Pstrąg w sosie pomidorowym, na ostro

/ 1 odpowiedzi

Świeże 3-4 średnie pstrągi,

250ml przecieru pomidorowego,

Duża cebula,

2 ząbki czosnku,

Ostra papryczka chili,

Przyprawa do ryb, sól, pieprz,

Listek laurowy,

Drobno pokrojona nać pietruszki

Oliwa

Pstrągi czyścimy, doprawiamy, odstawiamy do lodówki. W tym czasie cebulę kroimy w półtalarki, blanszujemy na oliwie, na głębokiej patelni (z przykryciem), dodajemy sprasowany czosnek, delikatnie kładziemy ryby, zalewamy przecierem pomidorowym jak trzeba dodajemy trochę wody, listek laurowy, papryczkę chili przekrojoną na pół; dusimy ok. 30 min doprawiamy, dodajemy pietruszkę, chwilę dusimy i podajemy najlepiej z ryżem ‘ al  dente’.

Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.