Przerobiony feeder ?

/ 15 odpowiedzi
witam.
zastanawialiście się kiedyś na przerobieniem feedera?
mam kij kongera carbomaxxa całkiem nieużywany i zastanawiam się na wymianą szczytówki na coś twardszego, jak przy zwykłej gruntówce. Chodzi mi o to żeby np użyć jej na wypadzie typu tripod jedna karpiówka i przerobiony feeder wiadomo sygnalizatory etc.
co o tym myślicie panowie ?
elo36

feeder to feeder  raczej bezsens go przerabiać . Na feedera też można łowić karpie i walka jest bardzie emocjonująca  :) (2013/01/31 23:12)

Bernard51

A po co go przerabiać przecież jak polożysz na tripodzie to co do zdjęcia będzie sie żle prezentował?  Tak jak kolega pisze na federze hol ryby też jest emocjunujący. (2013/02/01 05:18)

cebullos

chodzi o to, że mam dwa feedery z których jestem zadowolony a ten otrzymałem zupełnie przypadkiem i zastanawiałem się nad tym o czym pisałem.

prezentowa się powinien dobrze hehe ale każdy wyśmiewa mnie jak mówie o feederze na tripodzie z sygnałkiem i swingerem :) (2013/02/01 15:50)

grzegorz not

chodzi o to, że mam dwa feedery z których jestem zadowolony a ten otrzymałem zupełnie przypadkiem i zastanawiałem się nad tym o czym pisałem.

prezentowa się powinien dobrze hehe ale każdy wyśmiewa mnie jak mówie o feederze na tripodzie z sygnałkiem i swingerem :)

Sprzedaj ten zbędny i kup w zamian gruntówkę:-) (2013/02/01 16:12)

cebullos

właśnie to mam zamiar uczynić :)
już wystawiłem (2013/02/01 17:41)

cebullos

a możecie poleci coś ciekawego ? :) (2013/02/01 17:42)

endriu1994

Nie widzę nic dziwnego w stawianiu feedera na podpórce z sygnalizatorami czy na tripodzie,przy wielo godzinnych zasiadkach ciężko utrzymać koncentrację jedynie na szczytówce wędki dlatego żeby uniknąć przegapienia brań wielu wędkarzy stosuje elektronikę.Tak więc śmiało stawiaj a tymi co się śmieją to nie ma sensu się przejmować bo oni zwyczajnie się nie znają. (2013/02/01 18:38)

arti1151

Feeder zawsze będzie feederem jeżeli postawisz go na podpórce będziesz mógł normalnie łowić przecież jest to gruntówka jedynie nie wykorzystasz go w pełni. Załóż najtwardszą szczytówkę i powinno być ok! Na dobry feeder  o wyrzucie ok 90g można łowić karpie nawet po 10kg xD (2013/02/02 13:03)

Arcymisiek

witam.
zastanawialiście się kiedyś na przerobieniem feedera?
mam kij kongera carbomaxxa całkiem nieużywany i zastanawiam się na wymianą szczytówki na coś twardszego, jak przy zwykłej gruntówce. Chodzi mi o to żeby np użyć jej na wypadzie typu tripod jedna karpiówka i przerobiony feeder wiadomo sygnalizatory etc.
co o tym myślicie panowie ?

Myślę,że przerabiając feedera na zwykła gruntówkę zrobiłbyś najgłupszą rzecz jaką można zrobić z wędką,coś w stylu"zamienił stryjek siekierkę na kijek" .Chyba się nie zastanawiałeś na korzyścią płynącą z posiadania feedera?
1.Hol na feederze jest pewny,pięknie amortyzuje gwałtowne zrywy ryby.
2.Żyłka nie dostaje  tak po du..e.

Kiedyś może przyjdzie ci łowić w rwącej głębokiej rzece,wtedy docenisz walory i korzyści płynące z posiadania feedera.
W sumie jak chcesz zrobić z feedera gruntową "pałe" (pewnie pod wpływem przeczytania kilku artykułów o karpiach "buldożerach"),to twoja sprawa,ale radzę się raz jeszcze zastanowić.

(2013/02/02 14:39)

elo36

Wystawiłeś ?To podaj linka :) (2013/02/02 15:30)

Bernard51

prezentowa się powinien dobrze hehe ale każdy wyśmiewa mnie jak mówie o feederze na tripodzie z sygnałkiem i swingerem :)

Nie wyśmiewam bo nie raz lowie na federa ustawiając go równolegle do brzegu z sygnalizatorem wlącznie , przy braniu pracuje ładnie szczytówka jak i wolny bieg! (2013/02/02 16:54)

cebullos

http://www.wedkuje.pl/ogloszenie,witam-sprzedam-wedke-konger-carbomaxx-feeder-3309,6851.html

tu macie wędkę, przesyłka wliczona w cenę wędki :) (2013/02/07 10:30)

ryukon1975

Wszelkie przeróbki i innowacje  są jak najbardziej wskazane.
Świadczą o tym że wędkarz myśli i ma wiedzę w kierunku zmian,nie trzyma się sztywno norm narzuconych przez producentów. (2013/02/07 11:54)

lysywedkowicz

Kurcze no niby można przerabiać, ale wydaje mi się, że każdy kij ma własną budowę i właściwości. Przerabiając coś zmieniamy chyba znacznie jej wytrzymałość.Oczywiście to tylko moje zdanie.Pozdrowienia. (2013/02/08 21:33)

lynx

Na feedera mozesz łowić i tak i tak  a na gruntówke nie. Uważam, że feeder jest bardziej funkcjonalny. Polubiłem feedery a gruntówe to stawiam przewaznie na noc na coś wiekszego. Teraz kupiłem feedera do 120 to jedna stara gruntówe wywalę. Drugą mam d0 180 to jeszcze ja zostawię Mam tez feedery do 90 i te lubie najlepiej. Co to był za specjalista, ze sie śmial. Jak zmienisz na gruntowę to bedzie się smiał z kołowrotka itd...
Żeby oczu nie meczyc to stawiam sygnalizatory do feedera i mogę drzemać jak w nocy.
Pozdrawiam. (2013/02/08 23:16)