Witam mam szybkie pytanie..Posiadam kartę wędkarską i ważne opłaty, chciałem zabrać staruszka (nie ma karty) na ryby na łowisko PZWbierzemy tylko 2 wędki myślicie że się ktoś o to przyczepi?
"Staruszek"może spokojnie jednej popilnować o ile będzie na twoim stanowisku,ty wyczepiaj rybki
Wzrokiem :)(2012/08/12 18:22)
"Staruszek"może spokojnie jednej popilnować o ile będzie na twoim stanowisku,ty wyczepiaj rybkiWzrokiem :)
Może troszkę z innej beczki.
W moim mieście Tomaszowie Maz.jest taki przypadek:Rzeka Czarna wpada do rz.Wolbórki a Wolbórka po 20 metrach wpada do rz.Pilicy.
Pytanie jest następujące: czy pozyskując żywca na Czarnej mogę go użyć na Wolbórce lub Pilicy?
Dodam że wszystkie 3 dopływy są w "kupie"
(2012/08/14 18:19)(2012/08/14 20:59)Może troszkę z innej beczki.
W moim mieście Tomaszowie Maz.jest taki przypadek:Rzeka Czarna wpada do rz.Wolbórki a Wolbórka po 20 metrach wpada do rz.Pilicy.
Pytanie jest następujące: czy pozyskując żywca na Czarnej mogę go użyć na Wolbórce lub Pilicy?
Dodam że wszystkie 3 dopływy są w "kupie"
Tak jezeli wszystkie te rzeczki w tym rejonie maja jednakowy nr. lowiska!!
Co powinien wiedziec wedkarz lowiacyw danym rejonie??Jezeli nie to przykre ale nie mozesz uzyc zywca z innego lowiska( chodzi o nr. -ABSURD ktory malo kto respektuje) . Wczesniej ktos napisal PSR nie przyczepia sie do żywca?
Jeśli żywiec złapany w jednej rzece nie występuje w drugiej to problemy będą murowane.
;)
Witam mam szybkie pytanie..Posiadam kartę wędkarską i ważne opłaty, chciałem zabrać staruszka (nie ma karty) na ryby na łowisko PZWbierzemy tylko 2 wędki myślicie że się ktoś o to przyczepi?
to zależy od tych co sprawdzają -- są tacy którzy mówią że to zgodne z regulaminem i są tacy co mówią że nie zgodne
RAPR pozwala aby żona ( mająca kartę wędkarską ) mogła łowić w ramach mojego łowiska i ilości wędek -- i tu mam pytanie -- czy to ma być tylko osoba z którą został zawarty związek małżeński , czy może to być osoba z którą żyje się od kilku lat (konkubina ), i w skrajnych przypadkach czy może to być partner tej samej płci ?
ps
nie zadaję tego pytania w celu wywoływania kolejnej sprzeczki
temat związków partnerskich i podobnych jest teraz na czasie
jak Panowie z SSR i PSR zapatrują się na takie łowienie ?
jak ewentualnie udowodnić że pani z którą łowię mimo innego nazwiska jest mi jak żona ?
Mam pytanie.Czy ryby przeznaczone do zarybiania łowisk są badane przez ichtiologów?
Chyba nie bo po ostatnim zarybianiu złapałem 2 karpie chore na posocznicę.Jestem pewien,
że pochodziły one z ostatniego zarybiania.Ten przepis to absurd.Dam przykład.Na łowisko
przyjechał facet.Z wiadra do siatki przełożył ok.10 karasi i wpisał je do rejestru połowów.
Ciekawe czy mu ktoś udowodni, że nie złapał ich na tym łowisku.