Przynęty na sumika karłowatego
utworzono: 2012/08/10 12:48
czy można sumika na spławik na grunt i na rosówkę lub czerwonego robaka
Czy można ? Nie rozumiem, skąd to pytanie ? Można na spławik, można na grunt, można na rosówkę, można na czerwonego robaka. Na spinning też się da. Na kukurydzę również bierze, kiedy w wodzie jest spora jego populacja. Na żywca, na trupka. Na wszystko. Zawsze. [2012-08-10 13:59]
Na wszystko :) Przynajmniej u mnie tak biora, robak, kuku, byle cos na haczyku bylo ;) [2012-08-10 14:06]
czy można sumika na spławik na grunt i na rosówkę lub czerwonego robaka
Czy można ? Nie rozumiem, skąd to pytanie ? Można na spławik, można na grunt, można na rosówkę, można na czerwonego robaka. Na spinning też się da. Na kukurydzę również bierze, kiedy w wodzie jest spora jego populacja. Na żywca, na trupka. Na wszystko. Zawsze.
Pytanie się wzięło z niewiedzy, teraz już rozumiesz? Czy Ty byłeś choć raz nad wodą w tym roku czy cały czas na forum siedzisz?
[2012-08-10 14:31]
Kolego, to cholerstwo bierze na wszystko, jak g..no założysz na haczyk to też weźmie ;-) [2012-08-10 14:39]
Polecam na grunt i na splawik z czerwonym robakiem. Pazerna i chamska ryba, dlatego nie bedzie problemu. Jednak delikatnie sie z nia obchodz.. a zreszta sam sie przekonasz ;) [2012-08-10 18:06]
na duże sztuki dobry jest mały żywczyk ja w tym roku złowiłem takiego 41cm na małego karasia , miałem farta bo jeszcze kilka troche mniejszych i brania byly bardzo delikatne a ryby wypinały mi sie w locie takie mają twarde pyski.
Te mniejsze biorą na wszystko ale najlepiej na przynęty pochodzenia zwierzęcego wszelkie robaki, wątróbkę drobiową , fileciki.
powodzenia
[2012-08-10 18:19]
u mnie tez biorą na wszystko robak nie robak byle było coś na haczyku:) [2012-08-10 18:44]
ja to bym się od tych wodnych szczurów opędzał, jedzą, śmierdzą, rozrabiają. Możesz spróbować na starą zardzewiałą śrubkę, podobno działa. A jako atraktor wykorzystaj zużyty olej od rusłana(zwanego także iwanem, lub potoczne władkiem czy też władimircem t 25.A tak na poważnie to łów na robaczka. Świeżutki, ruchliwy i śmierdzący nadaje się najlepiejpołamania kija
[2012-08-10 19:05]
Biorą te małe hamiszcza na wszystko,ale najlepiej na dżdżownice,często są niechcianym przyłowem,najlepiej je łowić w stawach małych,ale nie polecam na nie zasiadek bo połykają haczyk i czasem się niestety urwie przy wyciąganiu :)
A jak złowisz to daj mu po łbie i w krzaki,takie przepisy
[2012-08-12 12:09]Biorą te małe hamiszcza na wszystko,ale najlepiej na dżdżownice,często są niechcianym przyłowem,najlepiej je łowić w stawach małych,ale nie polecam na nie zasiadek bo połykają haczyk i czasem się niestety urwie przy wyciąganiu :)
A jak złowisz to daj mu po łbie i w krzaki,takie przepisy
Dokładnie.Kumple jak łowili te sumiki to na brzeg wypier****** trzeba to tępić:) [2012-08-12 21:20]
Pytanie jest sformułowane tak, że w zasadzie nie wiadomo o co chodzi autorowi. Trzeba się domyślić...czy można sumika na spławik na grunt i na rosówkę lub czerwonego robaka
Czy można ? Nie rozumiem, skąd to pytanie ? Można na spławik, można na grunt, można na rosówkę, można na czerwonego robaka. Na spinning też się da. Na kukurydzę również bierze, kiedy w wodzie jest spora jego populacja. Na żywca, na trupka. Na wszystko. Zawsze.
Pytanie się wzięło z niewiedzy, teraz już rozumiesz? Czy Ty byłeś choć raz nad wodą w tym roku czy cały czas na forum siedzisz?
Dla Twojej informacji - w rejestrze mam 73 daty wpisane. Czyli chyba jednak kilka razy nad wodą mi się zdarzyło być. ;)
[2012-08-12 21:42]