Zaloguj się do konta

Przynęty gumowe Yomo Minnow 2

utworzono: 2013/09/02 20:05
Majster 81

Witam . Zbliża się jesień więc zakładam wątek przynęty gumowe . Proszę o wpisywanie nazw jak i spisywania się przynęt .Jako pierwszy zadam pytanie . Czy Ktoś używa przynęt firmy yumo minnow 2 ?
[2013-09-02 20:05]

matip52

Moim zdaniem najlepsze są Savage Gear Soft4Play Dirty Roach każdy rozmiar. Bardzo dobrze biorą na nie szczupaki :) twoich gum nie używam :/ [2013-09-02 20:54]

Draq

Też usytuowałem Savage Gear na pierwszym miejscu. Bije na głowę Vlures i Relaxy. Model Cannibal to magia. Kupiłem sobie do przetestowania 10szt kilka dni temu, obecnie mam już tylko jednego... szczupaki nie popuszczą tej przynęcie w opadzie. Co do Cannibali to zacząłem łowienie od rozmiaru 8cm, ale już czekam na 12,5cm. Główka 5g i opad to jest pewniak na szczupaki. Wczoraj złapałem na te gumy jakieś 30szczupaków, przed wczoraj ok. 7. Krótko ich używam, ale już zaliczyłem je do "killerów". Atakuje go każdy szczupak niezależnie od rozmiarów :D Czy ma 20cm czy 60cm to bierze.

Z kolei Soft4play 8 i 9,5 jest wyśmienite na okonie, złapałem na nie dużo okoni powyżej 30cm.
Myślę że model Shad również będzie skuteczny-zobaczymy, też będę nimi łowił w najbliższym czasie.
[2013-09-02 20:57]

pawelkonin99

Ja tam używam Relaxy , Mans Predator , Mans Jankes ostatnio rewelacją sie okazaly Dragon Lunatic i Phantom . Planuje wlasnie tez zakupic 4playe i moze mi ktos polecic jakis sklep albo sie chociaz o nich wypowiedziec  ?  [2013-09-03 16:37]

Grzesiek75

Tylko relax. [2013-09-03 16:55]

Draq

Ja tam używam Relaxy , Mans Predator , Mans Jankes ostatnio rewelacją sie okazaly Dragon Lunatic i Phantom . Planuje wlasnie tez zakupic 4playe i moze mi ktos polecic jakis sklep albo sie chociaz o nich wypowiedziec  ? 

Od siebie mogę Ci polecić sklep Pirania. Chyba najniższe ceny. Dostajesz rabat jak składasz któreś z kolei zamówienie, szybki czas realizacji no i punkty które można wymieniać na sprzęt wędkarski.
[2013-09-03 21:10]

pawelkonin99

O dzięki , a są efekty na te 4playe ? [2013-09-03 23:18]

sezam

z gum tylko obrotówki :P
[2013-09-04 11:11]

matip52

Też usytuowałem Savage Gear na pierwszym miejscu. Bije na głowę Vlures i Relaxy. Model Cannibal to magia. Kupiłem sobie do przetestowania 10szt kilka dni temu, obecnie mam już tylko jednego... szczupaki nie popuszczą tej przynęcie w opadzie. Co do Cannibali to zacząłem łowienie od rozmiaru 8cm, ale już czekam na 12,5cm. Główka 5g i opad to jest pewniak na szczupaki. Wczoraj złapałem na te gumy jakieś 30szczupaków, przed wczoraj ok. 7. Krótko ich używam, ale już zaliczyłem je do "killerów". Atakuje go każdy szczupak niezależnie od rozmiarów :D Czy ma 20cm czy 60cm to bierze.

Z kolei Soft4play 8 i 9,5 jest wyśmienite na okonie, złapałem na nie dużo okoni powyżej 30cm.
Myślę że model Shad również będzie skuteczny-zobaczymy, też będę nimi łowił w najbliższym czasie.

Oj, zapomniałem o Cannibal'ach :) Rzeczywiście, szczupły nie może się oprzeć :) Co do Soft4play'i to efekty są nieco lepsze od "zwykłych" gum ;) [2013-09-04 17:40]

Spawciu

bedzie trzeba zakupic te cannibale i przetestowac [2013-09-05 10:47]

kuba81

dobry canibal nie  jest zly, nie mialem natomiast efektow na te shad. soft4play jak najbardziej, swietna praca z lip scull'em.
[2013-09-05 11:42]

Budynio

Witam,
do cannibali zalecane są haki 0/2 i 0/3 natomiast moje pytanie brzmi które lepiej się spisują w gumach 8 cm bo właśnie zakupiłem kilka tylko nie wiem w co zbroić? w jaki ciężar główek zbroicie te przynęty?
Pozdrawiam [2013-10-11 17:25]

ryukon1975

Witam,
do cannibali zalecane są haki 0/2 i 0/3 natomiast moje pytanie brzmi które lepiej się spisują w gumach 8 cm bo właśnie zakupiłem kilka tylko nie wiem w co zbroić? w jaki ciężar główek zbroicie te przynęty?
Pozdrawiam

Ciężar główki zależy od łowiska i techniki jaka chcesz prowadzić przynętę.

Jeśli chodzi o zbrojenie to dane typu 8 cm to za mało by dobrać hak, zależy jaka to guma twister, kopyto ?
Tyle wiedzy na początek.:)

[2013-10-11 17:55]

ja też używam soft4play i jestem z nich zadowolony . Polecam te 13cm i do tego kask albo jakieś inne zbrojenie bo na główce mają ograniczone ruchy . Przymierzam się też do kupna real eel 20 i 30 cm . Oczywiście na filmikach te przynęty to rewelacja w rzeczywistości nie przejmuj się jak będą dni jak nie będzie żadnego brania .
[2013-10-11 18:51]

barrakuda81

A u mnie soft 4 play wypadają przecietnie żeby nie powiedzieć słabo.Być może to zależy od specyfiki łowisk.Na moich jeziorkach i starorzeczach nie moge nimi skusić okoni jedynie kilka maleńkich szczupaczkow sie nabrało.Praca jak dla mnie fajna ale tylko z b.lekką główką lub systemikiem z kotwicą (lip scull nie testowałem).Ważne aby hak główki był niezbyt długi a raczej krótszy niż logika nakazuje bo wtedy praca jest urzekająca.... ale tylko dla mnie:-)Cenie sobie gumki dragona ale głównie lunatiki a już najbardziej zaskakuja mnie kolejny sezon "ultra tanie" fishuntery mikado które oprócz niskiej ceny sa jeszcze b.łowne.Na moich wodach deklasują soft4play choc nadal licze na to że gumki od savagear jeszcze pokażą "moim " rybom na co je stać. [2013-10-11 19:06]