Przepisy na jazia
utworzono: 2012/12/02 16:39
Witam! Dorwałem dziś na giełdzie dwa jazie 42, 45 cm i chciałbym spróbować jak smakują. Macie może sprawdzone przepisy? A może tradycyjnie na patelni z olejem? Z góry dzięki.
[2012-12-02 16:39]
Weź go usmaż bo jak tak będziesz czekał na ten przepis to jeszcze ci się zepsuje :)
[2012-12-02 18:04]
Weź go usmaż bo jak tak będziesz czekał na ten przepis to jeszcze ci się zepsuje :)
:))) [2012-12-02 18:14]
Daj te ryby sąsiadowi którego nie lubisz.
Aż takie tragiczne?? ;) bo bolek to w gardle staje
[2012-12-02 18:51]
Witam. Troche soli, pieprzu, oblozyc cebulka i natka pietruszki tak samo w srodek troche wcisnac i do piekarnika na niecala godz a i jeszcze troche maselka na gore i do srodka [2012-12-02 20:14]
Po prostu usmażyłem i... kurde, nie życzę największemu wrogowi możliwości skosztowania tej ryby :(
[2012-12-03 07:21]
Trzeba było ją do octu wsadzić albo kulki z tego zrobić. Jedyne do czego się jaź nadaje :)
[2012-12-03 07:36]
Po prostu usmażyłem i... kurde, nie życzę największemu wrogowi możliwości skosztowania tej ryby :(
Eeee, nie przesadzaj :).
Nie wiem skad te jazie byly, ale np jaz z Pilicy jest powiedzmy, zjadliwy. Masa osci, mieso nijakie, ale da sie zjesc :))).
Za to jaz z Wisly to jest dopiero tragedia. Kiedys popelnilem ten blad i zabralem jednego takiego troche ponad 1 kg. Mialem na uwadze te od siebie z Pilicy. Ten z Wisly to dopiero byla porazka. Chyba nie jadlem jeszcze nigdy nic tak paskudnego.
[2012-12-03 09:02]
Ja łapałem na odrze smażony zjadliwy. obiłem do słoika w delikatnym occie i bardzo mi smakował
[2012-12-04 14:42]
weż chłopie wypuść te ryby ,bo ich się jeść nie da ,zresztą zobaczysz jak cię zemndli hehhee [2012-12-13 13:52]
Jak ma je wypuścić jak je kupił na giełdzie i są nieżywe ?
Jazie, klenie, bolenie to sportowe ryby - niejadalne ;) Ja jak je łapie to nie biorę ani jednej, jak chcę zjeść, to łapie szczupaka czy sandacza, ewentualnie latem złapię jakiegoś lina. [2012-12-13 14:07]