Pozwolenie wędkarskie i karta-czas na wykupienie.

/ 8 odpowiedzi
Witam mam takie pytanie ponieważ robię pierwszy raz pozwolenie i kartę wędkarską i nie wiem czy już nie za późno żeby wyrobić bo składki się wpłacało do końca kwietnia prawda?? i tu jest moje pytanie czy jakbym jutro pojechał zapłacić to bym dostał zezwolenie ?
flowers

Pewnie że tak. W każdej chwili możesz iść i wykupić :) (2011/05/08 19:11)

czapa1414

wyrobić wszystkie papierki możesz kiedy chcesz ale tak jak mówisz do kwietnia sie to powinno zrobić jeśli chcesz to zrobić teraz całość będzie cie kosztować 20 zł więcej bo związek dolicza taką karę za opuźnienia. (2011/05/08 19:56)

zaku81

wyrobić wszystkie papierki możesz kiedy chcesz ale tak jak mówisz do kwietnia sie to powinno zrobić jeśli chcesz to zrobić teraz całość będzie cie kosztować 20 zł więcej bo związek dolicza taką karę za opuźnienia.

Nawet jak by zrobił przed końcem kwietnia to i tak zapłacił by te 20- dychy więcej bo wyrabia kartę no i wpisowe trza zapłacić. (2011/05/08 20:52)

syfon

zezwolenie tak od reki daja ale karte wedkarska dostaje sie w urzedzie miasta w wydziale ochrony srod.. i jeszcze dyche trzeba dac za kawalek dekturki z pieczatka tak jest w kielcach dla poczatkujacych (2011/05/14 12:29)

raul0505

Czy ktoś mi powie gdzie mieści się siedziba koła PZW Zgorzelec, bo trzeba być naprawdę chyba detektywem żeby ja znaleźć, bynajmniej na Sienkiewicza 27 byłem i tam są mieszkania prywatne, chyba że to u kogoś w mieszkaniu. Chciałem wyrobić sobie kartę i jak narazie moje poszukiwania siedziby bezskuteczne. (2011/06/03 10:06)

u?ytkownik57785

Wiele kół wędkarskich, tych mniejszych, ma swoje siedziby u jednego z członków zarządu koła. Także to możliwe, że siedziba mieści się w prywatnym mieszkaniu. A szczegółów dowiedz się w Okręgu PZW Jelenia Góra:

Jelenia Góra    Telefon:    0756438833

(2011/06/03 10:23)

slawomir66

Tak jak napisał Mastiff jest wiele kół, których nie stać na wynajmowanie lokalu dla koła. W takim przypadku jest również moje koło i skarbnik przyjmuje opłaty we własnym mieszkaniu.
Co do wniesienia opłat. Jak pisałeś robisz to po raz pierwszy dlatego nie ma różnicy kiedy dokonasz opłaty. Termin o którym piszesz tj. koniec kwietnia dotyczy osób, wędkarzy, którzy już mają kartę wedkarską. Jest to termin obligatoryjny po którym nie płacąc można mieć naliczone wpisowe.
Jednakże pamiętać trzeba, że chcąc jechać w styczniu na ryby trzeba mieć już opłaconą kartę.
pozdrawiam. (2011/06/03 19:50)

tinca

Czy ktoś mi powie gdzie mieści się siedziba koła PZW Zgorzelec, bo trzeba być naprawdę chyba detektywem żeby ja znaleźć, bynajmniej na Sienkiewicza 27 byłem i tam są mieszkania prywatne, chyba że to u kogoś w mieszkaniu. Chciałem wyrobić sobie kartę i jak narazie moje poszukiwania siedziby bezskuteczne.

Witam.Nie wiem czy jeszcze aktualne pytanie.Wejście jest od ul.Staszica.Idąc od centrum lewym chodnikiem jest wjazd na podwórko,biuro jest po drugiej stronie podwórka.skarbnik przyjmuje chyba we czwartki i wtorki po południu.Pozdrawiam (2011/06/09 17:56)