Przypon fluokarbonowy

/ 7 odpowiedzi
Czy przypon fluokarbonowy jest dobry w przypadku polowu na spinning okoni zamiast stalki. Czy szczupak taki przypon przegryzie
klocek

Do połowu okoni to stalka nie jest potrzebna....przynajmniej ja nie używam,a przypon fluokarbonowy do łapania szczupaków nadaje się jak najbardziej....kolega używa do trolowania i bardzo sobie chwali,żaden szczupak nie poradził sobie z tym przeponem (2009/02/23 19:12)

Przemek238

A zakładasz go do przynęt. bo słyszałem że stalke widzi a fluokarbon NIEObrotówkę do żyłki trzeba doczegoś dowiązać i żeby na agrafce wpiąć (2009/02/23 21:36)

u?ytkownik7474

szczupak jest ślepy prawie tak samo jak kret i każdy przypon jest mu obojętny. chodzi jedynie o to czy przypon wytrzyma hol czy nie będzie się zwijał w sprężynkę po holu tak jak wolframowe i takie rzeczy (2009/02/23 22:00)

brzana1

Nie polecam do połowu szczupaków. W moim przypadku nie zdały egzaminu. Po wyjęciu czterech lub pięciu sztuk, następny zrywał przypon. W zeszłym sezonie w ciągu dwóch dni straciłem takich przyponów 10 sztuk. Pozdrawiam (2009/02/23 22:07)

rysiek38

Mateusz powiem Ci ze trafilem kiedys na partie wolframow zwyklych czarnych i totych najtanszych i o dziwo sie nie skrecaly-bylem pozytywnie zaskoczony (2009/02/23 22:08)

u?ytkownik7474

nawet hol to dają radę ale w momencie sztywnego zaczepu to wyjmuję sprężynkę. łowię na wolframy bo chodzę też na klenia. a ten jest cieniutki i mniej widoczny niż zwykła stalówka. tzn na klenia przypon rzecz jasna nie potrzebny ale przypadkowy szczupaczek może nam zabrać wabik (2009/02/23 22:14)

rysiek38

i maasz calkowita racje ja nawet jak nastawiam sie tpowo na okonka mam stalke bo szkoda zebatego z hakiem w pysku a to czesto sie zdarza (2009/02/23 23:37)