Przepis na kulki proteinowe opinie
utworzono: 2013/02/18 19:02
15% mąki kukurydzianej,
10% mąka sojowa odtłuszczona
20% mleka w proszku,
15% mąki pszennej,
15% kaszy manny.
25% mączki rybnej
3 łyżki miodu
Dla wzbogacenia prażone konopie oraz mielone szprotki wędzone ewentualnie jakiś aromat
jajka - na 1kg suchej bazy ok. 10-12sztuk, [2013-02-18 19:02]
CześćMączka rybna i szprotki - albo jedno albo drugie.Jako smaczek proponuję curry :-)Aromaty raczej mięsno-rybne ale moim zdaniem jak dasz szprotki wędzone zmielone nie trzeba aromatu. Na pewno możesz dodać nasion kozieradki.JK [2013-02-18 19:24]
Janusz ma racje albo jedno, albo drugie. Robiłem kulki na bazie szprotek sprawdzały się, ale nie na każdej wodzie:)
[2013-02-18 19:30]
Dzięki koledzy za słuszną sugestie. A co myślicie przełamaniu tego rybnego zapachu np truskawką lub wanilią??
[2013-02-18 20:18]
A wiecie w jakim sklepie kupić tą mąkę sojową bo szukałem po sklepach i nieznalazłem ???
[2013-02-19 14:29]
CześćRyba-truskawka to znane i skuteczne połączenie zapachów i smaków.
Adrian naprawdę nie potrafisz wpisać w google mąka sojowa ? http://www.bogutynmlyn.pl/go/_info/?id=1532 http://www.massivecarp.pl/pl/index.php http://www.fishfood.com.pl/ http://www.fantazybaits.pl/cennik-nowa-oferta.html
JK [2013-02-19 15:30]
A wiecie w jakim sklepie kupić tą mąkę sojową bo szukałem po sklepach i nieznalazłem ???
W sklepie wędkarskim (nie w spożywczym, gdzie ja to na początku szukałem;)) [2013-02-19 17:47]
kolego krzysku556 zrob sobie taki mix
mąka kukurydziana 20%
maka sojowa odtluszczona 15%
maka sojowa pelnotlusta 15%
maka z orzechow tygrysich 15%
maka z archaidowych 15%
drozdze piwne5%
serwatka 5%
albumina5%
gluten przenny5 %
ja dodawalem sotrej przyprawy red hot spice,murzynka , grys orzechowy troche ziarna
dobrze sie roluje nie trzeba dodawac oleju bo same maczki orzechowe sa tluste.
[2013-02-21 23:03]