polskie ryby słodkowodne - Czy jesteśmy za wypuszz
utworzono: 2009/10/07 08:31
Niby tak, a w praktyce...
trza bydzie spróbować ,normalnie jak ją wpisze w rejestr ,dla świętego spokoju zrobie jej cyfrówką fote na tle metrówki to chyba mnie nie zmandatują jak ją ziem na miejscu he he :))
[2010-12-10 22:07]
Kazik szanuje cie więc przyznaje ci rację. Tylko niech każdy najpierw o sobie pomysli zanim komuś na odcisk nadepnie. [2010-12-10 23:13]
No kurcze już nikt nie wypuszcza ryb ? a może wszyscy się zastanawiają co jest lepsze .
Widzisz ,,Smolarz” mała sprzeczka i wszyscy wypadają i temat milknie . [2010-12-11 11:54]E tam Kaziku, nie idźmy tak daleko. Ja szanuję tych co wypuszczają ryby. Widzę w tym pewne pozytywy. Faktycznie któraś tam sztuka wróci na łono swego środowiska i może się rozmnoży. Poza tym ja będę miał więcej okazji by coś zaoliwić! Same pozytywy. Nie ma w takiej postawie nic złego, zatem niech wypuszczają. Tylko niech to jest nie na pokaz. [2010-12-11 15:01]
Cyt. kolega Smolarz... Chcesz rybe zabrać do domu to zabierz, a chcesz ja wypuścic to zrób to niezwłocznie po złowieniu. Proste, praktyczne i etyczne rozwiązanie. Co komu z tego że wypuścisz ryby pozbawione łusek i śluzu, udręczone przez wiele godzin. To właśnie różni mnie i kilku moich znajomych od tych wszystkich uwalniaczy którzy poza końcem własnego nosa i własnym ego nie widzą nic więcej.
Widzisz kolego każdy z nas pisząc cokolwiek mało rozwaznie może kogos obrażlic.Tą końcówką wypowidzi pijesz do mnie i do mnie podobnych wedkarzy.Nie chce ripostowac bo to do niczego nie prowadzi.Masz prawo do takiego postepowania ,ba nawet mozesz starac sie przekonac do tego innych,lecz dogryzając nic nie osiągniesz.
Nie mam nic przeciwko twojej praktyce,nawet widze sens twojego rozumowania lecz nie zgadzam sie z tym.Nie widze nic złego w trzymaniu w siadce ryb 3,4h i nigdy nie zauwazyłem żeby jakas rybka w złej kondycji wróciła do wody.\Trzymanie ,a raczej maltretowanie ryb w postaci posłania ich bez śluzu lub łusek to raczej kojarzy mi sie z trzymaniem ryby w kieszeni a nie w siadce.Kazdy ma swoje upodobania i praktyki i dobrze sie jest nimi podzielic z innymi,ale trzeba tez uszanowac to co robia inni.Jeśli rybie działaby sie krzywda w siadce, to pewnie byłby zakaz ,i nikt normalny by tego nie robił.Nie jestesmy sadystami i kazdy z nas ma jakies sumienie i nie jest to w mojej ocenie nic złego.Szanuje twoje poglądy,ale z ta końcówką własnego nosa to przesada.Pal licho to wszystko,każdy ma swoje poglądy,ja też.Moga sie podobac innym lub nie,ale taki jest świat i trzeba nauczyc sie z tym życ.
[2010-12-11 16:28]a po co trzymać ryby w siatce 3,4 godziny i dopiero potem je wypuszczać?ja jeżeli mam wypuścić to robię to od razu.w ogóle nie wożę siatki na ryby. [2010-12-11 16:46]
a po co trzymać ryby w siatce 3,4 godziny i dopiero potem je wypuszczać?ja jeżeli mam wypuścić to robię to od razu.w ogóle nie wożę siatki na ryby.
Święte słowa ,jak wypuszczają po cholerę im siatka ,Pozdrawiam
[2010-12-11 16:51]
Cyt. kolega Smolarz... Chcesz rybe zabrać do domu to zabierz, a chcesz ja wypuścic to zrób to niezwłocznie po złowieniu. Proste, praktyczne i etyczne rozwiązanie. Co komu z tego że wypuścisz ryby pozbawione łusek i śluzu, udręczone przez wiele godzin. To właśnie różni mnie i kilku moich znajomych od tych wszystkich uwalniaczy którzy poza końcem własnego nosa i własnym ego nie widzą nic więcej.
Widzisz kolego każdy z nas pisząc cokolwiek mało rozwaznie może kogos obrażlic.Tą końcówką wypowidzi pijesz do mnie i do mnie podobnych wedkarzy.
Nie nie kolego. Ja napisałem O TYCH, KTÓRZY WŁASNEGO NOSA NIE WIDZĄ A NIE O TOBIE!!!!!!!!!!! No chyba że ty sam sie do tej grupy zaliczasz. Jeśli sam siebie uważasz za takiego co nie widzi swego nosa, to jest to tylko twój problem. Ztwojej wypowiedzi mozna cos takiego wywnioskować. Ja czegoś podobnego nie napisałem, Wybacz. Proszę mi nie wmawiać czegoś, czego nigdy nie zrobiłem.
[2010-12-11 18:17]
Tyle czasu mnie nie było na portalu , a tu cały czas nieustająca debata na temat C&R hehe :) . Nic się nie zmieniło :) . Witam wszystkich , i tych co rybki biorą (smacznego) , i tych co wypuszczają . Witam wszystkich bez wyjątku :) .
[2010-12-11 22:14]
Tyle czasu mnie nie było na portalu , a tu cały czas nieustająca debata na temat C&R hehe :) . Nic się nie zmieniło :) . Witam wszystkich , i tych co rybki biorą (smacznego) , i tych co wypuszczają . Witam wszystkich bez wyjątku :) .
Cześć a ty wypuszczasz czy je jesz ???:))))))bo różne żeczy o tobie słyszałem
[2010-12-11 22:35]
Smolarz ty sie sam gubisz w tym co napisałeś.Co to wytumaczenie że to nie jest do mnie jak ci wykładam czarno na białym .Chłopie twoja filozofia ciebia samia zgubia,chcesz morały prawic innym ,nie widząc swoich wad, ani złych argumentów.Nie będe sie czepiał bo mam to w dupie ,ale niepisz mi głupot jak moge w 5 min przeczytac to co wczesniej napisałeś.Wypuszczanie ryb po złowieniu kolego (nie wiem czy wogóle kojarzysz i rozumiesz co piszesz) dotyczą ryb pstrągowatych czyli pstrąga ,lipienia,ryb łososiosowatych, to jest oczywiatą sprawą ze taką ryba nalezy odrazu uśmiercic zaraz pozłowieniu jak chce sie ją wziąśc.Spines 21 napisał po ci trzymac ryby 3 h w siadce jak sie chce je wypuscuc?Nie wiem w sumie dlaczego o to pyta? Nie wnikam tylko odpowiem....ja trzymam kochani koledzy rybke 3h w siadce,w kilku przypadkach pierwszy: złapie na początku łowienia ładny okaz i czekam aż dołapie do niego nastepny,jeśli nie wypuszczam.Drugi wsadze do siadki bo chce ją zjeśc i czeka ona na koniec łowienia,czasami sie rozmysle i wypuszczam.Czasami coś fajnego złapie w nocy i czekam na rozwiązanie w dzień,jak robicie inaczej to ja i kilkadziesiąt wędkarzy znajomych jest in nych.Kochani ostatni post mimo tego co napiszecie bo nie mam do oczywistych spraw siły jesli pisze sie na ich temat głupoty.Pozdrawiam [2010-12-11 23:15]
Koledzy mętnie napisane za co sorki,ale moja w nowej bieliżnie mnie rozproszyła. [2010-12-11 23:20]
Czasem wypuszczam , a czasem jem (mniam , mniam) :) .
[2010-12-12 00:01]
to więcej jesz czy wypuszczasz:))bo mi teraz ciężko cię na którąś listę zapisać
[2010-12-12 00:07]
to więcej jesz czy wypuszczasz:))bo mi teraz ciężko cię na którąś listę zapisać
Powiedzmy że jestem normalny (nie jestem fanatykiem) :) .
[2010-12-12 00:15]
a to ty się nie nadajesz na żadną listę tak jak ja he he a na zlot do Konina się wybierasz??
[2010-12-12 00:31]
a to ty się nie nadajesz na żadną listę tak jak ja he he a na zlot do Konina się wybierasz??
A kiedy to będzie ?
[2010-12-12 00:41]
pytania zadaje po to ,żeby dostać odpowiedz.jeżeli czegoś nie wiem lub nie rozumiem.temat wypuszczania i nie wypuszczania jest wałkowany na okrągło.kilka razy pisałem co o tym myślę.kilka postów wyżej jest moja opinia.ja nie wożę siatki-wypuszczam ryby zaraz po złowieniu.ty robisz jak piszesz -nie łamiesz regulaminu -wiec spoko.pozdro [2010-12-12 00:44]
A kiedy to będzie ?
oooo jeszcze z pół roka trza czekać
[2010-12-12 00:48]
A to jeszcze jest czas :) ale będę się dopytywał :) . Jak mnie moja "rybka" puści to przyjadę :) .
[2010-12-12 00:52]
A to jeszcze jest czas :) ale będę się dopytywał :) . Jak mnie moja "rybka" puści to przyjadę :) .
tylko tam rybek nie będziesz wypuszczał??chyba że tylko niewymiarowe
[2010-12-12 01:08]
o ile będzie miała odpowiednie wymiary oraz wiek :) hehe
aaaaaa to ty tam do Konina kłusować na Kuninianki jedziesz hmmmm takie zezwolenie to droga żecz w koninie
[2010-12-12 10:53]