Zaloguj się do konta

Polska-kraj normalny?

utworzono: 2017/04/24 19:29
pakul1206

https://www.youtube.com/watch?v=o0uO_7O92ds&feature=youtu.be [2017-04-24 19:29]

ogtw

Dobrze że kary śmierci już niema.;-)
  [2017-04-24 19:52]

SlawekNikt

Odwołać się i walczyć. Nic innego nie pozostaje. I takimi akcjami psr nabija sobie statystyki. Żenua jak mówią małolaty. [2017-04-24 20:34]

erykom

W moim rejonie Psr to zawsze był wróg nr 1 !!!   [2017-04-24 21:10]

Leitho

Skoro ślimak to ryba lądowa, to czemu staw nie moze byc wodą płynącą ;) PSR przesadzila, może nieświadomie, ale bardziej dziwie sie prokuratorowi. Ten miał czas sprawe przemyśleć na chłodno. [2017-04-24 21:18]

ogtw

Zwykły człowiek w sądzie, nawet jak wygra – to przegra, bo musi zapłacić adwokatowi. Wydaje mi się, że w sądach istnieje porozumienie: sędziów, prokuratorów, adwokatów i biegłych – to oni wygrywają. Jedyna alternatywa to „sprawa dla reportera”
  [2017-04-25 07:26]

Skoro ślimak to ryba lądowa, to czemu staw nie moze byc wodą płynącą ;) PSR przesadzila, może nieświadomie, ale bardziej dziwie sie prokuratorowi. Ten miał czas sprawe przemyśleć na chłodno.

Tyle że tu nie chodzi o staw a o ryby w nim pływające .
Żeka wylewając zasila w ryby staw tego rolnika.Żeki zaś "należą" do PZW .
Ryby  w niej pływające też należą do PZW.A rolnikzapewne łowił bez karty wędkarskiej i innych zezwoleń.

Nie wiem kto ma racje  ale  sprawa nie jest tak prosta jak się wydaje.

[2017-04-25 09:17]

ogtw

Czy to rolnik jest winny, że mu rzeka ziemie zalewa?
  [2017-04-25 09:30]

A czy ja twierdze że jest winny??? ale  może nie powinien był na swojej łące ryb odławiać w dodatku bez karty.
to tak jak  ja posiadając kawał lasu ,łowił bym za pomocą sideł zwierzynę.
Też mógłbym powiedzieć że na swoim terenie mogę wszystko i nie moja wina że mi sarny i inne zwierzaki gonią po moim lesie. [2017-04-25 09:51]

Artur z Ketrzyna

Zwykły człowiek w sądzie, nawet jak wygra – to przegra, bo musi zapłacić adwokatowi. Wydaje mi się, że w sądach istnieje porozumienie: sędziów, prokuratorów, adwokatów i biegłych – to oni wygrywają. Jedyna alternatywa to „sprawa dla reportera”

OGTW, tak jest.... I czują się nie zawistni i bezkarni. Bo nawet nie muszą brać dowodów złożonych w sprawie przy ogłaszaniu wyroku i pisaniu uzasadnienia :-D

A co do sprawy. To z tego co pamiętam w prawie jest zapis że jeśli grunt rolnika jest zalany więcej niż miesiąc, to on ma prawo ryby odłowić z wody będącej na jego gruncie :-) Szukać i się nie chce tego zapisu, ale są tu tacy bystrzacy ze go znajdą. ;-) Zresztą o tych 30 dniach mówią w tym nagraniu :-D [2017-04-25 10:36]