Zaloguj się do konta

Pstrąg marynowany

utworzono: 2010/03/19 23:46
O2on

Kroimy pstrąga na dwa ładne filety solimy solą gruba czyli (morska), czerwony piepsz gruby rozgniatamy delikatnie i posypujemy filety. Nastepnie jedna cała cytryne świerzą kroimy na plastry mniej wiecej na ok 3 do 5 mm i okładamy jeden filet posypujemy delikatnie świerzym tymiankiem i rozmarynem nie siekamy, polewamy filety oliwą i foliujemy dokładnie blache w której znajdyją sie filety lub w innym pojemniku. Marnujemy mniej wiecej najlepiej przez noc, rano oczyscic filety delikatnie tak aby pieprz wmiare został przykrywamy znów cytryną swierza i rozmarynem samym wrzucamy samą blache bez folji do pieca na temp. 210'C czas. ok 15 do 20 min trzeba sprawdzac uprzedzam zalezy jaki filety sa wielkosci wiadomo duze ładne czs ok 20 do 25 min, a mnijsze od 12 do 16 min. Rzycze smacznego !! pozdrawiam

 

[2010-03-19 23:46]

mar83

Naprawdę to pychota,do tej pory częstował mnie tym specjałem kolęś z Gorzowa.Teraz dzięki forum będę mógł popróbować zrobić samemu
[2010-03-20 19:52]

O2on

Naprawde polecam jest troche piepsze......a ale warto a najlepiej kombinowac samemu. Jestem kucharzem i wiem ze mozna z rybkami duzo pokombinowac ale oczywiscie z umiarem hehe pozdrawiam !! [2010-03-22 23:06]

andreaso

No i pstrąg,zmarnowany.
[2010-03-23 18:37]

mar83

Czemu zmarnowany może powinno być zamarynowany
[2010-03-23 21:02]

andreaso

Też tak myślę,i wymyśliłem ,że powinien być marynowany.
[2010-03-24 16:47]

Waldi Fish

Czy pstrąg sporządzony według podanego przepisu jest zmarnowany jak w tytule?
[2010-03-25 19:43]

widziałem ten przepis w WW. tam jest łosoś marynowany. do kolegi waldi fish tak jest marynowany bo leży w tej zalewie nawet 2 dni i puszcza soki pod wpływem soli
[2010-05-06 12:04]