Zaloguj się do konta

Przeniesienie kartoteki do innego koła

utworzono: 2011/12/20 18:19
wedkarz

Cześć
Jestem w Kole miasto Skierniewice 01  i jakbym np. chściał się przepisać do koła zadębia w nowym roku , to mógłbym się bezpłatnie przepisać ponownie do koło miasto?? [2011-12-20 18:19]

Możesz przenieść się do jakiego zechcesz Koła jeśli tylko Cię zechcą w nim.... A zechcą na pewno. [2011-12-20 18:25]

89krzysztof

Jasne, że możesz się przenieść. Nie płaci się za to nic. Chyba, że wpisowe, ale nie jestem pewien, czy nie jest to opłata uiszczana tylko po przerwie w opłatach. Zajdź do obecnego koła i poproś o kartotekę, żeby nie było problemów w nowym kole.  [2011-12-20 20:37]

jurek

Karty wędkarskiej się nie opłaca , bo jest to dokument wydany przez Urząd Miasta , Starostę lub Urząd Gminy , opłacasz zezwolenie , a znaczki masz wklejone w legitymację członkowską , na początku roku ( nawet do końca kwietnia ) , nie ponosisz dodatkowych opłat , chyba , że zmienisz również Okręg , wtedy są tam inne stawki do opłacenia .
[2011-12-20 22:19]

kazik

Przenieść się zawsze możesz i wszędzie w Polsce . Jeżeli masz ciągłość i opłacasz składki członkowskie co roku to problemu nie ma żadnego . Jeżeli ostatnio nie opłacałeś składki to dodatkowo płacisz wpisowe . Jedynie musisz zabrać ze sobą własną kartę którą na pewno masz założoną w kole w którym jesteś . Różnice w opłacie są jedynie za wędkowanie jeżeli przenosisz się do innego okręgu , bo każdy okręg inaczej ustala opłaty na ochronę i zagospodarowanie wód . [2011-12-20 22:35]

Stypa63

Ja co roku opłacałem składki w Toruniu, a w tym roku opłaciłem w Chełmży i jakoś nikt nie miał nic przeciwko temu, ani nie poniosłem dodatkowych opłat. Nawet nie musiałem przenosić żadnej kartoteki.
[2011-12-20 22:41]

marek-debicki

Myślę, że warto w przedmiotowej sprawie przeczytać określone paragrafy Statutu PZW. Chyba ostatni Statut z poprawkami z 2007 roku!!! Jeżeli dobrze rozumiem Twoją intęncję, to deklarujesz się, płacą składki w pozostać w określonym kole. Za dwa miesiące pragniesz się przenieść się do innego koła. A co z kasą??? Moim zdaniem można to zrobić w następnym okresie składkowym. Czlonek PZW może należeć tylko do jednego koła. [2011-12-21 00:56]

89krzysztof

Myślę, że warto w przedmiotowej sprawie przeczytać określone paragrafy Statutu PZW. Chyba ostatni Statut z poprawkami z 2007 roku!!! Jeżeli dobrze rozumiem Twoją intęncję, to deklarujesz się, płacą składki w pozostać w określonym kole. Za dwa miesiące pragniesz się przenieść się do innego koła. A co z kasą??? Moim zdaniem można to zrobić w następnym okresie składkowym. Czlonek PZW może należeć tylko do jednego koła.

Zgadza się.  [2011-12-21 08:45]