Zaloguj się do konta

Porozumienia Okręgu Łódzkiego PZW NA 2013 r.

utworzono: 2012/12/22 22:55
homer555

Piotrków  opcja 0/Kalisz opcja 0/Kielce opcja 0/Wałbrzych opcja 0/Katowice 50/50 - Szczecin 5050

Słupsk 50/50 - Opole 50/50 - Siedlce 50/50 - Katowice 50/50 - Koszalin 50/50 -

Częstochowa 50/50 - Gdańsk 50/50 - Zamość 50/50 - Lublin 50/50 -Poznań 50/50 -Chełm 50/50

Wrocław 50/50 -

Mazowieckie 50 zł wody nizinne-71zł nizinne i górskie- 170 trollng

Skierniewice 50 ZŁ

Włocławek rozmowy trwają

Sieradz rozmowy trwają

[2012-12-22 22:55]

dizzy76

Porozumienie Okręgu Łódzkiego na 2013 r.

Na bogato pojechali ...

[2012-12-22 23:28]

krystian252

Znając życie Sieradz i Włocławek również 0 kto podpisze z tym okręgiem porozumienia ościenne?

Wielki czas aby grono wędkarskie okręgu Łódzkiego zrozumiało i dało sobie spokój z tym okręgiem,oplątami coraz wyższymi i sadzawkami bez ryb jak i super łowiskami w centrum miasta.

[2012-12-23 00:33]

Sprawa jest prosta. Jeżeli Okręg PZW Łódź na rok 2013 nie podpisze porozumienia z Okręgiem PZW Sieradz to traci sporą rzeszę swoich członków kół. A jeżeli nie będzie porozumienia z Okręgiem PZW Piotrków Trybunalskich i Okręgiem PZW Kalisz to nie trzeba nic dodawać. Pozostaną tylko Ci co będą wędkować w kaczych dołkach i kałużach.

Ja osobiście powiem, iż zrobiłem taki test w roku 2012 mający mi dać rozeznanie nad zakupem zezwoleń na 2013r.
I powiem Panowie tak. Wędkowałem dużo w Okręgu Łódzkim, jak i w Okręgu Sieradzkim. Przybliżę wam moje wyniki w połowach w zakresie 31 dni, czyli miesiąca.

Moje wyniki to:

a)Ryby wymiarowe złowione na Okręgu PZW Łódź w 31dni - 0 szt.
b)Ryby wymiarowe złowione na Okręgu PZW Sieradz w 31dni - ok.50 szt. (szczególnie Barycz)

Dane te są prawdziwe. A dodam, że w Okręg PZW Łódź nie wchodzi łowisko Zb.Chechło (które dało w tym roku wędkarzom sporo emocji wędkarskich).

Pozdrawiam.
[2012-12-23 17:45]

dizzy76

Sprawa jest prosta. Jeżeli Okręg PZW Łódź na rok 2013 nie podpisze porozumienia z Okręgiem PZW Sieradz to traci sporą rzeszę swoich członków kół. A jeżeli nie będzie porozumienia z Okręgiem PZW Piotrków Trybunalskich i Okręgiem PZW Kalisz to nie trzeba nic dodawać. Pozostaną tylko Ci co będą wędkować w kaczych dołkach i kałużach.

Ja osobiście powiem, iż zrobiłem taki test w roku 2012 mający mi dać rozeznanie nad zakupem zezwoleń na 2013r.
I powiem Panowie tak. Wędkowałem dużo w Okręgu Łódzkim, jak i w Okręgu Sieradzkim. Przybliżę wam moje wyniki w połowach w zakresie 31 dni, czyli miesiąca.

Moje wyniki to:

a)Ryby wymiarowe złowione na Okręgu PZW Łódź w 31dni - 0 szt.
b)Ryby wymiarowe złowione na Okręgu PZW Sieradz w 31dni - ok.50 szt. (szczególnie Barycz)

Dane te są prawdziwe. A dodam, że w Okręg PZW Łódź nie wchodzi łowisko Zb.Chechło (które dało w tym roku wędkarzom sporo emocji wędkarskich).

Pozdrawiam.

Ja nadal nie rozumiem Koledzy...czemu Wy sie jeszcze trzymacie tej Łodzi, ja też jestem z Łodzi ale tu ostatnio opłaciłem chyba 6 lat temu albo dawniej....Tylko nie mówcie mi o jakiejś chorej lojalności jak to jeden tu mnie w zeszłym roku męczył....Słuchajcie, ja Was nie namawiam, ale my jedziemy zawsze tam gdzie dobrze dają:) W zeszłym roku opłaciliśmy w Częstochowie, daleko? Nie daleko raz do roku można jechać, a w porozumieniach miałem Skierniewice, Piotrków, Sieradz co prawda z dopłatą, i o ile się nie mylę Łódź ale z dopłatą- hehheheheh tak na marginesie za co tu dopłacać?...Nie namawiam Was tylko powiedzcie mi co Was tu trzyma?Wody jak na lekarstwo, przeważnie są to stawy parkowe, albo przeludnione, albo co roku spuszczają wodę.... Pozdrawiam Zbyszek
[2012-12-23 20:08]

homer555

Kol.dizzy 76 Pytasz innych wędkarzy, po co są jeszcze w okręgu Łódzkim

Dla, czego się nie zapytasz, po co są jeszcze w PZW?

Ja ci zadam pytanie jak długo jeszcze będziesz wędrował z okręgu do okręgu, aby tylko mieć jak najwięcej pasujących dla ciebie porozumień między okręgowych. Jeszcze jeden sezon a i ty będziesz musiał zapłacić prawie wszędzie gdzie pojedziesz wędkować. I to będzie dla ciebie dobra nauczka.

Jak można zauważyć z roku na rok coraz więcej jest okręgów? Podpisuje porozumienia w opcji 50/50

Uważając, że jak chcesz łowić to musisz zapłacić ty u nich a oni u ciebie. Koszalin dla całej polski udostępnił swoje wody za 50% składki okręgowej Poznań zrobił to samo Konin nie podpisał z nikim.

A przecież nie o takie PZW nam chodziło i jeśli nic się nie zrobi to niestety będzie trzeba płacić.

Poprzez napuszczanie na siebie wędkarzy nawet z sąsiadujących okręgów podzielono nasz Związek na związki okręgowe! I tak jest, że Sieradz w zeszłym roku od Łodzi zażądał 160000zł Piotrków 100000 +VAT a skąd to brać jak całe wpływy w łodzi to 300000 tys. Ktoś pisze o kaczych dołkach

I to jest powiedzenie Sieradzkich wędkarzy, nad wodą można usłyszeć, że ci z łodzi przyjeżdżają nad Jeziorsko i tylko śmieci zostawiają i są mieśarzami. 

[2012-12-23 20:47]

dizzy76

Ja ci zadam pytanie jak długo jeszcze będziesz wędrował z okręgu do okręgu, aby tylko mieć jak najwięcej pasujących dla ciebie porozumień między okręgowych. Jeszcze jeden sezon a i ty będziesz musiał zapłacić prawie wszędzie gdzie pojedziesz wędkować. I to będzie dla ciebie dobra nauczka.

Jak można zauważyć z roku na rok coraz więcej jest okręgów? Podpisuje porozumienia w opcji 50/50

Uważając, że jak chcesz łowić to musisz zapłacić ty u nich a oni u ciebie. Koszalin dla całej polski udostępnił swoje wody za 50% składki okręgowej Poznań zrobił to samo Konin nie podpisał z nikim.

A przecież nie o takie PZW nam chodziło i jeśli nic się nie zrobi to niestety będzie trzeba płacić.

Poprzez napuszczanie na siebie wędkarzy nawet z sąsiadujących okręgów podzielono nasz Związek na związki okręgowe! I tak jest, że Sieradz w zeszłym roku od Łodzi zażądał 160000zł Piotrków 100000 +VAT a skąd to brać jak całe wpływy w łodzi to 300000 tys. Ktoś pisze o kaczych dołkach

I to jest powiedzenie Sieradzkich wędkarzy, nad wodą można usłyszeć, że ci z łodzi przyjeżdżają nad Jeziorsko i tylko śmieci zostawiają i są mieśarzami. 

Będę wędrował jak długo będzie taka możliwość:)A to że jest taka sytuacja a nie inna, to już nic nie poradzę...Jak będzie trzeba płacić to będę płacił tam gdzie najlepsze warunki dają, w sumie to mnie interesują dwa okręgi, piotrkowski i skierniewicki, a że obydwa się nie dogaduja to jadę tam gdzie są obydwa w porozumieniach.Nie jestem przywiązany do żadnego okręgu więc mogę migrować gdzie chcę i zamierzam tak robić.Kiedyś w Łodzi było dużo lepiej, mieliśmy podpisane porozumienia ze wszystkimi w około i co źle było?A dziwisz się, że Piotrków i Sieradz żądają takich kwot? A gdzie wędkują Łodziaki?tylko nie mów, że na wodach łódzkich... Więc Zarząd łódzki niech się najpierw zastanowi po co są... dla siebie czy dla Nas...To nie jest przedsiębiorstwo które ma przynosić zyski, ma Nam zapewnić jak najlepsze warunki.Pieniądze, to nie są ich pieniądze tylko Nasze, więc niech decydują tak abyśmy byli zadowoleni....Czemu inne okręgi dobrze działają? [2012-12-24 10:16]

My nie działamy dobrze, bo zawsze mamy jakiegoś pecha. Z roku na rok jest coraz gorzej. To wygląda tak, jakby rzucono na Okręg łódzki klątwę. Hehe :)

Ja natomiast nie zamierzam jeździć po całej Polsce w poszukiwaniu odpowiednich dla mnie dogodności. Pochodzę skąd pochodzę i muszę się z tym pogodzić. Nie raz sobie pojadę autkiem na okoliczne Okręgi, ale nie na drugi koniec Polski. Mnie interesują też 2 okręgi, lecz inne niż kolegi: Okręg PZW Sieradz i Okręg PZW Kalisz lub Okręg PZW Piotrków Trybunalski.
Do szczęścia nic mi więcej nie trzeba.

Trzeba się cieszyć z tego co jest. Jednak nie mówię tu o Okręgu PZW Łódź, bo tu nie ma powodu z którego można byłoby się cieszyć.
[2012-12-24 10:32]

adamw59

KOL BLUEFISHEMAN WYPISUJESZ BZDURY NAJPIERW PISZESZ ZE OKREG LODZ MA POROZUMIENIA Z PIOTRKOWEM KALISZEM KIELCAMI WALBRZYCHEM W OPCJI ZEROWEJ   A POZNIEJ PISZESZ ZE JESLI LODZ NIE PODPISZE POROZUMIEN ZTYMI OKREGAMI TO BEDZI KICHA JESLI NIE ROZUMIESZ NA CZYM POLEGA OPCJA ZEROWA TO JUSZ CI MOWIE POLEGA TO NA TYM ZE WEDKASZ  NIC NIE DOPLACA A W POROZUMIENIACH 50/50 MUSI DOPLACIC POLOWE SKLADKI OKREGOWEJ DANEGO OKREGU
[2012-12-24 11:34]

włoski

Będę wędrował jak długo będzie taka możliwość:)A to że jest taka sytuacja a nie inna, to już nic nie poradzę...Jak będzie trzeba płacić to będę płacił tam gdzie najlepsze warunki dają, w sumie to mnie interesują dwa okręgi, piotrkowski i skierniewicki, a że obydwa się nie dogaduja to jadę tam gdzie są obydwa w porozumieniach.Nie jestem przywiązany do żadnego okręgu więc mogę migrować gdzie chcę i zamierzam tak robić.Kiedyś w Łodzi było dużo lepiej, mieliśmy podpisane porozumienia ze wszystkimi w około i co źle było?A dziwisz się, że Piotrków i Sieradz żądają takich kwot? A gdzie wędkują Łodziaki?tylko nie mów, że na wodach łódzkich... Więc Zarząd łódzki niech się najpierw zastanowi po co są... dla siebie czy dla Nas...To nie jest przedsiębiorstwo które ma przynosić zyski, ma Nam zapewnić jak najlepsze warunki.Pieniądze, to nie są ich pieniądze tylko Nasze, więc niech decydują tak abyśmy byli zadowoleni....Czemu inne okręgi dobrze działają?

Święte słowa kolego Zbigniewie
Wesołych świąt
[2012-12-24 13:18]

KOL BLUEFISHEMAN WYPISUJESZ BZDURY NAJPIERW PISZESZ ZE OKREG LODZ MA POROZUMIENIA Z PIOTRKOWEM KALISZEM KIELCAMI WALBRZYCHEM W OPCJI ZEROWEJ   A POZNIEJ PISZESZ ZE JESLI LODZ NIE PODPISZE POROZUMIEN ZTYMI OKREGAMI TO BEDZI KICHA JESLI NIE ROZUMIESZ NA CZYM POLEGA OPCJA ZEROWA TO JUSZ CI MOWIE POLEGA TO NA TYM ZE WEDKASZ  NIC NIE DOPLACA A W POROZUMIENIACH 50/50 MUSI DOPLACIC POLOWE SKLADKI OKREGOWEJ DANEGO OKREGU

I czego się drzesz .....?Nawciskał bym Ci .....ale są Święta . [2012-12-24 13:22]

Tak wogule to ja nie napisałem: "OKREG LODZ MA POROZUMIENIA Z PIOTRKOWEM KALISZEM KIELCAMI WALBRZYCHEM W OPCJI ZEROWEJ". To napisał kolega homer555. A po drugie napisałem "JESLI LODZ NIE PODPISZE POROZUMIEN ZTYMI OKREGAMI TO BEDZI KICHA", bo to są nie potwierdzone informacje. Masz takie informacje na stronie PZW Okręgu Łódź ?. Nie nie ma tego. W zeszłym roku też były przypuszczenia. Takie przypuszczenia, że wypowiadano pierdoły. A Okręg Łódzki wtedy dał nam dodatkowo niespodziankę. Odebrał od bodajże 08.02.12r. porozuminie z Okręgiem PZW w Lesznie. Wszystko może się stać.
A jak wierzysz do końca w to co Ci powiedzą to wylądujesz tak jak ten zasrany Okręg PZW Łódź, który zamiast dawać to jeszcze odbiera: ryby i kasę.
Kuniec.

I Wesołych Świąt życzę.
[2012-12-24 15:26]

adler

Koledzy!

Bardzo proszę o spokój !

Bardzo nie chciałbym blokować wątku, więc proszę o spokojniejsze wypowiedzi w wątku.

Pozdrawiam świątecznie Krzysztof.

[2012-12-24 19:27]

dizzy76

Koledzy!

Bardzo proszę o spokój !

Bardzo nie chciałbym blokować wątku, więc proszę o spokojniejsze wypowiedzi w wątku.

Pozdrawiam świątecznie Krzysztof.

Póki co jest jeszcze spokojnie:)
Nie ma się co nerwować :)Zobaczymy co Nowy Rok przyniesie;)Miejmy tylko nadzieję, że będzie lepszy od tego i tego Wam wszystkim życzę:)Spokojnych i zdrowych Świąt Koledzy:)
[2012-12-24 22:06]

homer555

Informacje dotyczące porozumień Okręgu Łódzkiego to oficjalna informacja przekazana w dniu 18.12.2012 r. na spotkaniu prezesów i skarbników kół Łódzkich przez ZO PZW [2012-12-26 21:39]

krystian252

Będę wędrował jak długo będzie taka możliwość:)A to że jest taka sytuacja a nie inna, to już nic nie poradzę...Jak będzie trzeba płacić to będę płacił tam gdzie najlepsze warunki dają, w sumie to mnie interesują dwa okręgi, piotrkowski i skierniewicki, a że obydwa się nie dogaduja to jadę tam gdzie są obydwa w porozumieniach.Nie jestem przywiązany do żadnego okręgu więc mogę migrować gdzie chcę i zamierzam tak robić.Kiedyś w Łodzi było dużo lepiej, mieliśmy podpisane porozumienia ze wszystkimi w około i co źle było?A dziwisz się, że Piotrków i Sieradz żądają takich kwot? A gdzie wędkują Łodziaki?tylko nie mów, że na wodach łódzkich... Więc Zarząd łódzki niech się najpierw zastanowi po co są... dla siebie czy dla Nas...To nie jest przedsiębiorstwo które ma przynosić zyski, ma Nam zapewnić jak najlepsze warunki.Pieniądze, to nie są ich pieniądze tylko Nasze, więc niech decydują tak abyśmy byli zadowoleni....Czemu inne okręgi dobrze działają?

I tu się kolego z tobą zgodzę,ja również wędruję 5-ty rok tam gdzie mi jest lepiej i wygodniej,nawet jak bym miał jechać na drugi koniec polski po pozwolenia, w tym roku był Kalisz przyszły zobaczymy......  Jak Łódzki okręg o wędkarzy dba tak ma,jeszcze trochę i się rozleci,a leśne dziadki taborety stracą.

[2012-12-28 13:30]

waldi05

Witam KolegówMam podobne zdanie jak Krystian 252 i w sezonie 2012 wraz z żoną przenieśliśmy się do Kalisza a składki opłaciliśmy bez problemu w Opatówku, To trochę więcej jak godzinka jazdy bez napinania, Jeśli ZO Łódź daje tak niewiele to i tyle dostaje. Nie mam wyrzutów sumienia, że zmieniliśmy okręg. Oczywiście jeśli łódzki zarząd podpisze dobre porozumienia to opłacimy karty w Łodzi a jeśli nie to tam gdzie dostanę interesujące mnie łowiska bez dopłat lub za konieczne minimum.Czasy jednej karty na cały kraj plus spinning wody górskie i morze oraz wkładka na PGR-y to już tylko wspomnienia. Opłaciło się te składki i nie trzeba było się zastanawiać gdzie usiąść.Dziś zasiądziesz 10m za daleko i okazuje się ,że jesteś kłusownikiem, bo nie masz stosownego pozwolenia. To jest chore. Stoję w jednym okręgu a zestaw rzucam do innego- nie mogę i nie chcę tego ogarniać lewy brzeg, prawy brzeg od kładki w górę do kładki w dół. I pewnie rybki też mają drogowskazy i dokładnie wiedzą u kogo mają się zaczepić.Pozdrawiam Wszystkich w Nowym Roku. Oby było lepiej. [2013-01-01 08:51]

dizzy76

nie no Łódź się popisała w tym roku :) http://www.wedkuje.pl/porozumienia/okreg-pzw-lodz
Jak zwykle ... to jest dopiero dbanie o swoich "Członków" :)
Gratulacje dla Zarządu w Łodzi !
Zostajecie w Łodzi dalej? [2013-01-02 20:17]

włoski

a tu jest kolego inaczej
http://www.pzw.org.pl/35/mapa_porozumien
[2013-01-02 20:27]

eny120

nie no Łódź się popisała w tym roku :)  http://www.wedkuje.pl/porozumienia,okreg-pzw-lodz,384.htmlJak zwykle ... to jest dopiero dbanie o swoich "Członków" :)Gratulacje dla Zarządu w Łodzi !Zostajecie w Łodzi dalej?

dizzy76, dyskutujesz od pewnego czasu w tym wątku a naprawdę nie przeczytałeś jeszcze ze zrozumieniem pierwszego postu?
Pozdrawiam [2013-01-03 08:39]

nie no Łódź się popisała w tym roku :)  http://www.wedkuje.pl/porozumienia,okreg-pzw-lodz,384.htmlJak zwykle ... to jest dopiero dbanie o swoich "Członków" :)Gratulacje dla Zarządu w Łodzi !Zostajecie w Łodzi dalej?

I znów mieszasz sie w swój ukochany okręg i ferment siejesz . Jaki z tego masz zysk ? Wypisaleś się to po co wracasz?  [2013-01-03 08:47]

dizzy76

dizzy76, dyskutujesz od pewnego czasu w tym wątku a naprawdę nie przeczytałeś jeszcze ze zrozumieniem pierwszego postu?
Pozdrawiam

No dobra zasugerowałem się mapką podaną na naszej stronie...Ale uważasz, że Łódź ma dobre porozumienia na 2013 rok?
[2013-01-03 08:49]

dizzy76

I znów mieszasz sie w swój ukochany okręg i ferment siejesz . Jaki z tego masz zysk ? Wypisaleś się to po co wracasz? 

Nigdzie nie wracam A Wy nie widzicie problemu.... Wasza sprawa, Wasz okręg nie mój.

[2013-01-03 08:52]

dizzy76

I znów mieszasz sie w swój ukochany okręg i ferment siejesz . Jaki z tego masz zysk ? Wypisaleś się to po co wracasz? 

Nigdzie nie wracam A Wy nie widzicie problemu.... Wasza sprawa, Wasz okręg nie mój.Ja chciałem Wam tylko zwrócić uwagę na działanie Waszych władz, ale skoro Wy akceptujecie ich działania i decyzje to nie narzekajcie na brak porozumień.

[2013-01-03 08:57]

włoski

to co dla jednego jest dobre ,dla drugie nie, jednym pasuje to ,a drugim tamto i nie ma co nasiłe kogoś uszczęśliwiać takie jest moje zdanie .Jedni odchodzą inni przychodzą tak jest , było i będzie,jak ktoś wędkuje tylko np:Młynku ,to po co mu "Warszawa"i po jaki ..... się spierać
[2013-01-03 09:30]

Nigdzie nie wracam A Wy nie widzicie problemu.... Wasza sprawa, Wasz okręg nie mój.Ja chciałem Wam tylko zwrócić uwagę na działanie Waszych władz, ale skoro Wy akceptujecie ich działania i decyzje to nie narzekajcie na brak porozumień.

Faktycznie masz problemy.
Najmocniej narzekasz tu Ty. 

[2013-01-03 10:13]