Pseudo karpiarze z Szałe

/ 86 odpowiedzi / 4 zdjęć
Witam wszystkich. Muszę opowiedziec to co dziś widziałem nad wodą. Otóż na zalewie Pokrzywnickim pod Kaliszem wędkowali "karpiarze", nawet mieli rozwieszone logo Zabrzańskiego Klubu Karpiowego lecz karpiarzami raczej nie są lecz tylko zwykłymi debilami. Ich zachowanie można porównac nawet do największych meneli bez grosza kultury. Burdel na stanowisku maksymalny i stale głupie teksty do przechodzących kobiet. Nie mogę też pominąc łamania przez nich przepisów gdyż owi karpiarze wywozili zestawy ok 2 metry od zapory. A juz do zupełnego zaskoczenia mnie i mojej żony doprowadził fakt jak karpiarze czyli wędkarze jak najbardziej etyczni zwracali się do strażników ssr krzycząc już z odległości 200 m " wypierd... stąd" co bardzo oburzyło spacerowiczów z małymi dziecmi. Dla mnie to skończeni idioci i na pewno nie powinni nazywac się wędkarzami a tym bardziej karpiarzami. Proszę o wypowiedzi wędkarzy na temat tych frajerów gdyz sam jestem karpiarzem i nie toleruje takiego czegoś nad wodą.Pozdrawiam Marek Z.
jogi

O zajściu tym zostałem powiadomiony telefonicznie przez patrolującą grupę SSR. Ponieważ sytuacja jaka tam zaistniała wymagała interwencji służb mundurowych powiadomiłem PSR. która przyjęła zgłoszenie i przeprowadzi kontrole oraz czynności wyjaśniające to zdarzenie.  Pozdrawiam.  (Kom Powiatowy SSR  pow. Kaliskiego) (2012/07/05 22:48)

Roxola

Takie przypadki chamskiego zachowania nad wodą niestety się zdarzają i to jest smutne.Nie zaliczałabym tych typków do żadnej grupy wędkarskiej, nawet jeżeli mianują siękarpiarzami to dla mnie są to jedynie buraki.Zastanawia mnie jeszcze inna sprawa, jak to zrobiliście, że Krzysztof (jogi) prędzej odpowiedział,niż został utworzony temat ?:) (2012/07/06 10:55)

mikku

Faktycznie to trochę dziwne ale to pewnie wina serwera lub coś takiego poza tym jak wiadomo Krzysztof zawsze wszystko wie pierwszy, dlatego też jest na tym forum bardzo szanowany.    A co do tych osób to zgadzam się z przedmówcami, nie można takich ludzi przypisac żadnej grupie wędkarskiej, a żeby nazywac się karpiarzem to trzeba najpierw się dowiedziec co karpiarza cechuje oraz jakie posiada zasady moralno-etyczne. WĘDKARSTWO to pasja, sport, obcowanie z naturą oraz styl życia i moim zdaniem nie ma tu miejsca dla prostaków. (2012/07/06 11:08)

PM

Skoro mieli logo ZKK, to może warto do nich napisać, żeby wyjaśnili tą sprawę i wypowiedzieli się w temacie. Dobrze jest czasem poznać zdanie z dwóch źródeł. (2012/07/06 11:13)

Roxola

Jakie mogą być wyjaśnienia do chamskiego zachowania ? Prawdopodobnie nie widzą problemu w swoim zachowaniu ..." to takie ludzkie ". (2012/07/06 11:22)

jogi

Zastanawia mnie jeszcze inna sprawa, jak to zrobiliście, że Krzysztof (jogi) prędzej odpowiedział,
niż został utworzony temat ?
:)        Ja ten wpis czytałem wczoraj wieczorem . Dlaczego dzisiaj zmienił datę i godzinę publikacji tego nie wiem.  Wczoraj przeczytałem , powiadomiłem odpowiednie organy i zaraz odpowiedziałem na post. Pozdrawiam Serdecznie. (2012/07/06 11:29)

Roxola

Rozumiem, fajnie to wygląda :) Nawet przez chwilę pomyślałam  ...Krzysiek jasnowidz ?Pewnie jakiś błąd. (2012/07/06 11:33)

u?ytkownik120039

Spokojnie, kiedyś trafią na "swoich", szczególnie jeśli chodzi o zaczepianie kobitek! W końcu się doproszą i wyjdą "miejscowi" ze sztachetą z gwoździem - a na to nawet Chuck Norris metody nie ma :))) (2012/07/06 11:35)

jogi

Zastanawia mnie jeszcze inna sprawa, jak to zrobiliście, że Krzysztof (jogi) prędzej odpowiedział,
niż został utworzony temat ?
:)        Ja ten wpis czytałem wczoraj wieczorem . Dlaczego dzisiaj zmienił datę i godzinę publikacji tego nie wiem.  Wczoraj przeczytałem , powiadomiłem odpowiednie organy i zaraz odpowiedziałem na post. Pozdrawiam Serdecznie.
Olu, nie było żadnego przekrętu -ha ha ha . (2012/07/06 11:35)

Roxola

:)Krzyśku, to tak mi się tylko w oczy rzuciło.Myślisz, że doszukuję się przekrętu, a ja Tobie nieziemskie moce przypisuję  :)To dobrze o Tobie świadczy, zareagowałeś zanim na forum się pojawiło. (2012/07/06 11:43)

Carol73

WITAM
Z takimi ludźmi normalnie się nie da jedynie GUMA !!!! (2012/07/06 12:02)

Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.

pstrag222

Skoro mieli logo ZKK, to może warto do nich napisać, żeby wyjaśnili tą sprawę i wypowiedzieli się w temacie. Dobrze jest czasem poznać zdanie z dwóch źródeł.

Właśnie skoro należą do jakiegoś klubu to zawsze można się coś dowiedzieć:)
Ale fakt faktem , w takich organizacjach nie powinno być miejsca da takich ludzi.

Szkoda tylko , ze coraz częściej szerzy się takie chamstwo nie tylko nad wodą (2012/07/06 12:53)

PM

Z tego co wiem ZTK to stowarzyszenie, więc tacy ludzie po prostu zostaną wydaleni ze stowarzyszenia, jeśli to co tu jest napisane się potwierdzi. Ale żeby co kolwiek się stało, trzeba powiadomić władze stowarzyszenia. (2012/07/06 13:14)

mikku

To co napisał pan Marekzet to prawda, wiem,byłem, widziałem - potwierdzam (2012/07/06 13:24)

marekzet

Zatem widzę ze nie tylko mnie to bulwersuje. Wędkuje od ponad 30 lat a tak profesjonalnie od lat 90tych. Mieszkam w Zdunach nad zalewem wiec praktycznie każdego dnia tam spaceruje i pierwszy raz mnie takie coś spotkało. Żenada a żona też już sceptycznie przez to patrzy na wędkowanie :( (2012/07/06 15:01)

covent

Najzabawniejsze(?) jest to, że zapewne któryś z tych "karpiarzy" teraz pewnie czyta ten wątek.. (2012/07/06 15:36)

JKarp

CześćNie skomentuję tego bo pewnie za użyte słowa względem ... pi...pi... dostałbym batona jak stąd do Warszawy.Potem dziwić się, że karpIarzy tak postrzegają ...JK (2012/07/06 15:59)

krzychu64

CześćNie skomentuję tego bo pewnie za użyte słowa względem ... pi...pi... dostałbym batona jak stąd do Warszawy.Potem dziwić się, że karpiarzy tak postrzegają ...JK

Janusz ja bym powiedział, że wędkarzy. Nie tylko wśród karpiarzy trafiają sie takie jak to delikatnie określiła Ola buraki. (2012/07/07 08:41)

Judo

Witam Nazywam się Krzysztof Czepukajtys jestem wiceprezesem Zabrzańskiego Teamu Karpiowego jeśli ci "karpiarze" naprawdę są z naszego stowarzyszenia to bardzo przepraszam za takie zachowanie i proszę na prywatne wiadomości przesłać jakieś szczegóły pozwalające na ich identyfikację.
pozdrawiam (2012/07/07 10:17)

Bernard51

Czytam "Marek" od 05 07 2012 na portalu ostatnio dodani znajomi < jogi >
bez komentarza!! . (2012/07/07 10:28)

spidi395

Jesli chodzi o karpiarzy to spotykam sie z takim zachowaniem ludzi ale nic na to nie poradzisz,każdy ma swój rozum .Ale spotykam na Szłe nieraz ludzi w sieradza czy z pabianic a nawet z Łodzi to sa nawet przyjaznie nastawieni a bywa ze przyjezdzaja i smieca strasznie a to juz mnie zaczyna wkurzac. (2012/07/07 11:46)

Judo

Chciałem sprostować wyżej wymienioną dyskusję o niby członku naszego teamu. Co prawda jest tam i łowi, ale łowi między miejscowymi wędkarzami i nie ma wpływu na zachowanie innych wędkarzy tak więc nie można pakować do jednego wora. Jest to osoba którą wszyscy znamy nigdy nikomu nic złego nie powiedział lub zrobił, wywiesił teamową flagę i ludziska myślą że całe ZTK zjechało. Łowi też zgodnie z regulaminem PZW bojkę ma w regulaminowej odległości. Proponuję autorowi tematu podejść i porozmawiać. (2012/07/07 12:00)

mienta

No i co tu poradzić dobrze że kolega Krzysztof zareagował natychmiast po zgłoszeniu takie coś się chwali tym bardziej że na Szałe często spotykam takich aparatów co to zaczepki poszukują po spożyciu o jednego piwka za dużo  (2012/07/07 13:06)

Julka2701

Witam

Jestem miejscowym wędkarzem i przechodzę obok tych chłopaków codziennie i nie zauważyłem u nich żadnego bałaganu na stanowiskach o czym mówił przedmówca, a rozłożony baner klubowy bardzo mi się podoba. 
 Rozmowa z gościem ze śląska to czysta przyjemność. według Mnie to jest jakieś nieporozumienie naprawdę nie wiem o czym jest ten post.

Chłopak ze śląska jako jedyny na tej zaporówcę ma markera oświetlonego na niebiesko, i fajnie go widać, gdzie nęci i łapie.

Pozdrawiam 
 NO KILL Julek 

(2012/07/07 16:28)

Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.

Piotr 100574

Witam

Jestem miejscowym wędkarzem i przechodzę obok tych chłopaków codziennie i nie zauważyłem u nich żadnego bałaganu na stanowiskach o czym mówił przedmówca, a rozłożony baner klubowy bardzo mi się podoba. 
 Rozmowa z gościem ze śląska to czysta przyjemność. według Mnie to jest jakieś nieporozumienie naprawdę nie wiem o czym jest ten post.

Chłopak ze śląska jako jedyny na tej zaporówcę ma markera oświetlonego na niebiesko, i fajnie go widać, gdzie nęci i łapie.

Pozdrawiam 
 NO KILL Julek 

w opisie profilu konta jesteś kobitą, a tu piszesz jako facet????????? :)))))

(2012/07/07 17:09)