Witam kolegów i koleżanki, Słyszałem, że można podawać szczupaka z rakami, ktoś próbował tego połączenia albo zna jakiś ciekawy przepis ? Z chęcią bym spróbował takiego dania :)
1/2 kg raków, oczywiście w całości ;) dwie nieduże ryby, no lub szczupak 4 ząbki czosnku pęczek natki pietruszki 1 świeża papryczka chili kilka łyżek oleju mała cebula kostka rosołowa trochę masła sól i pieprz Raki obcinamy nóżki i wąsy. Ryby patroszymy, doprawiamy solą, pieprzem i trochę sokiem z cytryny, smażymy po obu stronach. Raki przekrajamy na pół. Wrzucamy na rozgrzany olej: masło, cebulę a potem sprasowany czosnek , pietruszkę, po chwili dorzucamy papryczkę i nasze owoce morza, chwilę smażymy, dolewamy trochę wody, przyprawy i dusimy 5 minut. Dodajemy do rybek i gotowe. (2012/01/19 14:46)