luxxxis
Luxxxis przestań wypisywać takie głupoty pstrąg 65 cm 4 5 kg. Wybacz ale przeginasz
Głupoty? poniżej dobra czwórka i 61,ponadto-nie 45kg jak piszesz lecz 4-5kg,Wierzycowe są krępe,wysokie,kto je TU łowi ten wie.Dodatkowo będąc skrupulatnym-użyłem określenia 65+++ tak? czyli mogło być 71,2,3,4? tak?pewnie że tak....Długość jest tu względna,ciężko ją zawsze doszacować gdy rybę masz pod lustrem wody,adrenaliny całą komorę.Wagę ,potencjalną wagę,wziąłem z faktu iż sprzęt jakiego uzywam do ich połowu jest bardziej sandaczowy-xfast do 18g,żyłki 0,22,agrafki 14 ,kute kotwice i woblery rzędu 8-13cm---ten o którym piszę strzelił na medfasta do 16g,żyłę 0.22,agrafę jw,wobler 10cm hm,banan----ryba która jest w stanie ten kij zagiąć do kołowrotka w 1 strzale,potem chodzić 2min w rzece nie prostując nawet blanku,ryba której nie potrafię opanować mając na rozkładzie na morgi 2,3,i w końcu ryba która zerwie\wyprostuje kółko łącznikowe zdjęte z woblera szczupakowego 13,5cmsavaga---ta ryba musi być ciężka,silna jak byk...I taka też była,gdyby nie fat że w nurcie bokiem mi się na sekundę ustawił i fakt że był cięty na bagnistym terenie---ubarwienie inne----to wziąłbym go za troć,zapewne wiesz że potok z takiej msc jest złoty,ma wyrażne kropy trotka zaś aż tak nie różnicuje.Rekordowy Miłka miał 77,5cm przy 5,5 wagi i wpasowuje się w moje górne ramki,dlaczego więc kolego zarzucasz mi GŁUPOTY? Zerknij na tego niżej,tu takie padają,miałem większe,widziałem jeszcze większe -choćby znajomy z kolincza...wędkarz od przypadku...z 75 na koncie cietym na zalewie na maximusa mannsa 10cm-na esoxa polował a władował mu taki klejnot.
Ten z fotki leży mi na udach,ja mam 177-180 wzrostu,klęczę w woderach,postury jestem normalnej---weż oceń "wysokość"ryby na podstawie choćby grubości mojego uda w przysiadzie---odwołuję się tylko do wyobrażni bo to jedyne zdjęcie tej ryby.
Zdaję sobie sprawę też z faktu że często ludzie oceniają innych na podstawie swoich ryb,dokonań,swojej wiedzy,i uśredniają pod ten pryzmat-jednak wody,ryby są odmienne że jest to poprostu zaje...sty błąd.Następnym razem gdy spróbujesz zarzucić komuś publicznie "kłamstwo",poddac w wątpliwość jego wiarygodność to proponuję,sugeruję poprzeć to przedewszystkim merytoryką,przykładem,fotografią czy chocby wiki...Póki co wywaliłeś jak Filip z konopi ze sztandarem "łgarz" bo mi się zdaje ,umowne widełki 65+++ i 4-5kg już ci umkneły a skupiłeś się tylko na "łganiu" choć nic nawet na pół milimetra nie mówi że mam do czynienia z kimś co chocby 1 kropka na oczy widział.Jest tak? jakie tak naprawdę są powody twej zaczepy? Nie jarze tego.Możemy pogadać,pobajerowac o kropach,wymienić sie doświadczeniami ale daj coś żeby nie była to strata czasu tak jak ten mój odpis....
(2016/04/04 09:11)
Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.