Z tego co się orientuję to tak jak łódkę, ponton trzeba zarejestrować. Jeżeli chodzi o ponton to rosyjskie są nie gniotsja nie łamiotsja ale ciężkie. Miałem kiedyś podobny ponton 4 komorowy, niestety ktoś się nie bał i z..... Uważam jednak że chyba lepiej zainwestować więcej i kupić łódeczkę o wiele bezpieczniej i wygodniej. Z resztą zobaczysz sam.
Widzę „Tomas81”, że mniemasz zielonego pojęcia o konstrukcji łódek.
Widziałem, co wiatr zrobił z tak zwanym solidnym pontonem.
No pewno, że i wśród łódek i pontonów są dobre i złe konstrukcje.
(2012/10/26 08:31)„Karpik1974” Napisał „Ostatnio miałem przyjemność wiosłowania krypą 3 m”.
Gdybyś pływał łódką a nie krypom poznał byś zalety łódki i jej przewagę nad pontonem.
Widzę „Tomas81”, że mniemasz zielonego pojęcia o konstrukcji łódek.
Widziałem, co wiatr zrobił z tak zwanym solidnym pontonem.
No pewno, że i wśród łódek i pontonów są dobre i złe konstrukcje.
Podrzucę link do opisu moich pontonowych doświadczeń.
Może się komuś przyda :)
http://www.grodzkie.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=347
(2012/10/26 16:15)Podrzucę link do opisu moich pontonowych doświadczeń.
Może się komuś przyda :)
http://www.grodzkie.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=347
Tomas81 ja też nie jestem milionerem i rozumiem, że nie każdego stać na sprzęt za kilka dziesiąta tysięcy złotych, łódka, którą teraz mam to Armada 250 za około 1500 zł i nie, dlatego że nie stać mnie na trochę większą. Uważam, że ponton owszem ma swoje zalety, ale dobra łódka wcale ni musi być droga. Na zdjęciu jest stara dobra Romana 430, którą sprzedałem ponad 10 lat temu znajomemu (była do remontu) za około 1000 zł jakiś czas pływał na niej a niedawno zrobił remont i jeszcze mu długo posłuży. Nową Romanę 430 w tym stylu można kupić za około 4000 zł, no niestety ta łódka potrzebuje przyczepki to znowu minimum 3000 zł, lub stawiamy ją na cały okres wędkowania na wodzie i modlimy się żeby jej nikt nie ukradł.
(2012/10/28 22:11)Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.