Koszulka termokurczliwa (oprócz tego, że podgrzewanie może uszkodzić blank) nigdy nie zapewni stałego i sztywnego mocowania. Zrobienie omotki to na prawdę nie jest wielka filozofia (na YT poradników jak to zrobić jest od groma) wystarczy dobrej jakości nić, kartonowe pudło i lakier (nawet żony do paznokci od bidy wystarczy). (2021/09/17 10:06)
Jak dla mnie wędkarstwo to nie tylko łowienie ale też tworzenie czegoś we własnym zakresie możliwości. Zrobienie omotki nie jest trudne tylko wymaga chęci i czasu. (2021/09/17 16:31)
samą rurką termiczną nie będzie dobrze. Będzie się ruszać itd. Widziałem przelotki mocowane za pomocą taśmy izolacyjnej, też nie było to solidne itd.
najlepiej zrób to za pomocą zwykłej nici do szycia. Czyli klasycznej omotki. jak coś mogę nakręcić krótki filmik jak to się robi, ale jest tego trochę już na yutube. taką omotkę możesz zabezpieczyć lakierem do paznokci, lakierem do parkietu itd. fachowo to teraz robią żywicą, ale szkoda byś próbował i w koszty się pchał. (2021/10/06 20:43)