Proponuję zakup jakiejś ładnej koszulki związanej z tematyką wędkarską - taką można kupić w sklepach wędkarskich. Ewentualnie kompletu wędkarskiego (spodnie, kamizelka wędkarska i kurtka wędkarska). W obu przypadkach konieczna jest znajomość rozmiarów taty. Każdy inny zakup będzie związany z ryzykiem niedobrania prezentu do metody wędkarskiej, preferowanej przez ojca, jego ulubionej ryby, łowiska itp. Chyba, że dobrze znasz tematykę wędkarską i taty preferencje - to wtedy masz większe pole do popisu, ale musisz dobrze przemyśleć ten zakup. Życzę, żebyś dobrze "wstrzelił się"z pomysłem, pozdrawiam :) (2022/02/22 21:15)
@Smolik: dodałabym jeszcze jakiś gadżet związany z turystyką, np. termos, piersiówkę, może wygodny fotel/stołek. W każdym innym przypadku – jak pisałeś - może być pudło, zwłaszcza, jeżeli autor sam nie wędkuje. (2022/02/23 06:18)
Porządny nóż zawsze na czasie. A dla wędkarza np. taki jak tu: https://hunt-fish.eu/pl/p/Marttiini-Salmon-Knife-noz-z-motywem-lososia/3183 Pozdrawiam (2022/02/23 14:06)
Przeprowadziłbym mały wywiad co konkretnie sprawiłoby mu przyjemność i co jest mu potrzebne. Ja przez wiele lat miałem to samo ze swoim ojcem bo haki nieużywane (miłośnik spławikówki) spławiki nietknęte a kołowrotki za "drogie" żeby używać ich do normalnego łowienia... . (2022/02/28 15:10)