Pytanie o kartę

/ 4 odpowiedzi
Moje pytanie dotyczy tego, czy mieszkając i mając meldunek w woj. Lubelskim mogę sobie wyrobić i opłacać kartę w innym kole (konkretnie w okręgu tarnobrzeskim). Z góry dziękuje za odpowiedź!
u?ytkownik28954

Wydaje mi się że tak tylko jeśli jeśli Tarnobrzeg nie ma porozumienia z woj. Lubelskim będziesz musiał uiszczać w woj. Lubelskim jeśli tam będziesz chciał łowić dodatkowe opłaty. Sprawdź porozumienia na rok 2010 w Tarnobrzegu z kim mają podpisywane. pozdrawiam. (2010/09/08 15:31)

Hektor

Oba okręgi zawarły porozumienie. Dzięki za odpowiedź. Mam kolegę, który jest z tamtych okolic i zaraził się naszym pięknym hobby i żeby być ok postanowił zrobić sobie kartę a nie bardzo mu się chce jechać do swojego koła.  (2010/09/08 15:37)

Romuald55

Oplaty mozna wnosic w kazdym kole na terenie Polski i wtedy jest sie czlonkiem tego kola. Podobnie jest z egzaminem.Natomiast po  Karte Wedkarska musi sie zglosic do Starostwa Powiatowego tam gdzie jest zameldowany. (2010/09/08 15:43)

Manolo8

Jeżeli okręgi nie mają porozumienia nie musisz przepisać się do koła w okręgu gdzie chciałbyś wędkować, wystarczy że dokonasz wpłatę na konto danego okręgu na określony czas. Dowód przelewu jest zezwoleniem na wędkowanie. Pozostałe informacje jak wyżej. (2010/09/09 13:13)