Nie polecam Tobie żadnego czasopisma wędkarskiego na początek tej ciekawej drogi.
Udaj się do najbliższej biblioteki, zapewne znajdziesz tam poradniki wędkarskie. Niestety nowsze roczniki czasopism wędkarskich bardziej przypominają gazetkę reklamową niż nośnik wiedzy wędkarskiej. Zapewne po zakupie jakiegoś czasopisma będziesz miał kolejny dylemat, czy mój sprzęt wędkarski jest odpowiedni?
Jaka metodę wędkarska chcesz uprawiać na początek.?
Masz już skompletowany sprzęt wędkarski?
Jak już musisz to wybierz Wędkarstwo Moje Hobby. Masz tam płytkę dvd z filmem. Czasem trafi się coś dla początkującego.
(2014/05/03 16:48)Witam,
ja prenumeruje Karp Maxa i powiem Ci, że jestem zadowolony. Są często opisane różne metody łowienia i oczywiście są reklamy różnych firm (jak wszędzie) ale można podchodzić do tego z dystansem, są filmy i różne dodatki. Ciekawy dodatek do naszego hobby.
Pozdrawiam.
Witam,
ja prenumeruje Karp Maxa i powiem Ci, że jestem zadowolony. Są często opisane różne metody łowienia i oczywiście są reklamy różnych firm (jak wszędzie) ale można podchodzić do tego z dystansem, są filmy i różne dodatki. Ciekawy dodatek do naszego hobby.
Pozdrawiam.
Tyle że ta gazeta jest poświęcona karpiom, nie płoci jak wskazał autor wątku (zaznaczył jakiej rybie jest poświęcony wątek)
Co do gazet to Moje Hobby ma czasami fajne porady na filnach na DVD. Patrz co jest na płycie (tyytuły) I jesli Cię interesuje, to bierz. Czasami są puszczane reedycje, są tańsze i czasami mają jeszcze dodatek... Co do innych gazet. To czasami Coś ciekawego i znajdzesz w Wędkarzu Polsckim lub w Wiadomościach Wędkarskich. Ale jak już kolega wspomniał to teraz głównie reklamy i trochę porad...
Dobrze jest zajrzeć zanim kupisz. Bo wiesz czy jest sens...
Co do wiedzy to można i na forum co nieco znaleźć. Tyle że trzeba wiedzieć co pisał fachowiec, a co pseudo fachowiec (znawca bez zaplecza doświadczenia, coś zasłyszał, coś przeczytał...)
siema, mam pytanie jakie czasopisma wędkarskie polecacie dla początkującego wędkarza, głodnego wiedzy wędkarskiej ?