Taj jest. Kolega Stuart ma racje. To co skopiował Snajper i wkleił ,to juz nie aktualne. Nie ma porozumienia w tym roku. Wczoraj byłem płacic karte to sie dowiedziałem.Pozdrawiam.
- na obwodzie Kłodnica II członkowie z Okręgu PZW w Katowicach.
Prezes Zarządu Okręgu w Opolu Prezes Zarządu Okręgu w Katowicach
Marian Magdziarz Mirosław Iwański
Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
Taj jest. Kolega Stuart ma racje. To co skopiował Snajper i wkleił ,to juz nie aktualne. Nie ma porozumienia w tym roku. Wczoraj byłem płacic karte to sie dowiedziałem.Pozdrawiam.
Jest porozumienie na Opole i sam takowe posiadam. Jednak podczas jego zakupu dowiedziałem się że liczba ich jest ograniczona do 500 szt dla Wrocławia. Z tego co wiem ja zapłaciłem za dwa , więc być może (jeśli jest prawdą to co usłyszałem podczas dokonywania opłaty) na pozostałe 498 szt już znalezli się chętni w okręgu wrocławskim
Niestety nie ma porozumienia pomiedzy PZW Wałbrzych a PZW Opole, a tak nawiasem miówiac to wogóle nie a co za wiele żalować - bo dlaczego co roku pobierane były jakies głupkowate dopłaty za kamienie itp,itd. Według mnie jest jeden Polski Związek Wędkarski, i opłacajac czy to w Wałbrzychu , czy w Tutukowie małym powinienem korzystać jako zrzeszony w PZW na wszystkich wodach którymi opiekuje się PZW w całej Polsce, wyjątek stanowi wędkarstwo morskie. Tu jak opłace we Wladysławowie czy Mielnie mogę wędkować na całym Polskim wybrzeżu. I tak być powinno w PZW, a tu się dogaduje ten z tamtym i wychodzą takie bzdury że Wałbrzych ma porozumienie ze Słupskiem a nie z Opolskim , które jest tylko oddalone od Wałbrzycha o 100 km. a nie o 500 km do Słupska - bzdurne porozumienia i nic wiecej. I w taki to a nie inny sposób składka corocznie rosnie a wod w okręgach PZW nie przybywa tylko ubywa. I dichodzi do takich anomalii jak w Mietkowie że jakiś tam sobie Gosciu stawia szlabany na drodze dojazdowej i żada dodatkowych oplat za wjazd, lub powstaje coraz więcej łowisk wydzierżawionych od PZW i staja sie łowiskami platnymi - komercyjnymi.
Życzę połamania kija ale nie na kolanie z nerwów tylko na wspaniałych okazach. oczywście na wodach PZW Wałbrzych
(2013/04/07 14:55)