Przypon sumowy-plecionka czy żyłka?

/ 4 odpowiedzi
Witam w nowym sezone planuje porzadniej przyłozyc sie do naszych wąsatych przyjaciół . I stąd moje pytanie słyszałem wiele o przyponach sumowych ale nic konkrenego i wole poradzic sie doświadczonych  specjalistów . Czy uzywając zywców w granicach 20-30 cm lepiej używać plecionki na przyppon czy żyłki ? 

W wątku załączam zdjecie zmajstrowanego przezemnie przyponu na żyłce 1,00 mm przypon ma długośc ok 1 m zastosowałem duża kotwicę i duży hak mocno zawiązane . Jednak moje pytanie brzmi czy ten przypon jest dobry ? 
czy moze macie inne rady dla mnie ? 
Pozdrawiam :D 

Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.

u?ytkownik32263

Wykasuj to zdjęcie! Bo zaraz Cię zjedzą nawiedzeni że chcesz nielegalne przypony stosować: dwa haki są zabronione :-/ Z mojej strony jest to durny pomysł ale tak już jest... (2014/01/03 23:37)

mariuszskorcz

kolega nie pisze że będzie wędkował w Polsce. może siedzi za granicą a tam takie zestawy są dozwolone. pozdrawiam (2014/01/04 10:19)

Bream97

przyszloroczne wyjazdy planuje rowniez za granice tj. niemcy. jefnak bardzoej w rym pytaniu interesuje mnir slusznosc stosowania zylki 1mm w przyponach sumowych. doskonale znam RAPR i wiem ze w Polsce jest to nie DOZWOLONE .  Przepraszam ze w poscie odrazu nie wspomnialem o tym. (2014/01/04 11:26)

zibik33

Wejdź na forum sumowe i tam znajdziesz wszystkie odpowiedzi albo jeszcze więcej pytan ;-)
Ja też chcę w tym sezonie zapolować na większego wąsatego i zakupiłem już odpowiednią wędkę i kołowrotek ( przynajmniej tak myślę ) , do tego plecionkę główną i specjalną plecionkę przyponową 0,8 mm. Z tego co czytałem niektórzy stosują żyłkę taką jak Ty na przypony bo tak łatwo się nie przeciera na zębiskach sumowych. W przyponie hak można zastąpić agrafką do mocowania żywca za grzbiet żeby nie łamać przepisów. (2014/01/04 11:49)