Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
Piszesz o pince na na fotce pokazałeś białe robaki które na pewno tak długo jak pinka nawet w lodówce nie wytrzymają. Teraz trochę lepiej przyglądnąłem się temu zdjęciu , jednak to pewnie pinki( oczy kiepskie ) . Jeżeli pinka nie wytrzymuje tygodnia w lodówce to znaczy sprzedaja Ci już starą zleżałą w sklepie pinkę u mnie do 3 tyg wytrzymuje , kupuję duże opakowanie za 12zl i dzięlę na 3 części i nie mam problemu z nimi.
Rozsypuje duże opakowanie na dwie lub trzy części i daję mąkę ziemniaczaną tak aby pinka była zapudrowana. Biorę tylko tyle ile potrzebuje i nigdy nie wkładam z powrotem niewykorzystanych pinek. Wytrzymuje koło 3 tygodni jak jest świeża a i ważne jest żeby nieżywe larwy co jakiś czas usunąć. W pudełku nie może być mokro czasami zbiera się tam za dużo wilgoci.
Dziękuje Ci Darku -salamonie.tylko jak to zrobić by mi pineczka nie spierniczyła z tego sita?raz mylem pinki i zaczeły mi uciekać :)
Witam
Ja akurat wysypuje pinke na sito żeby pozbyć się trocin i itp. następnie wsypuje do pudełeczka kaszkę kukurydzianą i pięknie się wyciera ze smrodu amoniaku pzdr