Kiedyś miałem taki szał że wszystko musiało być w pokrowcu lub torbie przystosowanej do danego produktu. Krzesło, lóżko, i inne duperele. Jak się pakowałem do auto to wszyscy pytali czy się wyprowadzam. Faktycznie tak to wyglądało. Teraz już z toreb chyba wyrosłem. Połowa gratów posprzedawałem i już chyba nigdy nie kupie pokrowca na pokrowiec i do tego jeszcze torby na te pokrowce. Przemyśl sprawę czy aby na serio jest to dla ciebie tak niezbędne i czy warto. Pozdrawiam tych co przeszli na minimalizm (2020/06/22 15:33)
Używam tylko 2 pokrowców, do wędek bo daje jednak przyzwoitą ochronę i do siatek do przechowywania ryb ze względu na późniejszy zapach - do fotela zrezygnowałem jak kolega wyżej pisał. (2020/06/22 16:12)
Może faktycznie masz trochę racji - ja nie mam zamiaru kupować 10 oddzielnych pokrowców na podbierak, siatkę na ryby itd ale co do takiego na krzesło to jednak mi się przyda. . Mam 3 komorowy pokrowiec na wędki do którego wrzucam poza wędkami pudełka z gratami, podpórki itd. Do tej pory krzesło woziłem w "torbie kraciaku" ( niestety słabo z wytrzymałością i musze kupić coś solidniejszego ) - i poza krzesłem wrzucałem tam kosz do podbieraka, siaktę, worki na śmieci, jakąś bluzę czy ocieplacz. Z taką dedykowaną torbą najlepiej z paskiem na ramię biorę jeszcze tylko wiadro z zanętami i ze wszystkim byłbym w stanie naraz się zabrać. (2020/06/22 16:13)
Krzesło mam trochę inne ale wszystkie są podobnej budowy. Do raczek doszyłem taki pas parciany lub pas nośny jak kto woli. Jak fotel jest rozłożony to na siedzenie kładę siatkę w pokrowcu, ręcznik, jakaś bluzę i inne małe pierdoły jak jest potrzeba. Zamykam fotel z tymi wszystkimi gratami, pasek na ramie i nic nie wylatuje. Fotel w tym momencie pełni role torby. (2020/06/22 16:57)
W sumie odgrzebię jakby ktoś szukał. Kupiłem w końcu https://sprzetwedkarskirs.pl/pokrowiec-rs-fish-na-fotel-f5r-kolor-zielony/pDA0007 i po 2ch latach użytkowania mogę go śmiało polecić - po włożeniu krzesła, podbieraka, sita można śmiało upychać jeszcze jakąś bluzę, klapeczki i inne drobiazgi i w zasadzie nie zajmuje dużo więcej miejsca niż samo krzesło :) (2023/01/03 15:16)