Przedstawienie i troche pomocy
utworzono: 2009/05/09 11:18
Witam, mam na imię Yann. Jestem Francuzem ale teraz mieszkam i pracuje w Polce żeby być z moją dziewczyną. Uczę się polskiego i nawet jeśli mogę dużo rozumiem mówię słabo. Jeśli moje polski nie jest dosiecz dobry dla was, mogę pisać po Angielsku. Bardzo lubię wędkować i moje ulubiony są spinning i casting. Mam nowy castingowe wyposażenie który jest wędka sakura rookie et multiplikator shimano curado 201E7. Dla przynęty, uwielbiam firmy lucky craft, megabass, salmo i decathlon. Już kupiłem legitymacji dla okręg mazowiecki i inny bliski okręgi. (Mieszkam w Warszawie śródmieście). Mój problem jest że nie wiem gdzie są dobry łowiska blisko Warszawa. Mam napisany gdzie mogę wędkować ale to nie jest bardzo jasne kiedy nie jesteśmy polakami. Wiem że łowiska mogą być tajemnicy ale jeśli chcecie pomóc mi to będzie bardzo miło. Widziałem jest mapa na Wędkuje.pl ale jeśli macie trochę czas dla mnie żeby pomóc mi to będzie doskonały. Mam samochód i jeśli jest taka możliwości możemy pojechać na ryby razem. Pozdrawiam. [2009-05-09 11:18]
Witaj.
Jak masz problem z ustaleniem wody, na której chcesz łowić to zapytaj w swoim kole. Możesz też zapytać w sklepie wędkarskim, w którym się zaopatrujesz. Ciebie interesuj wody będące w użytkowaniu PZW. Jak znasz nazwę wody (rzeka,, jezioro, zalew) to możesz tu zapytać w dziale "Łowiska".
Miłego wędkowania rzyczę.
P.S.
Jak na obcokrajowca dobrze posługujesz się polszczyzną pisaną. [2009-05-11 18:55]
Jak będziesz chciał połowić w powiecie raciborskim lub wodzisławskim, to pomogę. Wodom cześć. [2009-05-11 20:19]
GHOSTMIR
Może Twoje informacje nie przydadzą się Francuskiemu Koledze (chociaż i tego nie można wykluczyć) ale na pewno przydadzą się innym . Też szukam ciekawych miejsc do spinningu a do Twojego rejonu nie mam za daleko , może zaproponujesz jakieś ciekawe łowisko ( ale nie komercyjne ) . Często jeździłem na Odrę w rejon miejscowości Olza ale gdy po ostatniej wielkiej powodzi uregulowano ten odcinek rzeki sypiąc nowe wały i robiąc z rzeki kanał odpuściłem sobie to łowisko . Dawno tam nie byłem i nie wiem czy się coś zmieniło ?
Pozdrawiam Grzegorz
[2009-05-11 23:34]
Witam Cię Yann na portalu. Piszesz lepiej po polsku niż niejeden Polak:). Co do łowisk to Ci nie pomogę bo mieszkam zbyt daleko od Warszawy. Mam nadzieję jednak że szybko dasz sobie radę. [2009-05-15 20:56]
Dziekuje za odpowiada. Teraz mam francuski klawiatury to dlatego nie mam polski gloski. Szkoda ze jestescie daleko od mnie. Bylem na Czernakowskie, Wilanowskie et na watcie i zlowilem kilke maly szczupaki et 2 ladny okon. Jesli jest ktos zainteresowany, mam wolne weekend i mysle ze bede sprobowac wedkowac na rzeka jeziorka w soboty i na Narew/Buk w niedziely. Nie wiem jesli sa dobry lowiski ale napewno bedzie wieciej spokojny niz w warszawie. Mam nadzieje ze ktos bedzie chcial pojechac za mna et pokazac mi kilky lowiski :) Pozdrawiam PS: Przepaszam za blad Yann [2009-05-27 22:22]