Pstrągi 2018
utworzono: 2018/01/01 06:39
Ja też byłem dzisiaj na Rio Grande tylko z drugiej strony i też dałem radę;] [2018-01-21 18:01]
Pstrągi są niesamowite i sama sceneria krajobrazu też.... tylko skąd takie kropki mają ;] [2018-01-21 18:07]
.... tylko skąd takie kropki mają ;]
Bo kot im nasrał w wentylator...:)
Pstragowanie to magia,sport dla zuchwałych i upartych ludzi,a każdy kropek nawet ten mały jest tego dowodem.
Dzikie ryby,surowa aura,mróz co stawy wygina...czy może być coś fajniejszego? [2018-01-21 19:18]
Mam pytanko , łowił ktoś na wobler Pana Sławka Szuszkiewicza o nazwie strzyga. Na internetach piszą i filmiki kręcą , ponoć rasula przynęta na duże pstrągi. Jednego sam sobie w prezencie bym kupił ;] [2018-01-22 18:25]
Mam pytanko , łowił ktoś na wobler Pana Sławka Szuszkiewicza o nazwie strzyga. Na internetach piszą i filmiki kręcą , ponoć rasula przynęta na duże pstrągi. Jednego sam sobie w prezencie bym kupił ;]
U mnie nie działa,zostawiłem bez żalu na badylu jakimś.
[2018-01-22 19:38]
Ciekawe spostrzeżenie. Masz jakąś teorie dla czego strzyga nie działa u Ciebie? Ty i twoje ryby wolą woblery mocniej pracujące niż strzyga? [2018-01-23 12:48]
Cześć Danielu , Wiadomości na pw nie wychodzą dlatego nie mogę odpisać w formie pw. Wyświetla się przy próbie wysłania : "can not connect to sever" , [2018-01-24 10:43]
Ciekawe spostrzeżenie. Masz jakąś teorie dla czego strzyga nie działa u Ciebie? Ty i twoje ryby wolą woblery mocniej pracujące niż strzyga?
Zakładam że to do mnie...
W zasadzie to brak mi na to wytłumaczenia,moje ryby są jakieś inne poprostu...
Dwójka internetowych kolegów na 1 szej wizycie spojrzawszy w moje pudło zgłupiała-spytali czy na sandacze idę.
Może ich gust jest inny bo celuję w największe osobniki tego gatunku? mądrzejsze,doświadczone i ciężko je oszukać drewnianą rybką? agresywny banan czy duży trociowy wobler godzi w terytorializm potokowca,wywołuje agresję-to tylko teoria.
Zresztą ja sam "dziwnie" łowię-w moim pudle leżą 7 i 8 cm kopyta mannsa,woblery min 7cm,twistery 7cm,jaskółki savaga 10cm,wormy 7cm i wzwyż,belly fish-7 plus itd...
Przedział zimowy,na kulanego,jest odwrotny---najmniejsze twisty,czarne,brąz,ciut większe -to samo,garść białych dla szoku..
Znajdż tu miejsce dla strzygi...wszystko jest "inne",nawet fluorocarbon mam na 7kg .
Wojtek-nic nie dostaję od ciebie,inni coś piszą,może błąd po stronie twej kosiarki,kabel zagięty czy cuś....
[2018-01-24 19:24]
Czyli kolejny raz potwierdza się że woda wodzie nie równa. U mnie natomiast albo ja na gumy nie umiem łapać albo wolą wobki. Na gumy miałem znikome efekty. Miejscówka obłowiona guma bez skutecznie, po kilku rzutach wobkiem zazwyczej daje mi rybę. [2018-01-26 10:06]
Dziś mimo wysokiej i brudnej wody pstrągi waliły jak wściekłe, 45, 38,36,35cm.Kilka spadło, dwa odprowadzenia 50+, a niewymiarki po 8-mym przestałem liczyć. [2018-01-27 15:37]
Dziś mimo wysokiej i brudnej wody pstrągi waliły jak wściekłe, 45, 38,36,35cm.Kilka spadło, dwa odprowadzenia 50+, a niewymiarki po 8-mym przestałem liczyć.
Wygląda na to że pozamiatałeś na ten weekend na forum takim wynikiem...... jutro niedziela , ja bym atakował dalej , po te 50-taki.....;] [2018-01-27 18:12]
Jadę, jadę pal licho te trzydziestaki, może jaden z tych dwóch "klamotów" zapozuje do zdjęcia. [2018-01-27 18:30]
Zara zara...Proszę się nie rozpędzać ...Dzisiaj atakowałem Wdę-cel reklamowe zdjęcia.
No i działo się choć foty nie moje.
Ale jutro jest mój dzień...cały mój :) [2018-01-27 19:53]