Pokrywa lodowa na rzekach

/ 8 odpowiedzi
Witam szanownych kolegów mam takie pytanie zna może ktoś z was jakąś stronę internetową na której jest aktualnie podana pokrywa lodowa w rzekach bądz co płynie korytem rzek lód,śryż.Kiedyś takie informacje można było odszukać na stronie pogodynki lecz po modernizacji strony już tych danych nie można znaleść zresztą nic tam nie można już znaleść.pozdrawiam:)
Sniper64

Cześć..:)
wpisz w gogle pogodynka pl coś tam piszą o stanie polskich rzek i pokrywie lodowej!ale moim zdaniem lód na rzekach jest przy takiej pogodzie niebezpieczny.
                                                                                      Pozdrawiam :) (2010/12/12 10:40)

withanight88

Wszedłem własnie na pogodynke i stan wody w rzekach pokazują , ale o lodzie nic nie moge wyczytać. (2010/12/12 10:46)

wedkarz2309

Cześć..:)
wpisz w gogle pogodynka pl coś tam piszą o stanie polskich rzek i pokrywie lodowej!ale moim zdaniem lód na rzekach jest przy takiej pogodzie niebezpieczny.
                                                                                      Pozdrawiam :)

Koledze bpekal zależy na tym, żeby wiedzieć, czy nurtem płynie kra, bo chce połowić na Odrze feederkami/spinem, a nie spod lodu...:)

Tak mi się wydaje bynajmniej...:)

Osobiście czekam, aż przestanie płynąć kra, bo chcę zakończyć ze spinem sezon 2010...:)

(2010/12/12 14:02)

bpekal

tak zgadza się Mariusz. ale jak już pisałem wcześniej takie informacje można było znaleść na pogodynce przed modernizacją strony teraz już tam nie wiele można znaleśc dziękuje i pozdrawiam:) (2010/12/12 14:15)

wedkarz2309

Dokładnie, były "informacje dodatkowe" w tabelce przy stanach wód, czy coś takiego, ale już tego nie widzę niestety...

Ale mam kolegę, który mieszka w Ścinawie (gruncik28) i napisał mi dzisiaj, że kra już nie płynie i można się wybrać na rybki...:)

(2010/12/12 20:26)

HeadAche

Tu jest mapka, na której można co nie co zobaczyć: http://www.kzgw.gov.pl/pl/Ogloszenia-i-informacje.html

Odpowiedziałeś na post z 2010 roku :)

(2012/02/29 17:36)