Zaloguj się do konta

Przepis na kulki proteinowe opinie

utworzono: 2013/02/18 19:02
krzysiek556


    15% mąki kukurydzianej,
   
    10%  mąka sojowa odtłuszczona

    20% mleka w proszku,

    15% mąki pszennej,

    15% kaszy manny.

    25% mączki rybnej
    
    3 łyżki miodu

Dla wzbogacenia  prażone konopie  oraz mielone szprotki wędzone ewentualnie jakiś aromat

jajka - na 1kg suchej bazy ok. 10-12sztuk, [2013-02-18 19:02]

JKarp

CześćMączka rybna i szprotki - albo jedno albo drugie.Jako smaczek proponuję curry :-)Aromaty raczej mięsno-rybne ale moim zdaniem jak dasz szprotki wędzone zmielone nie trzeba aromatu. Na pewno możesz dodać nasion kozieradki.JK [2013-02-18 19:24]

arekbait

Janusz ma racje albo jedno, albo drugie. Robiłem kulki na bazie szprotek sprawdzały się, ale nie na każdej wodzie:)
[2013-02-18 19:30]

krzysiek556

Dzięki koledzy za słuszną  sugestie. A co myślicie przełamaniu tego rybnego zapachu np truskawką lub wanilią??
[2013-02-18 20:18]

adrianob

A wiecie w jakim sklepie kupić tą mąkę sojową bo szukałem po sklepach i nieznalazłem ???
[2013-02-19 14:29]

JKarp

CześćRyba-truskawka to znane i skuteczne połączenie zapachów i smaków.
Adrian naprawdę nie potrafisz wpisać w google mąka sojowa ? http://www.bogutynmlyn.pl/go/_info/?id=1532 http://www.massivecarp.pl/pl/index.php http://www.fishfood.com.pl/ http://www.fantazybaits.pl/cennik-nowa-oferta.html
JK [2013-02-19 15:30]

Radek-c57

A wiecie w jakim sklepie kupić tą mąkę sojową bo szukałem po sklepach i nieznalazłem ???

W sklepie wędkarskim (nie w spożywczym, gdzie ja to na początku szukałem;)) [2013-02-19 17:47]

piniu

kolego krzysku556  zrob sobie taki mix

mąka kukurydziana 20%
maka sojowa odtluszczona 15%
maka sojowa pelnotlusta 15%
maka z orzechow tygrysich 15%
maka z archaidowych 15%
drozdze piwne5%
serwatka 5%
albumina5%
gluten przenny5 %

ja dodawalem sotrej przyprawy red hot spice,murzynka , grys orzechowy  troche ziarna
dobrze sie roluje nie trzeba dodawac oleju bo same maczki orzechowe sa tluste.
[2013-02-21 23:03]

krzysiek556

Bardzo ciekawy przepis ale też kosztowny :)
[2013-02-22 15:45]

piniu

na 10kg tego mixu potrzeba jakies 130=150zł
mam tez ciekawy mix halibutowy pod owoca
[2013-02-22 16:18]