Zaloguj się do konta

Przynęty na drapieżnika w maju

utworzono: 2011/04/04 21:54
erykdudek1

Ktoś wie na co najlepiej łapać szczupaka w maju?????????? Jak ktoś pomoże będę wdzięczny!!!
[2011-04-04 21:54]

plotka97

Zależy jaki akwen powiedz gdzie będziesz łowił a na pewno udzielimy bardziej przydatnych rad  [2011-04-04 22:04]

No najlepiej to na błystki i na żywca:)
[2011-04-04 22:05]

erykdudek1

Ja jak będę łowić na na choczewie jest tam duża roślinność albo na żarnowcu
[2011-04-04 22:13]

erykdudek1

Ja jak będę łowić to na choczewskim jeź jest tam duża roślinność albo na żarnowieckim jeź

[2011-04-04 22:15]

dviva

mysle ze tak jak koledzy ci opisali zywca lub gumy typu kopyto w roznych kolorach glownie perla ,seledyn ,biala, itp.zycze milej zabawy i dobrych wynikow pozdrawiam i oczekuje wpisu po powrocie..... [2011-04-05 00:14]

michalek13111

Nie zapomnij również o Wahadłówkach, na moim łowisku Jeziorze nigdy mnie nie zawiodły :)

Połamania

[2011-04-05 13:52]

tomios84

Ja najwięcej szczupaczków miałem na Rapale x -rap 11cm w kolorze clown i wszumie sprawdzała mi sie i na rzece i na zaporówkach. Ale również kopyto relaxa l-4  białe z czarnym grzbietem  i perłowe z czarnym grzbietem uważam za dobra przynętę, nie zapomne tez o białym twisterze :D
[2011-04-05 14:05]

pstrag222

a ja zaproponowałbym ci woblery w koloroch szczupaczka wiadomo ze jest kanibalem i polecałbym ci uzywanie takiej masci wobkow oraz jerkow.
do tego klasyczne kolory gum tzn. biały-perła-zołty. z czarnym grzbietem oraz przezroczyste twistery swietnie sie sprawdzaja na płyciznach. ogolnie to szukałbym go tylko w takich miejscach.
[2011-04-05 14:23]

wdr68c

Ja zacznę od dużych białych kopyt oraz kogutów. Jak koledzy powyżej na agrafkę założę woblery przypominające szczupaka oraz te bardzo jaskrawe np czarno-czerwone . Może też wobki imitujące małe klenie czy płocie. Postaram się też dokupić kopyta w barwach bojowych czyli czarno-zielono-czerwone...
Pozdrowienia i połamania kija   
[2011-04-05 20:08]

plotka97

Białe kopyta zle spróbuj też na zielone i seledynowe twistery
[2011-04-05 20:11]

pabu-g

Zdecydowanie polecam jerki, jeśli nie msz odpowiedniego sprzętu to możesz użyć zwykłej wędki i klasycznego kołowrotka, ale zastosuj wtedy mniejsze wersje jerków, szczególnie polecam fatso mini (10cmm) szczupaki naprawdę szaleją za tego rodzaju pracą, jeśli masz tam sporo roślin to użyj wersji pływjącej
[2011-04-06 00:40]

grzesiek379

Witam.Mysle,ze w Polsce jest bez znaczenia czy lowimy na jeziorach usytuowanych na terenach nizinnych czy wyzynnych.U nas nie ma takiej znacznej roznicy wysokosci.Lowienie szczupakow w jeziorach to temat obszerny,bo typow jezior jest kilka.Ja lowie szczupaki w typowym jeziorku lesnym o powierzchni 6 ha.Dno zbiornika od brzegu opada dosc stromo w kierunku srodka zbirnika,zatrzymuje sie jednnak na 3-4 m.Jest,wiec to zbiornik plytki z silnie zarosnieta liniia brzegowa.Wlasnie brzeg(a zwlaszcza zarosniety spadek dna) tego jeziora jest najbardziej atrakcyjny.Moj sposob na tutejsze szczupaki jest schematyczny i prosty.Sprzet mam mocny ze wzgledu na warunki panujace w lowisku,a jesli chodzi o przynety to zadna rewelacja.Zebate lubie lowic na rippery mam wiec w pudelku 4 kolory rippera 6-7cm(przezroczysty z brokatem,perlowy,seledyn i zielen z brokatem).Przynete prowadze jak najwolniej,co chwila podnosze przynete i opuszczam w okolice dna(kladzenie jej na dnie jest wskazane).Tak powolne lowienie ulatwia grubsza zylka(dziala jak spadachron)i lekka glowka rippera.Pozdrawiam... [2011-04-06 00:52]

wdr68c

Ja przed chwilą dokupiłem 2x seledyn z brokatem 2x czarny grzbiet i cała reszta perłowa 1x biało-niebiesko -czerwone oczywiście gumy i długą blaszkę typu long 9,5 cm 20g :p mam też koguty i świetne woblery  :p
[2011-04-06 18:05]