Przywieszka przy błystce pod lodowej. Czy tak możn

/ 2 odpowiedzi
witam tak jak w temacie zwracam się z pytaniem czy przy błystce pod lodowej można wyżej dowiązać przywieszkę? kilka osób zadało mi to pytanie ale nie byłem w stanie odpowiedzieć gdyż sam nie znam na nie odpowiedzi więc zwracam się do was. Pozdrawiam i proszę o szybką odpowiedź 
withanight88

W RAPR niema nic na ten temat , ale co nie opisane to zakazane:)
Ja bym nie kombinował.
Zresztą metodę błystki , o ile sie nie myle można podciągnąć pod metodę spinningową, a ta zakazuje używania więcej niż jednej przynety na końcu linki.
2.1.Łowienie ryb metodą spinningową dozwolone jest na jedną wędkę, trzymaną w ręku, z linką zakończoną jedną sztuczną przynętą, uzbrojoną w nie więcej niŜ dwa haczyki. W czasie spinningowania nie wolno stosować Ŝadnych dodatkowych wskaźników brań instalowanych na lince.

Dodatkowa przywieszka to dodatkowe splątania , więc dobrze radzę nie kombinować. 
Jak ryba nie chce brać to trzeba poczekać aż zacznie :)
 Dowiąż sobie do kotwicy kawałek czerwonej włóczki i na tym poprzestań. (2012/02/04 09:51)

Romuald55

RAPR określa jasno,że przy połowie ryb spod lodu można używać jednej przynęty.Rozdz. IV p.1d.Przywieszka byłaby drugą przynętą. (2012/02/04 10:04)