Pstrąg czy troć
utworzono: 2015/01/05 12:28
Witam kolegów
Jak w temacie mam problem z odróżnieniem tej ryby, złapałem ją pierwszy raz w życiu wcześniej jak miałem brązowawe pstrągi to nie miałem wątpliwości, ale to sam już nie wiem.
Co sądzicie? [2015-01-05 12:28]
A mnie to ...ryba ;).
Przeczytałem już kilkanaście mądrych artykułów na temat rozróżniania i jedyna konkluzja jest taka, że ustalenia są mocno umowne a możliwości dużo więcej niż trzy czy cztery. [2015-01-05 18:47]
NIE rozpoznajesz to nie lap! Pstrag !!!
A po czym to poznałeś przecież jest podobna do tej wyżej? [2015-01-07 05:15]
NIE rozpoznajesz to nie lap! Pstrag !!!
A po czym to poznałeś przecież jest podobna do tej wyżej?
Skoro tamta troć to i ta też chyba troć [2015-01-07 08:58]
pstrąg to troć a troć to pstrąg , troć, ktora wpłynie gdzies i juz nie wypłynie w ciagu dwóch pokoleń zamienia sie w pstrąga a pstrąg, ktoremu cos odbije i popłynie w siną dal, w ciagu dwóch pokoleń zamienia sie w troć... the end tematu
[2015-01-09 02:56]
pstrąg to troć a troć to pstrąg , troć, ktora wpłynie gdzies i juz nie wypłynie w ciagu dwóch pokoleń zamienia sie w pstrąga a pstrąg, ktoremu cos odbije i popłynie w siną dal, w ciagu dwóch pokoleń zamienia sie w troć... the end tematu
Tu masz kolego racje!!!
A obie ryby na zdjęciu to pstrągi, chyba że im się odmieni i popłyną ;-)
[2015-01-10 18:03]
Ja dla pogodzenia wszystkich powiem,że są to krzyżówki tych dwóch ryb, które dość często w pomorskich rzekach występują. Każdy kto widział troć na tarlisku zapewne też dostrzegł wokół niego (tarliska) poustawiane małe pstrążki. Nie są tam one po to by wyjadać ikrę, jak wielu sądzi.
[2015-02-04 23:16]