Porządny zestaw gruntowy feeder

/ 53 odpowiedzi / 3 zdjęć
u?ytkownik64718

Cinnek ma rację . Koledzy, niektórzy z was robicie z tego forum pośmiewisko, ten wątek był bardzo ciekawy i przydatny ale przecież jednemu z drugim niespodobały się podpórki jakich używa kolega Krzysiek, a to jego sprawa jak wygodne dla niego to niech używa i nic nikomu do tego , temat jest inny i piszcie na dany temat a jak ktoś nie ma nic do powiedzenia to niech czyta i się uczy a nie robi zamieszanie i skłóca kolegów na forum. (2011/12/27 10:25)

ryukon1975

Dobrze.Poddaje się. To ja podgryzłem te drzewa.tylko po to by zrobić z ich gałęzi podpórki pod wędki.Mogłem? Skoro podgryzłem to mogłem.Zazdrościcie mi zębów?:)) (2011/12/27 17:54)

Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.

ryukon1975

Oczywiście powyższa wypowiedź tycz się tylko tych początkujących którzy mnie w tym temacie o coś posądzali.Mimo zdjęć itd..
Jak się nie umie odróżnić cięcia piły mechanicznej od bobra?:)))) (2011/12/27 18:14)

przemo1980

Kurcze, nikogo się nie chcę czepiać,z kolegą Krzyśkiem temat podpórek już dawno sobie wyjaśniliśmy :)  Tylko tak z ciekawości interesi mnie jak do tego się stosowć z przepisami. Bo niby nie wolno robić takich podpórek z gałęzi, ale z powalonych drzew, krzaków,itp. To czemu nie ??? Ale jak złowimy rybkę nie wmiarową, to trzeba ją wypuścić,bez względu na jej kondycję. Takie tam moje przykłady...
Krzysiu nie czepiam się :) (2011/12/27 18:20)

przemo1980

Kurcze, nikogo się nie chcę czepiać,z kolegą Krzyśkiem temat podpórek już dawno sobie wyjaśniliśmy :)  Tylko tak z ciekawości interesi mnie jak do tego się stosowć z przepisami. Bo niby nie wolno robić takich podpórek z gałęzi, ale z powalonych drzew, krzaków,itp. To czemu nie ??? Ale jak złowimy rybkę nie wmiarową, to trzeba ją wypuścić,bez względu na jej kondycję. Takie tam moje przykłady...
Krzysiu nie czepiam się :)

Ps. Krzysiu, zazdroszczę zębów:) Do otwierania piwa nad wodą jak znalazł :)
(2011/12/27 18:22)

ryukon1975

Maz rację przemo1980 upierdliwy strażnik by się o to czepił.Nie patrzyłby skąd masz podpórkę tylko mandat.Jednak to tylko teoria w praktyce strażników nie ma,przynajmniej u mnie.I to ja podejmuję decyzję co mi wolno,co nie,co szkodzi środowisku a co nie szkodzi.
Lub krzyczę bezwiednie na lewo i prawo jak młodzian który stwierdził pod moim artykułem na stronie głównej że reklamuję sprzęt,nie wziął tyko pod wagę że część tego sprzętu pamięta jego pieluszki.:) I to nie reklama bo nie na sprzedaż.:) (2011/12/27 18:37)

ryukon1975

Przemek OK pisz co myślisz ja wszystko rozumie z ust rozsądnych ludzi. (2011/12/27 18:42)

przemo1980

Maz rację przemo1980 upierdliwy strażnik by się o to czepił.Nie patrzyłby skąd masz podpórkę tylko mandat.Jednak to tylko teoria w praktyce strażników nie ma,przynajmniej u mnie.I to ja podejmuję decyzję co mi wolno,co nie,co szkodzi środowisku a co nie szkodzi.
Lub krzyczę bezwiednie na lewo i prawo jak młodzian który stwierdził pod moim artykułem na stronie głównej że reklamuję sprzęt,nie wziął tyko pod wagę że część tego sprzętu pamięta jego pieluszki.:) I to nie reklama bo nie na sprzedaż.:)

Oj tak, masz rację ! Strażników spotkać nad wodą to nie łatwa sprawa :) Prędzej bobera się spotka....
Spytaj młodziana z czego procę robił ? :) (2011/12/27 18:45)

przemo1980

Przemek OK pisz co myślisz ja wszystko rozumie z ust rozsądnych ludzi.

spoko. I tak być musi :) (2011/12/27 18:48)

bednar14

Nie wygląda mi to na robotę bobrów, ale wątpie także, że hefeed (jako wędkarz i pasjonat przyrody) mógłby tyle drzewek poup...ć

No u mnie na Radomce też są bobry i często widzę jak sobie drzewo pałaszują ale rzeczywiście na twoim zdjęciu nie ma raczej roboty bobrów tylko jakiś niewdzięcznych wędkarzy.A sądząc po twoich wpisach i wiedzy jaka przekazujesz na tym forum również nie sądzę albyś ty to zrobił.A wracając do tematu to w cenie do 1200zł sprawił bym sobie 2 feederki zamiast jednego. (2011/12/27 20:57)

bednar14

Nie przeczytałem dokładnie czyli to jednak robota bobrów?? ale równą tną skubańce } (2011/12/27 21:02)

PAWEL1681

ZAMIAST FEEDERKA KUP SOBIE BOBRA !TYLE KOLEDZY CI DORADZILI.SIEDZĄ PIERDZIELE W DOMACH I Z BRAKU ZAJĘCIA CZEPIAJĄ SIĘ PODPÓREK.A PYTANIE BYŁO O FEEDER. MOŻNA LICZYĆ NA POMOC KOLEGÓW... (2011/12/28 08:35)

u?ytkownik75617

ZAMIAST FEEDERKA KUP SOBIE BOBRA !TYLE KOLEDZY CI DORADZILI.SIEDZĄ PIERDZIELE W DOMACH I Z BRAKU ZAJĘCIA CZEPIAJĄ SIĘ PODPÓREK.A PYTANIE BYŁO O FEEDER. MOŻNA LICZYĆ NA POMOC KOLEGÓW...

Jak widać Ty się najwięcej czepiasz :) (2011/12/28 08:54)

ryukon1975

Każdy prawdziwy "chłop" powinien odróżnić co czym ucięte.Przynajmniej tak myślę.Mam na podwórku kilka metrów drewna na opał jak odpalę piłę zrobię zdjęcia dla nie obeznanych w temacie.Zobaczycie różnicę.:) (2011/12/28 09:34)

u?ytkownik75617

Każdy prawdziwy "chłop" powinien odróżnić co czym ucięte.Przynajmniej tak myślę.Mam na podwórku kilka metrów drewna na opał jak odpalę piłę zrobię zdjęcia dla nie obeznanych w temacie.Zobaczycie różnicę.:)

Prawdaa :) (2011/12/30 19:43)

LABEO

Każdy prawdziwy "chłop" powinien odróżnić co czym ucięte.Przynajmniej tak myślę.Mam na podwórku kilka metrów drewna na opał jak odpalę piłę zrobię zdjęcia dla nie obeznanych w temacie.Zobaczycie różnicę.:)

Wiesz Krzyś co niektórzy bobra na oczy nie widzieli,cięcie piłą ,rąbanie siekierą lub łamanie to dla wielu jedno i to samo-produkt gotowy (2011/12/30 19:54)

ryukon1975

Wiesz Krzyś co niektórzy bobra na oczy nie widzieli,cięcie piłą ,rąbanie siekierą lub łamanie to dla wielu jedno i to samo-produkt gotowy

Jednak mogli by myśleć Łukaszu.Mieszkam na wsi ,widziałem wiele zciętych przez ludzi drzew.Jednak nikt nie tnie drzewa tylko po to by go uciąć i iść do domu.:)
Ucięte drzewo się zabiera,bo pracę wykonuje się w jakimś celu.
Zresztą te pnie jak i  wióra obok pni są tak charakterystyczne,żadne narzędzie piła czy siekiera takich nie zostawia.
Może tyle w tym temacie.:) (2011/12/30 20:06)

LABEO

Święta racja  :-))) (2011/12/30 20:20)

przemo1980

No to teraz trzeba jakiś sprzęcik polecić koledze...
Bo się wkurzy i kupi bambusa :)  ,a następnie ucieknie z forum :) (2011/12/30 20:29)

ryukon1975

Ja opisałem jeden nawet z fotką.:)
Wkleiłem linki,do innych kijków.
Wybrał bym z tych ,a chyba nie o to chodzi bym polecał kolejne.Kolejne których nawet nie znam.:)
Siłaczka z mojej pamięci
Tu są jeszcze opisane moje dwa zestawy. (2011/12/30 20:44)

przemo1980

to kolego cinekk19 pisz na priva do kolegi hefeed8 ,a On już ci pracę magisterską na temat porządnego zestawu napisze :) (2011/12/30 20:51)

ryukon1975

Najlepiej zajrzyj na mój blog a dokładnie galerię "Feeder".Wybierz sobie zestaw który Ci się podoba ze zdjęć ,a ja podam jakie to kije i kołowrotki.:))))))))) (2011/12/30 20:57)

wojtt

Jako że jest to mój pierwszy post na tym forum, witam brać wędkarską, w szczególności fanów DS'a :)

Cinek19, jeśli masz zamiar przeznaczyć ok tysiaka na kompletny zestaw, jest kilka kijaszków, które mogą być dla Ciebie ciekawą propozycją:
- Shimano Beastmaster do 150g 3,9 lub 4,2
- Balzer Magna Maestro cw i dł jw.
- Browning King River long range, 4,5 do 200g
- JVS No Limit 4m zmienne na 4,5m do 180g

Z czterech wymienionych w rękach nie miałem Magny Maestro, Wymieniłem ją ze względu na duże uznanie wśród rzecznych feederowców ( niekoniecznie polskich ;)

Zauważyłem że kolega hefeed8  chwali Team Daiwe, też warto obmacać. Jej poprzedniczka Team Daiwa HF2  zbierała dużo pozytywnych opinii.

Z wymienionych kijków najkrótszy dolnik ma Browning, reszta dłuższa, osobiście wole długi dolnik w ciężkim DS'ie.

Co do kołowrotków  polecam Shimano Baitrunner GTE lub XTEA, w rozmiarze 5000.
Do ciężkiego feedera na średnie odległości dobrze sobie dają rade. (2012/01/28 17:06)

MisiekCk

Team Daiwa Heavy Feeder 2010 , ta wędka jak to nazwali koledzy specjaliści z innego forum to WITKA WIERZBOWA (giba się na prawo i lewo ) , jestem na etapie pozbycia się tej wędki i zmiany na coś bardziej sensownego , więc nikomu jej nie polecam . (2012/03/14 13:53)

MateuszKatowice

Witam dołączę sie do tematu, jako że właśnie zaczyna się jak dla mnie nowy sezon wędkarski, bo w sobote jadę nad Elektrownie Rybnik na rybki, zakupiłem sobie wczoraj wędkę Shakespeare Omni-X Feeder
3.60 za 125 zł (węglówka).
I teraz mam do Was pytanie, czy ta wędka za taka cenę jest dobrym zakupem?
Czy lepiej moglem kupić coś lepszego, nazbieranej kasy miałem 130 zł, a chciałem feedera.

Pozdrawiam Mateusz.Wink (2012/03/16 08:37)