Mały karp, 2 cebule, 1 płaska łyżka słodkiej papryki w proszku, łyżka oleju, 1 pomidor, 2 zielone papryki, 2 liście bobkowe, szczypta majeranku, szklanka śmietany, 2 łyżeczki mąki, sól, pieprz.
Karpia sprawić, umyć, podzielić na dzwonka, przekroić je na pół, nasolić. Pomidora sparzyć, obrać ze skóry, pokroić w kawałki, paprykę oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w paski, obraną cebulę posiekać w drobna kostkę.
W garku rozgrzać olej, wrzucić cebulę i zeszklić ją. Zdjąć
http://kobieta.interia.pl/news/paprykarz-z-karpia,322672 (2011/12/02 15:39)
:) :) przepis typu kopiuj-wklej (2011/12/02 16:42)
No dokładnie Olu :) Całe tysiące można tych przepisów tu tym sposobem forumowiczom zaproponować. A chyba nie o to tu chodzi. (2011/12/02 16:48)
Jeszcze mi się to samo tu znalazło !!!
http://docs7.chomikuj.pl/741787970,PL,0,0,%C5%9Aledzie-musztardowe--i-inne.doc (2011/12/02 18:06)
taki przepis to czysta fantazja ,ryba i papryka ...a fe.fe (2011/12/06 20:54)