Pożegnanie strony koła nr.8 Gniezno

/ 50 odpowiedzi
Z dniem dzisiejszym zostaje zawieszona działalność na stronie Koła nr 8 Gniezno-Miasto. No cóż decyzje padają odgórnie i niema co działać w podziemiu lub na pograniczu prawa, dlatego strona w krótkim czasie zostanie zlikwidowana na portalu wedkuje pl. Dziękuję za możliwość zaistnienia i miłe chwile jako redaktor strony na tym portalu. Zainteresowanych działalnością Naszego Koła PZW zapraszam na swojego bloga www.tomustad.wedkuje.pl, tu będzie można poczytać co dzieje się u gnieźnieńskiej ósemki.
u?ytkownik12960

Przenieś pliki na inny serwer. Ja mam na prv. Szkoda twojej pracy... (2009/08/01 10:57)

u?ytkownik3378

przekształć z koła pzw na społeczność koła i po wszystkiem... (2009/08/01 13:22)

u?ytkownik3378

Mirkli , jak patrzę na twoje zdjęcia to mi jedno słowo na myśl przychodzi - RZEŹNIK (2009/08/01 13:25)

u?ytkownik12960

Są więksi. I zabierają byle co, byleby zabrać. Łowię 40 lat, więc trochę ryb złowiłem. Czemu nie czepiasz się GHOSTA, on też zabiera ryby. Ja teraz łowię tylko sandacze. (2009/08/01 13:37)

u?ytkownik12960

Poza tym, czemu nie pomyślałeś, że po prostu jestem dobrym łowcą ? Złowiłem 24 medalowe ryby a szczupaków metrowych nie liczę. I jeszcze jedno; czy fotki świadczą o tym,że te wszystkie ryby na zdjęciach zabrałem ze sobą ? (2009/08/01 13:45)

u?ytkownik15969

Sory Ze się wcinam ale nikt się ghosta nie czepia bo ten człowiek ma najzdrowsze podejście do wędkarstwa na tym portalu ;)
I dla wielu powinien byc autorytetem.Trzeba sobie zapracować na taki szacunek a ty jak narazie odrazasz swoim zachowaniem.Starz to nie wszystko...
jest jeszcze doświadczenie jak to wczesniej trafnie zauwazył Mateusz. (2009/08/01 14:08)

u?ytkownik12960

Staż jeżeli już panie kolego to nie wszystko. Zgadzam się. Stażem medalowych ryb się nie łowi...Potrzebna wiedza, doświadczenie , intuicja ,wyobraźnia i wyciąganie prawidłowych wniosków. A do tego wszyscy moczykije nie dojdą zapewne... (2009/08/01 14:12)

u?ytkownik3378

Mirkli jak patrzę na te zdjęcia to 95 % trupów widzę. pozostałe 5% też mniemam ,że miało koniec na patelni.pewno jesteś dobrym łowcą , ale i rzeźnikiem. potem sie ludzie dziwią ,ze ryb coraz mniej i jakieś takie lichutkie... (2009/08/01 14:16)

u?ytkownik15969

Co do wyciągania prawidłowych wniosków nie byłbym taki pewnien w pańskim przypadku bo złwienie medalowej ryby jest jedynie udowodnieniem wedkarskich umiejętności a my tu o nich nie mówimy wiec chyba lichutki pański argument.
Poza tymzdobywanie doswiadczenia to nie tylko udoskonalanie swoich umiejętności złowienie medalowego okazu ale takze rozwijanie i udoskonalanie swojego poglądu na temat wędkarstwa co u pana jest lichutkie ;)
Nie widać postępu zwałszcza w kwestii szacuku dla przyrody jak i dla reszty wędkarzy bo z tego co widzę (a sam Pan pisze na swoim blogu ze pańskie zdjęcia w pełni odzwierciedlaja pańską osobą) nie zrozumiał pan jeszcze ze woda i jej zasoby nie naleza tylko do Pana ;) (2009/08/01 14:32)

u?ytkownik12960

Oczywiście, że nie tylko do mnie należą. Ja już swoją ekspansję wędkarską uważam za przeszłość. Łowię w zasadzie rekreacyjnie ( w lipcu nie złowiłem żadnej ryby ). Bywam nad wodą, by służyć radą innym wędkarzom. Poza tym mam pracę społeczną, naukę wędkowania młodzieży, itp. To co czasem powiem w uniesieniu, nie zawsze jest odzwierciedleniem mojej osoby i tego jaki bywam na co dzień. Może jeszcze nie przywykłem,że ten portal dla wielu jest erzacem sukcesów wędkarskich i rekompensują to sobie tutaj pisaniną. To co piszę jest szczere. Może i szokujące ( dla Mańka ), ale i tak nie uważam się za eksperta. Matka w skromności mnie wychowała. Spytajcie Litwińskiego, Sicińskiego, Kolendowicza, Zarębskiego i innych mistrzów ile ryb w swoim życiu złowili. Ja to przy nich Piętaszek... (2009/08/01 14:50)

u?ytkownik15969

"Oczywiście ,ze nie tylko do mnie należą"
Jeśli byś tak uwazał zostawiłbyś co dla innych...
A nietety widać ześ pazerny... (2009/08/01 15:03)

u?ytkownik3378

tylko takich piętaszków cała moc. szkoda gadać ... (2009/08/01 15:05)

u?ytkownik12960

Chyba nie chcesz mi powiedzieć,że tutaj jest aż tylu łowców okazów. Raczej rzeźników. Tak na marginesie Maniek, czemuż to nie czepiasz się swoich portalowych kumpli,że zabierają ryby ? Oni to nie rzeźnicy ? Czemu im nie piszesz podobnych tekstów ? W końcu zdecyduj się o co Ci chodzi. Jesteś za wypuszczaniem, czy zabieraniem ryb ? Bo już jestem zakręcony jak sanacyjny chłop...Z kim trzymasz ? (2009/08/01 15:12)

u?ytkownik3378

jeśli chodzi o "trzymanie" to trzymam się zdrowego rozsądku .poza tym popatrz na zdjęcia innych ludzi na portalu i wyciągnij konstruktywne wnioski. każdy normalny czasem coś zabiera ,albo część wypuszcza. może ty też tak robisz ,ale zdjęcia mówią inaczej. tyle ode mnie , a skoro tak Cie to co piszę dotknęło, to musi coś w tym być . PS. jak odznaka , z wieńcami? (2009/08/01 15:25)

u?ytkownik12960

Dotknęła mnie niesprawiedliwa ocena. Wyczuwam nawrót ataków personalnych. Uważasz,że ci co fotek z rybami nie wstawiają to ich nie zabierają ? Zabierają, tyle,że mniejsze. Bo z małą rybą wstyd fotkę robić. Kto złowił dużą rybę to zatargał ją do fotografa, by to uwiecznić. Tak kiedyś było. Nie było telefonów z kamerkami. Żyję dłużej i wiem co mówię. Nie lubię się powtarzać. Pisałem o tym w komentarzach do artykułu Soplicy. (2009/08/01 16:17)

u?ytkownik3378

Mirkli, co się na mnie zawziął ? (2009/08/01 16:34)

u?ytkownik12960

A po co był ten komentarz o rzeźniku ? (2009/08/01 16:39)

u?ytkownik7463

Dobry łowca:) A jaki skromny 24 medalowe okazy a metrowców to już nie liczy:) Nawet jakbyś wszystkie medalowe okazy wyłowił z polskich wód to i tak nie będziesz dla nikogo autorytetem. W swoich wypowiedziach albo się przechwalasz albo innych gnoisz za błędy albo za to, że śmieli napisać coś o łowieniu ryb mimo, że jeszcze takiego stażu jak Ty nie mają. Miałem nie pytać bo mnie nie interesuje co robisz z rybami po złowieniu ale ciekawi mnie czy za fotkę z Twoim śniętym sandaczem pobierałeś opłaty od kolegów? Chodzi mi o artykuł pt. "I Otwarte Zawody Nocne" (2009/08/01 17:36)

Ronald_Edward_McDonald

Jest jedno fajne zdjęcie.
http://mirkli.wedkuje.pl/foto_galeria/s2_x8405.jpg
Przez dłuższy czas zastanawiałem się co to za ryba, że jej aż oczy wyszły ze zdziwienia, że została złapana. A może to dekompresja zrobiła swoje lub tak dostała bez łeb, że aż je prawie oczy wypadły z oczodołów.
Wydaje mi się, że to sandacz, ale głowy nie daję, bo w Atlantyku łowiłem już takie ryby, że miały jeszcze większy wytrzeszcz oczu od tej na zdjęciu :). Może ta ryba ma takie oczy specjalnie co by lepiej widziała swoją ofiarę? Ale to może tylko moje spostrzeżenie? (2009/08/01 22:17)

tomustad

Nigdy bym się nie spodziewał że mój post może wywołać aż taką wojnę i to jeszcze nie na temat z nim związany. Panowie opanujcie się i więcej szacunku dla siebie i innych wędkarzy na tym portalu. (2009/08/01 22:25)

sacha

Błąd a w zasadzie wiel błąd (czyli duży błąd).Kto Ci zabrania tutaj publikować??? Trzymasz się wytycznych ZG PZW???A może najpierw dowiedz się jakie będą konsekwencje?Bo dla mnie to mogą ci skoczyć? (2009/08/01 22:34)

u?ytkownik3378

tomustad dwie pierwsze wypowiedzi zamykają Twój wątek, ale żeby nie było smutno zjechaliśmy z autostrady...co do wojny ,to jaka wojna ? to tylko dyskusja na temat estetycznej fotografii i mięsiarstwa . (2009/08/01 23:23)

u?ytkownik8030

Mam normalnie dość tych betonowych słupów. Coś mi się zdaje, że to PZW, to juz naprawdę zeszło na psy. Demokracja i wolność obywatelska - PZW ma statut napisany przez komunistycznych dupowłazów i jak widać, tej komuny się trzyma. Najwyższy czas, by sie ten beton roz...cył. (2009/08/02 12:13)

u?ytkownik8030

Itaka mała uwaga. GHOSTMIR nie jest tu jakimś ekspertem, ani nie ma wielkiego doświadczenia. Nie moge sobie stanąć obok ludzi którzy tu są zalogowani. Dlatego proszę nie przyszywać mi łatki Wędkarskiego Giganta, bo nawet nie mam żadnej medalowej ryby na koncie. Co zaś do zdrowego podejścia d wędkarstwa, to dziękuję za taką opinię i powiem że mnie to cieszy iż kilku userów uważa moje podejście za zdrowe. Pozdro. (2009/08/02 12:16)