Prośba o poparcie protestu przed wprowadzeniem spł
utworzono: 2010/02/17 20:40
Koledzy z okręgu Lubelskiego zwrócili się z prośbą o poparcie protestu przed wprowadzeniem działalności spływów kajakowych na rzece Bystrzyca . umieszczam link do petycji pod którą można dołączyć swój głos poparcia dla tej sprawy . Wygrana walka o tą rzekę będzie w przyszłości dobrym argumentem w podobnych sprawach z innymi rzekami . Sposób oddania głosu jest w tej petycji i koniecznie należy wypełnić niezbędne rubryki aby głos się liczył .
Oto ten link :
http://www.petycje.pl/petycja/4830/ [2010-02-17 20:40]Witam Kazik popieram całą akcję czekam na maila z podpisem wiem co to kajaki nad rzeką sam widzę latem na warcie kulturę ludzi spływajacych rzeką wartą pozdrawiam. [2010-02-17 21:16]
Dzięki Kazik za info , takie sprawy trzeba poprzeć , bo niedługo to nam na głowę wejdą
popieram i pozdrawiam
[2010-02-17 22:38]Jeden głos poparcia więcej. I tak jak napisałem w poparciu petycji. Spływy kajakowe można organizować wszędzie. Nawet na wodach stojących. Pstrąg, lipień, minóg - wymagają określonego srodowiska.
Pozdrwaiam.
[2010-02-18 08:28]Ja również przyłączyłem się do tej petycji na wzgląd że mam znajomych którzy mieszkają w Lublinie i nie raz łowiłem tam. A jeżeli chodzi o spływy kajakowe to rozumiem potrzeba ludzi na rekreacje ale niech oni też się liczą z tym że nie są tam sami. Nie jednokrotnie na Tanwi widziałem jak grupa osób na spływach kajakowych zaśmiecała rzekę oraz przepływając obok łowiących wędkarzy specjalnie wiosłami uderzali w wodę tylko po to by pokazać że to oni są lepsi. Osobiście sam raz miałem taką sytuację która mogła się skończyć bardzo nie dobrze dla tych pseudo kajakarzy. Na szczęście zakończyła się tylko pogiętą podpórką i niczym więcej. Ja jestem bardzo związany ze sportem wodnym jak i rekreacją i zawsze mówię " Kto nie ma mózgu lub go trzyma się głupota od wody z daleka " [2010-02-18 13:10]
Jak najbardziej popieram protest. Nie wyobrażam sobie jakby u mnie na Ścinawce urządzili coś takiego. Czysta dewastacja by była. Jużwidziałem takie imprezy (wycinanie drzew, góry śmieci, wypalone miejsca po ogniskach i wogóle masakra). Kategoryczny zakaz. Jeśli chcą urządzać coś takiego to powinni budować sztuczne spływy a nie dewastować nasze piekne rzeki. [2010-02-18 14:57]
kaziu popieram to ale wiem że to walka z wiatrakami i będzie bardzo trudno wygrać przewżnie takie spływy robią stowarzyszenia a oni m,ają takie same prawa jak my pozdrawiam i rzycze zwyciestwa [2010-02-18 17:31]
Witam!Mam nadzieję,że dodatkowy głos poparcia będzie przydatny.Pozdrawiam! [2010-02-18 18:55]
Nie mam nic do kajakarzy i osób chętnych poznania pięknych okolic od strony wody. Ale co Ci pseudo kajakarze i turyści wyprawiają to mnie szlak trafia. Są ludzie, którzy widząc wędkarza cichutko przepłyną obok nawet nie używając wioseł ale są takie "DZBANY", którzy widząc wędkującego specjalnie wpływają w łowisko waląc specjalnie wiosłem w dno lub burtę. Miałem kilka takich przypadków a opisywane sytuacje mają miejsce na Pilicy od Tomaszowa Maz. do Nowego Miasta. Kazik jestem za i popieram protest waszych wędkarzy. Trzeba takich kolesi nauczyć pokory i poszanowania innych. Pozdrawiam i życzę wygranej w proteście.
[2010-02-18 19:25]