Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
wczoraj byłem na kwisie moge pochwalić się dwiema sztukami więc pogoda była ok
woda raczej niska i czysta
(2014/01/11 19:39)Pogoda kazda, woda tez kazda, trzeba sie tylko dostosowac i lowic w troche inny sposob. I byc nad woda przedewszystkim :)
W tamtym roku lowilem na prawie zamarznietej rzeczce, mozna powiedziec w przereblach, co 200-400m gdzie woda przyspieszala i nie zdazyla zamarznac. I lowilem tez na powodziowej wodzie, gdy woda miala kolor ciemnej gliny. I cos sie zawsze dalo wydlubac :)
(2014/01/11 20:02)A jak najlepiej prowadzic przynete? Najblizej stanowiska pstraga, no nie? Przy wysokiej, metnej wodzie ryby zajmuja inne stanowiska. Jaki problem chodzic i rozszyfrowac gdzie stoja?
Chodzilem na pstragi na kazdej wodzie i lowilem, w zeszlym roku bardzo duzo wlasnie w metnej wodzie. Ze ty nie lowisz nie moja sprawa, ja sobie bardzo dobrze radze w takich warunkach :)
(2014/01/12 00:22)kolego DelTor0
idz na pstrągi przy zamąconej i powodziowej wodzie. powodzenia
idz na pstrągi przy +35 stopni, przy słoncu w lato. powodzenia
wiadomo czasem się jakiś trafi ale to tylko przypadek a nie łowienie pstrągów. pozdro
W metnej da rade Grisza, trzeba tylko swoja rzeczke znac. Ja sie przekonalem jak zobaczylem wyniki jednego z chlopakow tutaj z forum z mojej okolicy :) Wszystko polega na przelamywaniu stereotypow.
Zajelo mi to pare dni ale rozszyfrowalem o co w tym chodzi, zreszta moje lowisko jest specyficzne, sa takie lata ze rzeczka od czerwca do wrzesnia jest doslownie czerwona z przejzystoscia 10cm. Do tego w tamtym roku dosc dlugo lowilem wlasnie w powodziowce. Nie przelamiesz sie to nie zlowisz, proste :)
(2014/01/12 00:48)Co do mętnej, powodziowej wody - masz rację,
ale z drugiej strony w takich warunkach nikt nad rzekę nie chodzi, więc pewnie też nikt nie wie jak zachowują się ryby w zmąconej na maksa wodzie.
Fakt, faktem trzeba znac rzeke :) Przy wyzszej wodzie stoja tez w troche innych miejscach, ale reguly nie ma. Trzeba szukac ;)
Ale zdecydowanie wole lowic na takiej wodzie:
(2014/01/12 10:09)Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
kolego DelTor0
idz na pstrągi przy zamąconej i powodziowej wodzie. powodzenia
idz na pstrągi przy +35 stopni, przy słoncu w lato. powodzenia
wiadomo czasem się jakiś trafi ale to tylko przypadek a nie łowienie pstrągów. pozdro
Grubo się mylisz. Temperatura +35 latem absolutnie pstrągom nie przeszkadza. Wyobraź sobie sytuację, kiedy upał trzyma przez cały miesiąc. Myślisz, że pstrąg tak długo nie będzie żerował, bo jest zbyt ciepło? Trzeba ich tylko szukać na zimnych, zacienionych, szybkich rafach. Słońce też tym rybom nie przeszkadza. Co do mętnej, powodziowej wody - masz rację, ale z drugiej strony w takich warunkach nikt nad rzekę nie chodzi, więc pewnie też nikt nie wie jak zachowują się ryby w zmąconej na maksa wodzie.