Pstrąg na spinnng
utworzono: 2011/01/22 19:25
Witam !
Jakich przynęt używacie na pstrąga?
O jakiej porze łowicie?
Z góry dziękuję za odpowiedzi :)
[2011-01-22 19:25]Na początku sezonu moje podstawowe przynęty to: woblery do 7cm,wąskie wahadełka w kolorze miedzi i złota do 5cm,obrotówki skrzydełka long i comet nr od 1 do 3 kolor jak wcześniej + czarny i kilka gumek w stonowanych kolorach do 5cm.Pora dnia-wtedy kiedy mam czas,ale ideałem jest pochmurny i wilgotny niż z padającym śniegiem(przy takiej aurze miałem najlepsze wyniki) i temperatura w granicach 0 stopni.Słoneczna pogoda to mizerne brania.
[2011-01-22 19:49]
Ja używam woblerów 5 i 3 cm,wirówki max do nr2 comety i longi w różnych kolorach.nie mam okreslonych upodobań,jestem zdania,że trzeba uwierzyć w przynete bo to już połowa sukcesu
[2011-01-22 20:02]
Ją używam na początku sezonu kogutow i wachadlowek czasami puszcze wobleska imitacje pstraga. Wedłuje o różnych porach zależy kiedy mam czas [2011-01-22 20:45]
Początek sezonu to najlepszy okres jak dla mnie do łowienia kropkowańców. Nie dlatego że dobrze biorą, że jest to łatwe. Klimat nad rzeką pstrągową o tej porze roku gdy spadnie śnieg, leczy mi zajechaną psychikę. Woblery i gumowe wabie od tego zaczynam, puźniej dochodzą obrotówki i wahadełka. O technice prowadzenia i wielkości przynęt oraz okresach kiedy i jak ich używać, możesz sporo się dowiedzić na wędkuje, tylko wpisz w szukaj słowo klucz... [2020-08-23 19:31]
Pstrąg na spining?? To zapraszam na forum o pstrągach FORS -> http://www.fors.com.pl [2020-08-26 16:42]
Srebrna obrotówka wyciągnie każdego kropka, ale woblery Hunter, Krakusek, Dorado też dają radę. [2020-09-01 22:36]
Ja używam przede wszystkim woblerów, ale noszę w pudełku także kilka małych obrotówek, na wszelki. Kolega łowi także na gumy. Na niektórych rzekach miejsowi wędkarze nawet troć poławiają skutecznie na gumki. [2021-01-27 04:53]
moim zdaniem poczÄ tek sezonu to grube przynÄty typu kopytka i inne ripery, pstrÄ gi sÄ powolne i ospaĹe zimÄ ,nie bÄdÄ zuĹźywaÄ duĹźo energii na Ĺźerowanie,bÄdÄ patrzeÄ na spory i Ĺatwy do zdobycia kÄ sek [2021-01-27 07:08]
Poczytałem z zainteresowaniem, bo w tym sezonie zamierzam popróbować pstrągowania. Mimo, że pytanie nie było moje, dziękuję wszystkim za wskazówki. [2021-01-27 07:11]
zimowe Ĺowienie pstrÄ gĂłw jest to bardzo wolne prowadzenie przynÄt,gĹĂłwnie metodÄ zwanÄ po Ĺuku,czyli wyĹźut przynÄty pod drugi brzeg i powolne sprowadzanie z pauzami do swojej strony koryta,pstrÄ gi o tej poĹźe roku ustawiajÄ siÄ przewaĹźnie nie w nurcie czy rynnie tylko gdzieĹ na pograniczu,chyba Ĺźe jest pĹytko gdzie wygĹźewajÄ siÄ [2021-01-27 07:17]
Jako, że od mojego pierwszego komentarza upłynęło trochę czasu to dodam co do przynęt że coraz częściej sięgam po gumy a i sprzęt trochę zmieniłem. [2021-01-27 12:32]