Zaloguj się do konta

Problem z hamulcem kołowrotka

utworzono: 2013/03/06 16:25
bream

Witam,mam problem z hamulcem u kołowrotka Konger Primax 610 RD. Mianowicie kiedyś przez zabawę syn pociągnął za mocno hamulec w strone prawą czyli spowodował,że hamulec zaciągnął się na maxa. Teraz hamulec się kręci w obie strony jak przedtem,ale nie mogę go rozluźnić :(.Boje się że go uszkodził.Przed rozkręceniem chciałem się poradzic o to was i proszę o pomoc.z gór dzieks :) [2013-03-06 16:25]

Witam,mam problem z hamulcem u kołowrotka Konger Primax 610 RD. Mianowicie kiedyś przez zabawę syn pociągnął za mocno hamulec w strone prawą czyli spowodował,że hamulec zaciągnął się na maxa. Teraz hamulec się kręci w obie strony jak przedtem,ale nie mogę go rozluźnić :(.Boje się że go uszkodził.Przed rozkręceniem chciałem się poradzic o to was i proszę o pomoc.z gór dzieks :)

Obawiam się że jak to mówi Ferdynand Kiepski że tak dokręcił aż przekręcił :)
[2013-03-06 16:38]

bluehornet

Zdejmij nasadkę ( czarną ) z pokrętła hamulca ( jeżeli mówimy o dolnym hamulcu ) , wyciągnij zawleczkę , ściągnij pokrętło i zobacz czy przypadkiem wewnętrzny sześciokąt w pokrętle ( tworzywo ) nie został uszkodzony .
[2013-03-06 18:06]

Zdejmij nasadkę ( czarną ) z pokrętła hamulca ( jeżeli mówimy o dolnym hamulcu ) , wyciągnij zawleczkę , ściągnij pokrętło i zobacz czy przypadkiem wewnętrzny sześciokąt w pokrętle ( tworzywo ) nie został uszkodzony .

Właśnie u mnie tak pękło w okumie, i się czeka na gwarancji dłuuuuuuuuuuuuugo czasu  [2013-03-06 20:30]

datsun2

Naprawy szybko są realizowane to tylko zależy kiedy dojedzie do serwisu .
Kolego masz problem napisz gdzie oddałeś kołowrotek kiedy i jaki model ,może uda Mi się Ci pomóc .
Pozdrawiam
[2013-03-06 20:43]

romani

nic dodać nic ująć, zrób tak jak radzi kol;bluchornet,i będzie dobrze.! [2013-03-07 19:58]