Ja polecam sprawdzić oferte Mikado jeśli chodzi o feedera. Sam posiadak kij mikado 360cm cw120 i poza tym ze jestem bardzo zadowolony to jeszcze widziałem bardzo duzo pozytywnych komentarzy odnośnie feederów Mikado( dla mnie nr1).
Kolega który pisał o łowieniu na feedera i bata jednocześnie miał racje. No chyba ze postawisz kule 24mm i bedziesz czekał na duzego karpia przez kilka godzin.
Ja jeśli łowiłbym na zbiorniku/zbiornikach nastawił bym sie na dwa feedery lub odległościówke + feeder.
Napisz jeszcze na jakie ryby sie nastawiasz ( wielkość, gatunek), głebokość łowisk, to postaram sie napisać coś wiecej.
(2011/02/23 21:31)Kolego ogólnie mozesz zastosowac sygnalizator bo napewno to w niczym nie przeszkodzi tylko ze to mija sie z zastosowaniem drgarącej szczytówki (fakt nie trzeba cały czas wpatrywać sie w szczytówke) jednak nie zawsze przeciez musisz go stosować. Jeśli juz sygnalizator to pamietaj o kołowrotku z wolnym biegiem.
Twój pomysł ma sens wiec połamania :d
http://allegro.pl/mikado-gryphon-medium-feeder-360-110-g-i1468374676.html
(2011/02/23 22:25)A tak właściwie, to dlaczego przy używaniu sygnalizatora wymagany jest kołowrotek z wolnym biegiem? Przy okazji, kolega hefeed8 rzeczywiście musi być wcieleniem skromności... :D
:) Dzięki, wszystko jasne odnośnie "wolnego biegu" w kołowrotku stosowanym do feedera (na którym się właściciel nieszczególnie skupia). W ogóle, dużo jak dla mnie, cennych porad otrzymałem. Ale i tak mam sporo pytań. Przeniosę je jednak na forum gruntowe - bo tego dotyczą...
Ps. Dziękuję wszystkim którzy odpowiedzieli na moje pytania... Ps.1 Skromność kolego heefed8 nie budzi już u mnie najmniejszych wątpliwości... Na pierwszy rzut oka widać, że jest OKROPNIE skromny... :)