Problem techniczny z Wędkuje.pl
utworzono: 2014/02/25 14:53
Witam. Może ktoś by mi pomógł, mam problem z "naszą";-) witryną i nie wiem czy to wina mojego sprzętu czy jak... chociaż w to wątpię ponieważ na dwóch komputerach zaobserwowałem ten sam objaw. Mianowicie.... Wchodzę na stronę główną, i wybieram np. wątek na forum po czym wracam znów na stronę główną linki na forum są nie aktywne, tzn nie mogę wejść w następny interesujący mnie wątek, jest tak dopóki nie odświeżę strony...po tym zabiegu wszystko wraca do normy(linki z wątkami są aktywne)... aż do chwili cofnięcia, po prostu mnie to już do szału doprowadza. Dodam że na innych witrynach to nie występuje.
Z góry dziękuje za pomoc. [2014-02-25 14:53]
Problemu tego typu nie zauważyłem. Może przeglądarka Ci szwankuje? Ja używam Mozzili.
[2014-02-25 15:33]
Nie wiem czy na wszystkich wyszukiwarkach tak jest,ale przyczyna to "guzik"do FB.W najbliższym czasie być może ulegnie to poprawie.
[2014-02-25 15:34]
Mam problem z powrotem do strony głównej po otwarciu poczty.Używam Chrome, ale nie od dziś i wcześniej tego problemu nie było.
[2014-02-25 15:42]
U mnie czasami też to występuje .Używam Chroma.
A u mnie od niedawna notorycznie. Również Chrome. [2014-02-25 15:48]
Na jednym kompie z Chrome jest ok ale na drugim już niestety nie.Pomaga tylko F5 ;-)JK [2014-02-25 15:57]
Problem pojawił się w lutym, używam chroma ale czemu wcześniej problemu(jakieś pół roku) nie było a teraz nagle się pojawił...... Myślę że nie jest to wina przeglądarki skoro wszystkie inne strony działają prawidłowo... [2014-02-25 16:17]
Nie wiem jak u innych ale u mnie nie ma żadnego przycisku od FB... Spróbuje jeszcze jave i flash playera zaktualizować.. może to pomoże. [2014-02-25 16:20]
Nie wiem jak u innych ale u mnie nie ma żadnego przycisku od FB... Spróbuje jeszcze jave i flash playera zaktualizować.. może to pomoże.
Ja posiadam Operę i Chrome Hybrid (to są wszystkie Google Chrome w jednym) Loguję się z przekierowaniem z Facebooka, te same błędy z wejściem w inne tematy po cofnięciu. Wtedy odświeżam, lub zmuszony jestem przejść na stronę pierwszą.
W żródle strony (BAZA DANYCH) , powinni zmniejszyć czas odświeżania, ponieważ ilość wątków się zwiększa i dodatkowo powiązane są do jednego silnika, wasze blogi jakie oferuje Portal. [2014-02-25 16:31]
Problemu tego typu nie zauważyłem. Może przeglądarka Ci szwankuje? Ja używam Mozzili.
Ja tez używam Mozzilli i nie mam problemu. Moze zainstaluj tą przeglądarke.
Kiedyś próbowałem na Internet explorer i miałem takie same objawy. Po każdej fotce musiałem wychodzić /to było na Picasa/.
[2014-02-25 16:42]
"Robson F5 a nie FBJK"
Kolega Spines (moderator) wspominał o przycisku od FB... Nie o F5.. O to mi chodziło, wiem że przycisk F5 odświeża..
[2014-02-25 16:43]
Ściągnij adwcleaner pobierz odpal usuń. Komputer się wyłączy i włączy wyskoczy komunikat o usuniętych niechcianych plikach ,zamknij i zobacz czy pomogło.CCleaner wyczyść kompa,wyłącz ochronę stron www w antywirusie i zobacz czy pomogło.Odinstaluj przeglądarkę pamietaj abyś miał drugą żeby ściągnąć odinstalowaną.Spróbuj zdefragmentować defragmentatorem kompa .Napisz czy coś pomogło.
[2014-02-25 17:21]
Witam. Mam Operę, lecz od kilku minut jest już dobrze. Myślę że Wam także problem zniknął.Pozdrawiam Krzysztof. [2014-02-25 17:32]
Ściągnij adwcleaner pobierz odpal usuń. Komputer się wyłączy i włączy wyskoczy komunikat o usuniętych niechcianych plikach ,zamknij i zobacz czy pomogło.CCleaner wyczyść kompa,wyłącz ochronę stron www w antywirusie i zobacz czy pomogło.Odinstaluj przeglądarkę pamietaj abyś miał drugą żeby ściągnąć odinstalowaną.Spróbuj zdefragmentować defragmentatorem kompa .Napisz czy coś pomogło.
Tak, pomogło - mam system do postawienia po Twoich poradach . Zdefragmentowałem kompa zupełnie defragmentatorem - leżą trzy oddzielne części. Czy coś da się z tym zrobić? Ile kosztuje postawienie systemu i dogranie sterowników no i odzyskanie potrzebnych danych ?
;-))))))))))))))))))))))
JK
EDIT: Mam wrażenie, że jest ok a i strona jakoś chyżo śmiga :-) [2014-02-25 17:43]
Co znaczy system do postawienia padł ci komp bo nie powinien po tych zabiegach.I masz laptopa czy stacjonarny komputer.
[2014-02-25 18:09]
Najpierw spróbuj przywracania systemu do poprzedniego stanu, jak masz laptopa to powinien być dysk recovery z którego wgrywa się system na nowo i nie ma potrzeby nosić kompa do naprawy.
[2014-02-25 18:15]
Tylko po wgraniu z dysku recovery systemu stracisz wszystkoco miałeś na kompie.
[2014-02-25 18:24]
Już wszystko wróciło do normy, bez zbędnych instalacji przeglądarek czy pluginów. Ekipa wzięła się za poprawki i Forum działa płynnie. Dobrze że kolega napisał ten post, co dodało im kopa na poprawki. [2014-02-25 18:28]