Pytanie do "starych wyjadaczy" bo już sam nie wiem co to jest , proszę o uzasadnienie
z góry dzięki !!
Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
Pytanie do "starych wyjadaczy" bo już sam nie wiem co to jest , proszę o uzasadnienie
z góry dzięki !!
kolego hefeed8 moje pytanie nie dotyczy ani okresu ani wymiaru ochronnego , więc po co się
z całym szacunkiem produkujesz i wprowadzasz zamieszanie , a jako zaawansowany III kat. chyba wiesz że żaden z tych gatunków nie ma teraz okresu ochronnego , co do wymiaru to chyba widać na załączonym zdjęciu... jeżeli nie masz nic do powiedzenia na temat mojego pytania to po prostu nic nie pisz . dziękuję za komentarz ...
Wracając do tematu w ramach wyjaśnienia pytam ponieważ mamy ze znajomym odmienne zdania mi to wygląda na krzyżówkę troci z potokowcem ze wskazaniem na troć , piszcie co sądzicie oczywiście w temacie ;)
Jak daleko od domu ją złowiłeś ???
rzeka Raba w Bochnii
(2011/03/20 10:55)
dzięki za opinie
pozdrawiam
(2011/03/20 10:57)Witam wszystkich!:)
Przyłączę się do tematu, bo jak zobaczyłem zdjęcie, to od razu pomyślałem, że to może być głowacica i śledząc dyskusję, szukałem informacji, czy znajdę, gdzie została złowiona i czy ktoś wpadnie na to, że to może być właśnie ona.
Jak widać, została złowiona w Rabie i ktoś (dokładnie, to kol. macko) wpadł na to, że to może być ten gatunek.
Osobiście stawiam na głowatkę (mogę się oczywiście mylić), która została zabrana do domu najprawdopodobniej podczas okresu ochronnego (od 1 marca do 31 maja) i która nie osiągneła wymiaru ochronnego (do 70 cm).
(2011/03/29 10:05)Pstrąg potokowy i troć to ten sam gatunek.Pstrąg jest formą osiadłą troci.To mój z przed kilku lat
(2011/03/29 18:26)Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.