Pomoc w doborze kołowrotka do spinningu i feedera
utworzono: 2014/01/09 10:29
Witam kolegów wędkarzy. Potrzebuje pomocy w doborze kołowrotka do: feedera, spiningu i żywca. To będzie mój pierwszy sezon z kartą wędkarską więc mam ograniczony budżet max 150 złotych. Posiadam już mistrala amudson 3000 i chciałbym się dowiedzieć do której z tych metod byłby najlepszy, ale jeden lepszy kręciołek mi nie wystarczy. Oto moi faworyci(wszystkie z przednim hamulcem): -Dragon Viper -Daiwa Lagona -Daiwa Crossfire -Shimano Catana -Shimano Alivio -Spro Preforma
Za wszelką pomoc dziękuje i czekam na wasze opinie i propozycje.Gdzie w Piotrkowie Tryb. jest duży sklep wędkarski gdzie mógłbym pooglądać kołowrotki? [2014-01-09 10:29]
Po roku wędkowania stwierdzam jedno: do spiningu lekki, cichy, gładko chodzący na łożyskach (także oporowym), do żywca/feedera kup z wolnym biegiem, gładko chodzący na łożyskach (także oporowym) może być większy i cięższy - wędka przecież cały czas leży. Oba z przednim hamulcem. Ja jak na razie inwestowałem w Okumę i nie żałuję, ale wystrzegałbym się Jaxonów i innych wynalazków jednosezonowych.
[2014-01-09 12:43]
Witam.ja używam mistrala amundson do spinningu i musze stwierdzić ze jest super.polecam na spinning.Jeżeli chodzi o zywca to polecam shimano catana [2014-01-09 14:12]
Moim zdaniem w przedziale do 150 zł król jest tylko jeden, a mianowicie Spro Passion/Ryobi Ecusima. To bliźniacze konstrukcje, tylko że Ryobi jest nieco tańsze. Polecam optymaln rozmiar 3000.
Pozdrawiam ;)
[2014-01-09 16:17]