daleko rzucasz" (2011/05/14 02:20)