Witam serdecznie koleżanki i kolegów mam pytanie, bo jestem początkujący i nie wiem czy mogę łowić z łodzi lub pontonu, jeśli tak to czy muszą mieć zarejestrowany ponton lub łudź z góry dziękuje za odpowiedzi.
Witam serdecznie koleżanki i kolegów mam pytanie, bo jestem początkujący i nie wiem czy mogę łowić z łodzi lub pontonu, jeśli tak to czy muszą mieć zarejestrowany ponton lub łudź z góry dziękuje za odpowiedzi.
Jestem pełnoletni a jak kupię ponton to muszę go rejestrować w swoim kole tak, bo nigdy nie łowiłem z łodzi to, dlatego tak się pytam dzięki aha i oni mi nadadzą numer tak?
(2011/06/15 10:00)Tak można łowić jak już kolega wspomniał zarejestrowana łódz i koniecznie kapoki to podstawa , ja na łódz bez kapoka nigdy syna nie brałem
(2011/06/15 10:06)(2011/06/15 10:08)Jestem pełnoletni a jak kupię ponton to muszę go rejestrować w swoim kole tak, bo nigdy nie łowiłem z łodzi to, dlatego tak się pytam dzięki aha i oni mi nadadzą numer tak?
Nie w kole wędkarskim rejestrujesz! W Urzędzie, Starostwie, nie wiem jak jest u Ciebie z tym. U mnie rejestruję się sprzęt pływający w Wydziale Komunikacji, w innych miastach słyszałem, że w Starostwach, Urzędach Miejskich itp.
To chyba będzie łatwiej jak kupie łódź lub ponton zarejestrowany dzięki bardzo za podpowiedź już wiem o co chodzi z tymi łodziami.
Zapraszam do przeczytania artykułu. W telegraficznym skrócie podałem w nim podstawy prawne dotyczące środków asekuracyjunych oraz podstawowe wymagania bezpieczeństwa obowiązujące podczas wędkowania ze sprzętu pływającego. Bezpieczeństwo, a sprzęt pływający
Załączam pozdrowienia życząc jednocześnie bezpiecznego wędkowania.
(2011/06/15 11:23)Witam.
To ja podłącze się pod temat i zapytam czy jest obowiązek posiadania kapoka ,ewentualnie koła ratunkowego na łódce? W naszych okolicach kolega mówił że strażnicy w weekend sypali mandatami za brak takowych na łodzi. Za niewymiarowe ryby też karali (brawo! bo ile może zjeść kot? ;-) ).
Pozdrawiam
Trygław
Dziękuję bardzo Mastiff.
Witam,
Ja po pierwszym mandacie "za brak sprzętu ratunkowego" na łodzi szybciutko pobiegłem do Decatlonu i nabyłem 2 ładniutkie i praktyczne kapoki a ich koszt był porównywalny do kwoty tego mandatu. Dlatego nie się co zastanawiać tylko należy "doposażyć" swoją łajbę.
(2011/06/15 12:29)Witam.
To ja podłącze się pod temat i zapytam czy jest obowiązek posiadania kapoka ,ewentualnie koła ratunkowego na łódce?
Kapok musi być. Co do koła ratunkowego. Tu jest opcja zastępcza akceptowana przez służby sprawdzające w formie rzutki ratunkowej. Nikt nie będzie wymagał od ciebie koła ratunkowego na małej łódce lub pontonie.
Gdy do napędu używasz silnika spalinowego z zewnętrznym zbiornikiem paliwa, to gaśnica jest wymagana i apteczka.
(2011/06/18 17:34)Witam.To ja podłącze się pod temat i zapytam czy jest obowiązek posiadania kapoka ,ewentualnie koła ratunkowego na łódce?(2011/06/18 17:36)Kapok musi być. Co do koła ratunkowego. Tu jest opcja zastępcza akceptowana przez służby sprawdzające w formie rzutki ratunkowej. Nikt nie będzie wymagał od ciebie koła ratunkowego na małej łódce lub pontonie.Gdy do napędu używasz silnika spalinowego z zewnętrznym zbiornikiem paliwa, to gaśnica jest wymagana i apteczka.
Witam,
Czy jak zakupie sobie taki pontonik 1os. i będę na nim tylko gruntował sobie łowisko (bez wędki) badź też chciał przewieść sprzęt na cypel to musi być zarejestrowany + zakupić kapoki ?
musisz miec koło i kapok
Poczytałem sobie troszkę różnych prawd i głupot ,ale brnijmy dalej.Proszę powiedzieć czy kapok wędkarz musi mieć założony w czasie łowienia?
Poczytałem sobie troszkę różnych prawd i głupot ,ale brnijmy dalej.Proszę powiedzieć czy kapok wędkarz musi mieć założony w czasie łowienia?