Problem z rurką antysplątaniową
utworzono: 2012/02/05 22:55
Kupiłem sobie taką ostatnio,ale po 15 cm wkładania żyłki nie można po prostu dalej wkładać,macie jakieś rady albo sposoby?
[2012-02-05 22:55]
Czasami wilgoć powoduje, że żyłka się klei, albo zanieczyszczenie blokuje żyłkę. Ja staram się mieć zawsze grubszą żyłkę, którą łatwiej przepchnąć. Możesz użyć też w miarę miękkiego drutu miedzianego.Pozdrawiam Jarek. [2012-02-05 22:55]
Można zastosować stalkę służącą do przeciągania gumowego amortyzatora w bacie. [2012-02-05 23:08]
CO ZA PROBLEM PRZEPCHNĄĆ CIENKIM DRUCIKIEM TĘ ŻYŁKĘ LUB PLECIONKĘ ? Ludzie nie róbcie z siebie pośmiewiska - pytając o takie rzeczy .
[2012-02-06 01:46]
Ribocco nie ma potrzeby pisania takich komentarzy kolega się zapytał i oczekiwał rozsądnej odpowiedzi jeżeli nie masz nic sensownego do powiedzenia to nie zabieraj głosu w temacie. [2012-02-06 12:21]
Ribocco nie ma potrzeby pisania takich komentarzy kolega się zapytał i oczekiwał rozsądnej odpowiedzi jeżeli nie masz nic sensownego do powiedzenia to nie zabieraj głosu w temacie.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------A co można mieć do powiedzenia komuś , kto zadaje takie pytania? Przecież na pomysł jak rurkę nanizać na żyłkę - bardzo łatwo wpaść samemu. Można to zrobić czymkolwiek - robią "szydełko " z mocnego ,ale cienkiego drutu , można użyć stalki , można nawet - zaizolować ssawkę odkurzacza , montując u wlotu "wentyl" ze słomki i w ten sposób próbować wciągnąć żyłkę .... Sposobów jest dużo - od tych najprostszych , na tych najbardziej zwariowanych kończąc. ---------------------------------------------------------------------------------------------------
[2012-02-06 13:08]
Ribocco nie ma potrzeby pisania takich komentarzy kolega się zapytał i oczekiwał rozsądnej odpowiedzi jeżeli nie masz nic sensownego do powiedzenia to nie zabieraj głosu w temacie.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------A co można mieć do powiedzenia komuś , kto zadaje takie pytania? Przecież na pomysł jak rurkę nanizać na żyłkę - bardzo łatwo wpaść samemu. Można to zrobić czymkolwiek - robią "szydełko " z mocnego ,ale cienkiego drutu , można użyć stalki , można nawet - zaizolować ssawkę odkurzacza , montując u wlotu "wentyl" ze słomki i w ten sposób próbować wciągnąć żyłkę .... Sposobów jest dużo - od tych najprostszych , na tych najbardziej zwariowanych kończąc. ---------------------------------------------------------------------------------------------------
Po co kolego komentujesz pytanie? Swoją drogą nosisz ze sobą odkurzacz nad wodę ? Uważasz, że pytanie jest śmieszne, to albo podpowiedz koledze jak ma rozwiązać problem, albo nie pisz wcale. [2012-02-06 13:20]
Bierzemy kawałeczek cienkiego , stalowego drucika , robimy małe oczko ( może być np :złamana igła ) , instalujemy żyłkę tak aby się nie wyhaczała (albo zagniatamy oczko ) , rozwijamy wężyk tak aby leżał wyprostowany na płaskim podłożu. Następnie przeciąga się silnym magnesem neodymowym wzdłuż rurki i sprawa załatwiona . Jeśli nie idzie inaczej ( w co nie bardzo wierzę ) to tylko taki sposób pozostaje.
[2012-02-06 13:24]
Po co kolego komentujesz pytanie? Swoją drogą nosisz ze sobą odkurzacz nad wodę ? Uważasz, że pytanie jest śmieszne, to albo podpowiedz koledze jak ma rozwiązać problem, albo nie pisz wcale.
ZESTAWY ROBI SIĘ W DOMU . NAD WODĄ SIĘ WĘDKUJE.
[2012-02-06 13:24]
Po co kolego komentujesz pytanie? Swoją drogą nosisz ze sobą odkurzacz nad wodę ? Uważasz, że pytanie jest śmieszne, to albo podpowiedz koledze jak ma rozwiązać problem, albo nie pisz wcale.
ZESTAWY ROBI SIĘ W DOMU . NAD WODĄ SIĘ WĘDKUJE.
Jak się urwie zestaw to trzeba wracać do domu. :( Ja pozwolisz, będę wiązał również nad wodą. [2012-02-06 13:28]
Mądrala się znalazł . A tymczasem jak pozwolisz - zaznaczę , iż od razu wiadomo ,ze chodzi ogólnie o kłopot w przygotowaniu zestawu z tą rurką w roli głównej. Co za problem zabrać nad wodę "wycior " z cienkiego drutu , albo spróbować innych zestawów ze sztywną rurką antysplątaniową ?
[2012-02-06 13:36]
Mądrala się znalazł . A tymczasem jak pozwolisz - zaznaczę , iż od razu wiadomo ,ze chodzi ogólnie o kłopot w przygotowaniu zestawu z tą rurką w roli głównej. Co za problem zabrać nad wodę "wycior " z cienkiego drutu , albo spróbować innych zestawów ze sztywną rurką antysplątaniową ?
W każdym temacie kolego szukasz zaczepki ? Jesteś zarejestrowany od dziś i już się panoszysz? Wystarczyło odpisać koledze to co podkreśliłem. [2012-02-06 13:48]
"Ribocco nie ma potrzeby pisania takich komentarzy kolega się zapytał i oczekiwał rozsądnej odpowiedzi jeżeli nie masz nic sensownego do powiedzenia to nie zabieraj głosu w temacie.
"Po co kolego komentujesz pytanie? Swoją drogą nosisz ze sobą odkurzacz nad wodę ? Uważasz, że pytanie jest śmieszne, to albo podpowiedz koledze jak ma rozwiązać problem, albo nie pisz wcale.
I kto tu kogo zaczepia ? Kto odpowiadał na mój wpis ? Może ja sam ? Napisałem co można zrobić a jednocześnie ukazałem bezsens tego pytania. Po "kiego" więc się odnosisz do mojego wpisu ?
[2012-02-06 14:01]
Można nawet taką rurkę zamrozić , zatykając uprzednio wyloty rurki . Rurka sztywna - w lodowej otoczce - będzie łatwa do nałożenia na żyłkę . Nie wierzę jednak ,że nie idzie tego zrobić zwykłym drucikiem !
[2012-02-06 14:05]
Ribocco nie potrzebnie to wszystko piszesz albo pomóż i koniec sprawy albo się w ogóle nie odzywaj twój post w tym temacie nie jest niezbędny więc jeżeli pytanie wydawało ci się dziecinne i zbędne nie masz obowiązku odpowiadania na nie. To wszystko w tym temacie. [2012-02-06 17:32]
Nie wiem jak to możliwe , że nie zauważyłeś ( być może jest efekt trudności z czytaniem ) , ale ja już odpowiedziałem na to śmieszne pytanie. Natomiast ty , 14 - latku ciągle nagabujesz do dalszych odpowiedzi - sam nie udzieliwszy ani jednej rady.
[2012-02-06 22:50]
Bierzemy kawałeczek cienkiego , stalowego drucika , robimy małe oczko ( może być np :złamana igła ) , instalujemy żyłkę tak aby się nie wyhaczała (albo zagniatamy oczko ) , rozwijamy wężyk tak aby leżał wyprostowany na płaskim podłożu. Następnie przeciąga się silnym magnesem neodymowym wzdłuż rurki i sprawa załatwiona . Jeśli nie idzie inaczej ( w co nie bardzo wierzę ) to tylko taki sposób pozostaje.
Kolego a czemu tak sie usuwasz???
[2012-02-19 19:54]