Problemy z dodawaniem atraktorów zapachowych i róż

/ 3 odpowiedzi
Drodzy koledzy po kiju! Mam do was kilka pytań związanych z dodawaniem różnego rodzaju atraktorów zapachowych do zanęt. Mam pewne obawy przed zawodami wędkarskimi w moim kole. Sprawa polega na tym, że nie jestem pewien, jakie dodatki dodać do zanęty firmy ,,Stil"- płoć. Na zawodach chciałbym właśnie nastawić na tą rybę, jak i na leszcze. Kupiłem już melase tejże firmy i teraz zastanawiam się co jeszcze dokupić??? Myślałem nad dokupieniem atroktoru o zapachu czosnku, (ponoć bardzo dobry na płoć ), ale nie wiem czy można go mieszać z melasą? Proszę o skuteczną radę. Może doradzicie mi co można dodać do zanęty i co można mieszać z melasą aby skutecznie przyciągała płocie i leszcze. Jeszcze raz proszę o radę :-)       
KYLON

Z tą zanętą zmieszałbym 2kg zanęty czarnej płoć firmy Samet.Do tego szklankę mielonego siemia lnianego i paczkę wiórków kokosowych.Nastepnie mielonych konopi gotowanych z tą wodą i szklankę prażonych też mielonych.Można dodać waniliowego biszkoptu 1 torebkę firmy still.Melasę w płynie musisz rozcieńczyć z wodą 1:1 bo jak wlejesz samą melasę do zanęty to Ci się zrobią grudy.Z atraktorów polecam anyż i kolendrę.Powodzenia (2010/06/22 17:52)

slawomir66

Witaj kolego. Co do zanęty Stil to pozostawię ją w spokoju natomiast ja jako dodatki daję na płoć przeważnie wanilię i tak jak pisał KYLON konopie w różnych postaciach oraz biszkopt i czerwone pieczywo belgijski. Oczywiście aby to wszystko było skuteczne i były wyniki trzeba dodać mięsa czyli pinki. Co do leszcza to owszem melasa a z dodatków aromatycznych dla mnie bardzo dobry jest "Duble Banana" firmy na S.... Zaznaczyć jednak muszę, że stosuję zupełnie inne zanęty niż twoja. Życzę sukcesów. (2010/06/22 18:43)

maniek25

dodaj na płoć atraktora truskawkowegow płynie firmy Dragon lub w proszku firmy Traper,ale pamiętaj zebyś nie dodał za dużo.pozdro (2010/06/22 19:34)