Przepis na karpia, polecam!
utworzono: 2011/12/02 15:32
Mały karp, 2 cebule, 1 płaska łyżka słodkiej papryki w proszku, łyżka oleju, 1 pomidor, 2 zielone papryki, 2 liście bobkowe, szczypta majeranku, szklanka śmietany, 2 łyżeczki mąki, sól, pieprz.
Karpia sprawić, umyć, podzielić na dzwonka, przekroić je na pół, nasolić. Pomidora sparzyć, obrać ze skóry, pokroić w kawałki, paprykę oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w paski, obraną cebulę posiekać w drobna kostkę.
W garku rozgrzać olej, wrzucić cebulę i zeszklić ją. Zdjąć naczynie z ognia, wsypać paprykę w proszku i dokładnie wymieszać. Ponownie postawić na ogniu, dolać ok.1/2 szklanki wody , dodać zielona paprykę, pomidora, liście bobkowe, majeranek, posolić i popieprzyć. Gotować na wolnym ogniu, aż jarzyny będą bardzo miękkie. Dodać lekko osoloną, wymieszaną z mąką śmietanę, zagotować, dołożyć kawałki ryby i dusić ok.10-15 min., czasami potrząsając garnkiem. Podawać z kluseczkami.
[2011-12-02 15:32]
http://kobieta.interia.pl/news/paprykarz-z-karpia,322672 [2011-12-02 15:39]
No dokładnie Olu :) Całe tysiące można tych przepisów tu tym sposobem forumowiczom zaproponować. A chyba nie o to tu chodzi. [2011-12-02 16:48]
Jeszcze mi się to samo tu znalazło !!!
http://docs7.chomikuj.pl/741787970,PL,0,0,%C5%9Aledzie-musztardowe--i-inne.doc
[2011-12-02 18:06]